2018.10.09. 10:00 – Lángoló

Tízből lett több száz - Itt a Meg Egy Cukorka új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dsc_1961-01-01.jpeg

Október 18-án jelenik meg a Meg Egy Cukorka első nagylemeze Jöhet Bármi címmel. Ezen a Hangfoglaló Program támogatásával megvalósuló lemezen van a JÖJJÖN (jöhet akármi) című dal, amihez klipet is készített az alapvetően britrock illetve beat alapú, magyar szövegű, budapesti rockzenekar, akiknek a zenéjét úgy írták le, hogy "koszosan elegáns, az érzékeny költői és durva rockos attitűd egyaránt jellemzi."

Első felvételüket 2016 szeptemberében adták ki, mellyel megnyerték a Petőfi Rádió októberi Saját Zenéd versenyét. 2017 márciusában debütált Zsákutcák című első kislemezük, majd decemberben két újabb felvételt (Sötét Lett, Lemosom) adtak ki. Idén többször felléptek a 30Y, Supernem és a Bagossy Brothers Company társaságában, olyan helyeken, mint a Barba Negra vagy a nagyváradi Moszkva Kávézóban, illetve játszottak az Akvárium Nagy Hallban a Kistehén előtt is. Idén nyáron játszottak a VOLT Fesztiválon, a Feszt!Egeren, a Művészetek Völgyén és a V4 Fesztivál és Színháztalálkozón.

A Jöhet bármi lemezbemutató koncertje november 8-án lesz az Ellátóházban. Az este folyamán olyan vendégfellépőkkel fog kiegészülni a trió, mint Papp Szabi (Supernem) illetve Agócs Márton (Aurevoir.) Az este vendég zenekara pedig a Marble Mist lesz.

A forgatásról így nyilatkozott Hárs Barna énekes-gitáros:

A felvételek a Supernemmel való közös turné alatt készültek, leginkább a Barba Negra Clubban. A videón látni lehet, hogy nem a saját közönségünknek zenéltünk, hanem az idegen embereknek, akik 10 főből alakulnak több százzá a koncert végére.

Igazából nem nagyon tudatosult bennünk az, hogy forgatás van éppen. A mi fejünkben annyi volt, hogy itt egy haver, akinél van egy kamera, de nem nagyon törődtünk azzal, hogy az most be van-e kapcsolva vagy nem. Inkább azzal foglalkoztunk, hogy feloldódjunk, hiszen még nem játszottunk ekkora helyen azelőtt.

A dalról pedig így:

Nem igazán mondanám azt, hogy ez jellemzi az album hangulatát a legjobban, mert az első nagylemezünk - a műfaján belül - rettentően sokszínű lett. Inkább úgy fogalmaznék, hogy ez a dal jellemzi a legjobban a mi aktuális hangulatunkat. Azt a hangulatot, ahogy a lemez készült és azt a hangulatot, ami azóta is elkísér bennünket minden koncertre, a várva várt lemezbemutatóra is.

És akkor a klip:

A posztot a Hangfoglaló Program keretében az NKA támogatta

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier meg egy cukorka #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása