2018.09.14. 12:22 – Lángoló

A délután, amikor ismét a magyar daltól volt hangos a körút - Ilyen volt idén a Dallamos Villamos

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dv_01_edit.jpg

A Zeneszöveg.hu önálló szervezésében idén is kifutott a Dallamos Villamos. A rendezvény korábban a Magyar Dal napja előfutáraként indult, és ahogyan kiderült, még mindig annak szellemében fut: az előadók csak magyar nyelvű dalokat adtak elő az öreg UV szerelvényen. A BKV-val együttműködve, a legendás négyes-hatos vonalon múlt szombaton ismét több órán keresztül közlekedett az ütött-kopott, már-már muzeális négyes villamos Budapesten, közben pedig zenélt, jó kedvet teremtett, stílust képviselt, és magával ragadott sokakat. A hajtás után egy galéria és Feczer Bálint beszámolója várja az olvasókat. 

Két kocsiból áll, rajta egy vezető, két zenekar, két különböző stílust képviselve. Például az egyik párosítás az, egy hangosabb kicsit vadabb (Molnár Tamás), és egy kicsit lazább, nyugisabb (Nági és a Kusztik) zenekar képviselték az abszolút akusztikus műfajt. Na igen, a villamosra alig fértem fel. Pontosan, menetrend szerint, 15:25-kor indult el az Újbuda-Központból és a Széll Kálmán térig közlekedett.  A menetidő 40 perc, a hangulat pedig végig megfelelő egy totálisan nem mindennapi zenei és budapesti élményhez, amit legalább egyszer biztosan látnia kellene mindenkinek. Sikerült pár szót váltanom a szervezőkkel is, akik a maguk nyelvén kultúrmissziónak nevezték azt, amit csinálnak. Fiatal, tehetséges előadókat vonultatnak fel, lehetőséget teremtve ezzel arra, hogy azok megmutathassák magukat szélesebb közönségnek is.

Persze idén sem maradhatott el, hogy néhány olyan név is zenéljen a villamoson, akiket már jól ismerhetünk: ilyen volt az Anna and the Barbies is. Az ő koncertjük már az induláskor óriási tömeget vonzott Újbudára, és ez nem változott a Széll Kálmán téri végállomásig. Annáék izgatottan várták, mi nagyon élveztük, és persze együtt énekeltük velük a legnagyobb koncertfavoritokat. Ekkor azt gondoltam, hogy tarthatna akár kétszer ilyen hosszú ideig is az utazás. Nem volt ez másképp a kisebb csapatok, vagy épp a gyerekeknek szóló koncertek esetében sem, amelyekkel a családosoknak szerettek volna kedvezni a szervezők, így a Buborék Együttes, a Búgócsiga Zenede és Kalap Jakab is igyekezett mosolyt csalni a legkisebbek és a szülők arcára egyaránt. 

A műfajok tekintetében is nagyon széles skálán mozgott a felhozatal, a rocktól a popig és az elektronikusabb vagy éppen a nagy slágerektől a lazulósabb, akusztikusabb vonalig, vélhetően mindenki megtalálta azt az idősávot, amelyben érdemes volt felszállnia a Dallamos Villamosra.

Budapesten számos látnivaló van, de engem itt ma kirázott a hideg, amikor meghallottam a hangszereket és a körúton kinéztem az ablakon Többen kérdezték, hogy nem lehetne-e ezt rendszeresíteni – reméljük, hogy megvalósítható lesz. Az biztos, hogy ha tehetem, jövőre is ott leszek és újra megnézem, mert a Zeneszöveg.hu ezzel a rendezvénnyel legalább egy kicsit felrázta a várost. Hangosak voltunk és feltűnőek, de úgy láttam, hogy mindenki élvezte.


galéria beszámoló hír szponzoráció molnár tamás anna and the barbies dallamos villamos nági és a kusztik



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása