2018.11.23. 15:47 – dankógábor

Nemzeti színekben jönnek a világító Tankcsapda-pendrive-ok, itt a Lukács-tüzesvíz is

tankcsapda_2.jpg

Jó hosszú Tankcsapda-hírlevelet kaptunk, most szépen elmondjuk mi van benne. Ezek a pontok lesznek kibontva alább:

  • jönnek a korábban már beharangozott pendrive-ok a zenekar teljes életművével
  • Lukács László frontember saját márkás gabonapárlatot kapott
  • Fejes Tamás dobfelszerelését megkaphatja egy tehetséges dobos
  • rögtön koncerttel kezdik 2019-et

A pendrive-ról

Fejes:

Ez egy világító, egyedi dizájnú pendrive-gyűjtemény, nagyon kedvező áron. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen elég prémiumra sikerült. Merünk nem szokványos dolgokat csinálni, így ebben a formátumban teljes életművet itthon még nem jelentetett meg senki. Kifejezetten motivál, hogy olyat lépjünk, amit mások eddig nem mertek. A pendrive formátumot, ha beválik, az új lemezeinknél is továbbvisszük. A letöltés önmagában nem elég, kézzelfogható hanghordozóra továbbra is szükség van, hiszen ez sokkal intimebb köteléket ad rajongó és zenekar között, okot adva a dedikálásra, gyűjtésre.

Sidlovics "Sidi" Gábor gitáros:

Kétségtelenül van egy olyan üzenete is, hogy 2018-at írunk, amikor a legtöbb autóba már nem is raknak CD-olvasót. Amikor hét évvel ezelőtt a MOL-kutakon elkezdtük a 990 forintos CD-k terjesztését, komolyan megreformáltuk a hazai lemezkiadást. De sosem gondoltuk, hogy szabad lenne beleülni a sikerbe, ezért állandóan keressük az újdonságokat. Így pattant ki Tomi fejéből, hogy a zenekar eddigi életművét most egyszerre fellelhetővé tegyük.

A fém dobozban található, egyedi dizájnos adathordozók egyébként piros-fehér-zöld színekben készültek és három korszak hologramos „P” betűi kötik össze őket. A pendrive-ok mindössze háromszor ötezer példányban jelentek meg  kizárólag a MOL száz kijelölt töltőállomásán, utánnyomás pedig nem várható. Azt írják, hogy az érdeklődés már a megjelenés napján hatalmas volt, a kiadványok közel fele gazdára talált az első 24 órában.

Lukács:

Nagyon büszkék vagyunk rá. A pendrive-ok a zenekar háromszor tíz évét veszik górcső alá, az összes valaha megjelent audio felvételét tartalmazzák, olyan koncertfelvételekkel kiegészítve, amelyek eddig még nem jelentek meg. Mindez összesen 33 órányi, több mint 450 felvételt jelentő anyag.

tpendrive.jpg

A gabonapárlatról

A Lukács Félévszázad jubileumot a Tankcsapda, egy a frontember nevéhez kötődő, karakteres alkoholos itallal zárja. Több mint két év munkája a Czeglédi Zsolt főzőmester által megálmodott és létrehozott Lukács50 Tüzesvíz névre keresztelt single malt gabonapárlat.

Lukács: 

Aki megkóstolja az képbe kerül, hogy az ilyen típusú italból milyen íz világot kedvelek. Egy zenekar nevével felruházott pálinka nem új keletű dolog Magyarországon, mi is csináltunk már ilyet. Azonban ilyen típusú tömény italt – ami egy whiskyféleség, hivatalosan gabonapárlat – mások korábban nem dobtak még piacra. Én személy szerint mindig is nagy tisztelője voltam a Motörheadnek és Lemmy Kilmisternek (aki ugyan a whiskyt kólával szerette, míg én tisztán vagy jéggel iszom), így egyszerre vált személyes és zenekari üggyé is egy ilyen ital létrehozása. Czeglédi Zsolt, aki a munka dandárját végezte, rutinos párlatkészítő. Én leginkább a kóstolásban segítettem neki, majd végül elérkeztünk oda, hogy a Lukács 50 utolsó két hónapjára elkészült ez a bizonyos tüzes víz – ahogy az indiánok nevezték a párlatokat.

tuzesviz.jpg

Fejes dobjáról

A nyár folyamán több mint 200 ezren látták a Félévszázad koncertműsort, év végén pedig 11 kiemelt koncerttel búcsúztatja az évet a Tankcsapda. A MOL-lal együttműködve az év első felében egy jótékonysági felhívás keretében Lukács, elajándékozta Opel Astra gépkocsiját, most pedig Fejes Tamás egyedi dobfelszerelését kaphatja meg egy tehetséges fiatal dobos. A dobfelszerelés egyedi összeállítású Tama Starclassic szett, kifejezetten a Tankcsapda dobosának készítette a gyártó, a 2018-as évre. A tavaszi turnén debütált, egyedi festéssel customizált, Meinl Dark Classic Custom Tankcsapda edition cinekkel felszerelt dobból, a világon ez az egyetlen ilyen létezik. A szerencsés kiválasztott így, a Lukács Félévszázad turné hangzását nagyban meghatározó hangszert kaphatja meg december végén a zenekartól. A jelentkezés fontos feltétele, hogy a valamilyen szintű dobtudáson túl Tankcsapda-kötődésű legyen a pályázó. A részletes felhívást december 3-án teszi közzé a zenekar.

A továbbiakról

A Lukács Félévszázad Turné legnagyobb záró koncertje hazai pályán Debrecenben, a Főnix Csarnokban lesz december 29-én, majd szilveszter éjszakáján ott ér véget, ahol februárban elkezdődött: a debreceni Roncsbárban. A formabontó évzárást, formabontó évkezdet követi, 2019 első napján belépnek a Tankcsapda zenekar 30. jubileumi évébe, ami a budapesti Akvárium Klubban veszi kezdetét.

Ezen kívül a zenekar márciusban stúdióba vonul, nyár elején könyv jelenik meg a jelenlegi trióról, de még egy csomó minden meglepetést ígérnek 2019-re.


tankcsapdaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.