2018.10.19. 16:20 – dankógábor

Súlyos konfliktus állhat a Wellhello és zenekara közötti szakítás mögött

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wellhello_1.jpg

A héten a Wellhello hangszeres szekciójából többen is jelezték nyilvános Facebook-posztban, hogy már nem tagjai a csapatnak, szép volt ez a négy év, de ennek most vége. A Wellhello (azaz Fluor és Diaz, a képen középen) pár nap hallgatás után kitettek ezzel kapcsolatban egy közleményt a Facebbokra, amiben azt írják, hogy 

A hír igaz, aggódni viszont nem kell, a Wellhello, azaz Fluor és Diaz van, volt, lesz, maximum a színpadon zúznak mellettünk mások. Hogy mi történt? Az utóbbi évben egyre messzebb sodort az élet minket egymástól a brigád egy részével, és úgy éreztük, ez a kapcsolat már nem az igazi, "másfele változtunk".

Azóta kiderült, hogy a "brigád egy része" gyakorlatilag a teljes hangszeres szekciót jelenti, akikhez még csatlakozott a főhangmérnök és a monitorkeverős is. A fenti nyilatkozat után ők sem akartak csendben maradni, így az alábbi közleményt küldték el a Lángolónak, hogy tisztázzák, szerintük miért is történt a szakítás. Ezt vágatlanul közöljük:

Zenekari közlemény

Az Elnöki közleményre reflektálva, a Wellhello zenekar szeretné tisztázni, hogy a héten miért hagyták el a formációt hatan; Kocsis Máté (dob), Szász Csaba (basszusgitár), Varga Gergő (gitár) és Wagner Emil (billentyű), továbbá Lugosi Dani (főhangmérnök) és Por Botond (monitorkeverő).

Egy az egész zenekart érintő véleménykülönbség miatt október 12-én délután Karácson Tamás (Fluor) e-mailben kinyilatkoztatta, hogy a vele egyet nem értőket, vagyis a formáció volt szaxofonosát, Bartók Mátét és vele együtt gyakorlatilag az egész Wellhello zenekart be fogja perelni. Ezt követően az esti Akváriumban megtartott koncert előtt minősíthetetlen és provokatív hangnemben beszélt a zenészeivel.

A kilépések végleges oka, ennek ellenére nem ez volt, hanem az, hogy szombaton Fluor sms-ben megfenyegette Bartók Mátét, akinek testi épsége védelmében rendőrségi bejelentést kellett tennie.

Ez a magatartás nem fért össze a zenekar tagjainak elveivel, ezért úgy döntöttek, kilépnek a produkcióból.

FRISSÍTÉS: A duóval maradó többi háttérember kitart Fluor és Diaz mellett.

Itt egy három évvel ezelőtti koncertfelvétel, ahol még együtt zenélnek:


wellhello



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása