2018.10.24. 12:16 – dankógábor

Magyar kiadású vinylen is megjelent a King Gizzard and the Lizard Wizard Polygondwanaland című lemeze

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

wave2.jpg

2017 november 17-én jelent meg Polygondwanaland címmel a King Gizzard and the Lizard Wizard lemeze digitálisan, méghozzá úgynevezett "open source licence" alatt, ami lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bárki kiadhassa fizikai formátumban a lemezt. Van is egy rakás verzió belőle, most viszont lett magyar kiadás is a Baby Gorilla Recordsnak köszönhetően, ráadásul különleges borítóval, ami egy szobrász és egy fotográfus, Berkes Csilla és Csatlós Asztrid közös munkájából született. Ők önként jelentkeztek a feladatra, mivel nagy rajongói az ausztrál pszichedelikus rockzenekarnak. A kiadványból bejövő bevételeket a kiadó egy projekt megvalósítására szánja: a Pannonia Psychedelic egy, a hazai underground pszichedelikus zene alakjait összegyűjteni kívánó válogatás, melynek a kazetta változatát ingyenesen tervezik terjeszteni. 

A Baby Gorilla Records ötlete egyébként, akkor még, mint kimondottan kazettákkal foglalkozó kiadóé, 2018 elején fogalmazódott meg Debreczi Ákos fejében. A zenei irányt megadta az ekkor a Tilos Rádión már futó, Freedom Run névre hallgató, specifikusan a modern blues, psychedelikus és stoner rock műfajokkal foglalkozó műsora, amely most a BGR-rel szoros együttműködésben sugározza adását. Pár barát összeállt, és nekiálltak alulról építkezni. Komoly inspirációt nyújtottak az olyan kultikus DIY kiadók, mint például a Man’s Ruin vagy az Amphetamine Reptile. Ezek a kezdeményezések, mind a semmiből, közösségi finanszírozással indultak. Egy ilyen rendszerben nehezen elképzelhető a produceri munka. A csapat alapvető hozzáállása, hogy a zenészek szabadságát nem érheti csorba.

Június elején csatlakozott Kutya, azaz Kókai Márton, aki hasonlóan vélekedett, mind a zene ügyében, mind a közösség építés fontosságában. Hamar körvonalazódtak hosszútávú célok. Feltörekvő zenekarok támogatása. A műfaj népszerűsítése. A hazai előadók megismertetése a kiforrott európai színtéren és ezen színtér bemutatása a Magyar közönségnek. Tematikus, sok fellépős esték és összművészeti rendezvények szervezése.  A vinyl kultúra terjesztése. Utóbbi keretében jelent meg a Polygondwanaland is, amit a budapesti Waveben például be is lehet szerezni.

A borító szétszedve:

A lemezt is meg is lehet hallgatni:


king gizzard & the lizard wizard baby gorilla records



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása