2018.11.15. 11:38 – Lángoló Gitárok

Az élet és az alkotás ünnepe  – Nyerj páros belépőt a Dead Can Dance koncertjére!

A játék első fordulója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dead_can_dance.jpg

Akármennyire furcsa is belegondolni, idén közel negyven éve alakult meg a Dead Can Dance, és ha ebből a karrierből levonjuk azt a pár évet, amikor inaktív volt a zenekar, jövő júniusban akkor is közel három évtizednyi életművet összegeznek majd a Budapest Sportarénában. A 2019-es év egyik legkomolyabb zenei eseményének ígérkező koncertre most egy kétfordulós nyereményjátékot indítunk. Az első rész és a játék részletei a hajtás után jönnek. (Fotó: Dead Can Dance Facebook)

A zenekar két tagja, Lisa Gerrard és Brendan Perry több évnyi szünet, és a 2005-ös, rövid időre szóló első újjáalakulás után 2011 óta dolgozik ismét együtt. Az azóta eltelt időben az élő fellépések mellett két album is napvilágot látott, 2012-ben az Anastasis, idén novemberben pedig a Dionysus, amiről nemrég írtunk a Lángolón. Ezeken az albumokon a manapság az egyszerűség kedvéért leginkább világzeneként aposztrofált, de a post punktól az art rockon át a dark wave, worldbeat vagy a neoklasszikus zenékig számtalan stílusból táplálkozó Dead Can Dance továbbra is különböző népek és korok zenéinek, hatásainak egybeolvasztásán fáradozik, hangsúlyos török és görög zenei behatásokkal, ugyanakkor jelentősen nem eltávolodva attól a stílustól, ami nagy vonalakban az 1985-ben megjelent Spleen and Ideal lemez óta jellemzi őket.

A turné május 2-án indul a franciaországi Rennes-ben, a koncertsorozat két hónapja alatt a zenekar összesen 26 koncertet ad majd 16 városban, ami nem elírás, hiszen az állomások több mint felén dupla koncerteket rendeznek két egymást követő napon. Budapestre június 26-án, szerdán érkezik a Dead Can Dance, 1996 és 2012 után immár harmadik alkalommal.

A Showtime Budapest jóvoltából most egy nagyszabású nyereményjátékot indítunk el, amelyben páros belépőt nyerhet a koncertre az, aki helyesen válaszol a két fordulóban feltett kérdésekre, és segít nekünk egy kicsit a rendezvény promóciójában. A játékban való részvételhez nem árt képben lenni a zenekart illetően, de egyetlen kérdés sem lesz olyan nehéz, hogy egy kis utánajárással ne lehessen megválaszolni őket. Az első három így hangzik:

1. Mi volt Brendan Perry művészneve a The Scavengers – később The Marching Girls - nevű első punkzenekarában?

a. Des Truction

b. Mal Icious

c. Ronnie Recent 

2. Mi Lisa Gerrard eredeti hangszere?

a. tekerőlant

b. yangqin (kínai cimbalom)

c. hárfa 

3. Melyik görög város számára írt kampánydalt a Dead Can Dance az Európa kulturális fővárosa programban?

a. Athén

b. Thesszaloniki

c. Eléfszina

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló - Dead Can Dance - játék tárgyú levélben. A játék második része a következő három kérdéssel két hét múlva érkezik. A válaszokat elfogadjuk fordulónként és egyszerre beküldve is december 12-én, szerdán éjfélig. A sorsolás után a beérkezett e-maileket töröljük az adatbázisól. Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztod a játékhoz kapcsolódó cikkeket az idővonaladon, esetleg ajánlod kommentben a rendezvényt annak, akit szívesen magaddal vinnél koncertre.

További információk a rendezvény Facebook-eseményén! Jegyek az Eventim hálózatában rendelhetők. 


programajánló koncert hír nyereményjáték dead can dance wave world music dark wave worldbeat neoclassicalKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása