2018.11.11. 09:47 – dankógábor

Ennio Morricone: Quentin Tarantino egy kretén, aki csak másoktól lopkod

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ennio-morricone-and-quentin-tarantino.png

Úgy tűnik Ennio Morriconét eléggé kiborította, hogy pár éve együtt dolgozott Quentin Tarantinóval. Az utóbbi által rendezett Aljas nyolcas (The Hateful Eight) volt 40 év után az első western filmje Morriconénak, amiért végül még Oscar-díjat is kapott. Ez viszont annyira nem hatotta meg Morriconét, hogy most egy, a német Playboynak adott interjúban keményen nekiment a rendezőnek.

A közös munkáról azt mondta, hogy totális káosz volt, Tarantino anélkül beszél, hogy gondolkozna, és mindent az utolsó pillanatban csinál, ráadásul semmiféle ötlete nincs. Hirtelen kitalálja, hogy komplett filmzene kell neki pár nap alatt, és ez a munkastílus eléggé feldühítette a zeneszerzőt. Morricone szerint Tarantino csak egy kretén, aki másoktól lopkod, és azokat egybe pakolja. Szerinte ebben semmi eredetiség nincs, össze sem lehet hasonlítani olyan nagyságokkal, mint John Huston, Alfred Hitchcock vagy Billy Wilder. Majd ezek után nemes egyszerűséggel szemétnek nevezte Tarantino filmjeit.

Az Oscar-díjhoz pedig annyit fűzött, hogy csupán azért látszott vidámnak a felvételeken, mert tudta, hogy hamarosan mehet haza. Egyszerűen fájt neki az egész, a hosszú repülés, a hosszú és unalmas ceremónia, és esze ágában sincs az Egyesült Államokba visszatérni. Tarantino egyébként már a Becstelen brigantiknál (Inglourious Basterds) Morriconét akarta zeneszerzőnek, de akkor az idő rövidségére hivatkozva nem vállalta a most 90 éves mester, aki január 23-án a Papp László Sportarénában ad koncertet.

FRISSÍTÉS: Morricone gyakorlatilag mindent tagad, sőt, az ellenkezőjét állítja a fentieknek nemrég kiadott közleményében.


ennio morricone quentin tarantino



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása