2018.10.30. 11:23 – dankógábor

A szomszédok zenéjétől lesz hangos a BUSH

mork.jpg

Idén harmadszorra érkezik az újdonságokra nyitott zeneimádók egyik legfontosabb régiós fesztiválja és konferenciája a Budapest Showcase Hub vagyis azaz a BUSH. November 15-17 között 14 ország 30 friss és a hazájában már népszerű zenekara mutatja be, hogy milyen színes a paletta a Balkántól a Baltikumig.

Ahogyan a korábbi években, a programok idén is egész naposak. Napközben a zenei szakmai legnagyobbjai adják át tudásukat menedzsereknek, újságíróknak, zenészeknek és érdeklődőknek, este pedig a  környező országok legjobbjai zenélnek az Instant különböző pontjain. A showcase fesztiválok lényege, hogy az előadók egy rövid, alig egy órás koncerttel bemutatkozzanak a külföldi és hazai közönségnek, koncertszervezőknek, menedzsereknek és újságíróknak.

A BUSH működésére kiváló példa a román GOLAN együttes sikere, aki két évvel ezelőtt feltörekvő együttesként vett részt a fesztiválon, idén pedig a záróeseményen november 17-én az Akvárium klubban tart nagykoncertet a Fran Palermo mellett. A GOLAN Románia legnagyobb élőzenét játszó elektronikus zenekarává nőtte ki magát, és elmúlt években olyan karriert futottak be, amelyről minden fiatal zenész álmodik.  Hazájukban több ezres koncerthelyszíneket töltenek meg, emellett a Parov Stelar előzenekaraként utazzák be a világot.

A magyar együttesek közül idén a Bohemian Betyars, Jónás Vera, a Mörk (nyitóképünkön), Antonia Vai, a Freakin Disco, valamint a Fran Palermo mutatkozhat be a BUSH-on. De a külföldi előadók közül is mindenki találhat szívéhez és zenei ízléséhez közel állót. Csehországból érkezik a showcase fesztiválok legújabb csillaga, a búgó hangú Thom Artway, Románia egyik legaktuálisabb alternatív-avantgarde elektronikus formációja a Karpov not Kasparov, nemrég a MÜPA nézőterét is megtöltő észt zenei zseni Erki Pärnoja, a színházi előadásnak is beillős showiról híres orosz poszt-punk formáció a Shortparis,  vagy a fiatal lengyel díva Rosalie.

A fesztiválra látogatók  napközben a Bródy House-ban szakmai programokon szélesíthetik tudásukat és a zenei országhatárokat. A turnészervezés és finanszírozás mellett fókuszba kerül a film- és reklámzeneszerzés. Előbbiről a Los Angeles-i music supervisor Thomas Golubic  valamint az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről, valamint az Oscar-díjas Mindenki című filmek zeneszerzője Balázs Ádám tart két napos workshopot. Golubic olyan sorozatokban dolgozott, mint a Breaking Bad, a The Walking Dead vagy a Sírhant művek. A program a Magyar Nemzeti Filmalap Fast Forward programjával együttműködésben valósul meg.

A reklámzenékről tart majd előadást Andrew Kahn reklám music supervisor, aki Steve Jobsszal együtt felelős több évnyi ikonikus Apple reklám zenéjért, és azóta az ügyfelei között sorakozik az Amazon, Nike, Adidas és a Google is, őt a HPS reklámügynökséggel közösen látja vendégül a fesztivál. Idén egyebek mellett kiderül az is, hogy hogyan lehet betörni a német zenei piacra, hiszen itt lesz Jamie Cullum és a Slayer németországi ügynöke, a  német Electronic Beats főszerkesztője, valamint a Reeperbahn fesztivál programigazgatója is.

A BUSH megvalósítását támogatja az NKA és Budapest Fővárosa.
Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.