2018.11.23. 10:02 – Lángoló

A Kayo Dot énekes, gitáros, zenekarvezető zsenije, Toby Driver legújabb szólólemezével ismét Szegeden koncertezik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

toby_driver.jpg

A New York-i avantgárd/kortárs/progresszív zene fiatal nemzedékének meghatározó alakja harmadik alkalommal tér vissza Szegedre. Toby Driver, napjaink egyik legfigyelemreméltóbb zeneszerzője, a prog-kolosszus Kayo Dot zenei atyja és vezetője, a Mr. Bungle utódzenekar Secret Chiefs 3 egykori basszusgitárosa, számos ismert és elismert zenész – pl. John Zorn, Randall Dunn (Sunn0)), Master Musicians of Bukkake) – rendszeres társfellépője ezúttal legújabb szólólemezét mutatja be Szegeden a Jazz Kocsmában.

A „They are the Shield” turné a vadonatúj, azonos című lemez köré épül, melynek előadásában olyan kiváló zenészek lesznek Driver segítségére, mint Timba Harris hegedűs a már említett Secret Chiefs 3-ből, Charlie Schmied, a Vaura, a Tombs és Karyn Crisis' Gospel of the Witches metal bandák dobosa, valamint a szegedi közönségnek már ismerős Nick Hudson (The Academy of Sun) billentyűkön, aki előző alkalommal is fellépett Toby előtt (és saját szerzeményei mellett zseniálisan adott elő egy David Bowie dalt a kocsma elhangolódott díszzongoráján).

A megjelenése napjától rendkívül sikeres, listavezető „They are the Shield” egy újabb hatalmas lépés Driver szerteágazó karrierjében, hiszen ezúttal kamarazenei hatásokat (a hegedű hangsúlyos szerephez jut) találkoztat sűrű ködben lebegő szintetizátorhangok által teremtett atmoszférával, amely olyan éteri zenékben utazó előadókat juttathat eszünkbe, mint az Ulver vagy Olafur Arnalds. Úgy is mondhatnánk, hogy Bob Dylan újraértelmezve, avagy a Kayo Dot káosz nélkül.

A turné vendégfellépője Del Judas, azaz Charlie Schmid dobos gothic Americana szóló projektje, melyben Chris Isaak, Echo and the Bunnymen, Waylon Jennings és a sivatag hangjait gyúrja egybe a hangok grimoárjává.

Magyarországon kizárólag Szegeden csíphető el az Isztanbultól Prágáig tartó, közben egész Európát útba ejtő bő egy hónapos turné, ezért kérjük mindenki érkezzen időben a Jazz Kocsmába, amely intim légkörével ismét tökéletes helyszínként fog szolgálni Toby Drivernek és csapatának.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása