2018.12.01. 11:56 – Lángoló Gitárok

Újabb fellépőkkel és adventi kalendáriummal készül az ünnepekre a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál

Mától karácsony napjáig a rendezvénysorozat 24 programjára nyerhettek páros belépőt!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

btf_19_04_06-07_bandaloop_strings_c_bruce_clayton_tom.jpg

2019 tavaszán a vertikális tánc úttörője, azaz az amerikai BANDALOOP is a magyar fővárosba látogat, csatlakozva a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál fellépőinek egyre bővülő sorához, többek között olyan világsztárokhoz, mint Jordi Savall, Joseph Calleja, a Theater Basel Balettegyüttese, Eric Whitacre, Ji, Kristjan Randalu és a szaxofonlegenda David Liebman, Judith Hill, vagy épp a GoGo Penguin. A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata idén decemberben az újabb sztárok mellett egy meglepetésekkel teli virtuális adventi kalendáriummal és nyereményjátékkal is készül a karácsonyt megelőző hetekre.

Az amerikai BANDALOOP művészei táncoltak már felhőkarcolók tükörsima üvegfelületein, múzeumok falán, hatalmas hídpilléreken, 700 méter magas sziklákról elrugaszkodva a Yosemite Nemzeti Parkban, de táncra perdítették az extravagáns énekesnőt, Pinket is az American Music Awards díjátadó gáláján. Thomas Cavanagh, a társulat igazgatója így mesél a kezdetekről:

Művészeti vezetőnk, Amelia Rudolph fejéből pattant ki az ötlet. Az volt a víziója, hogy ötvözzük a mászás technikáit és a tánc szépségét. A félelem és a saját félelmekkel való megküzdés szerves része volt a társulat fejlődésének. Amikor új emberek csatlakoztak hozzánk, megtanítottuk nekik a módszert, hogyan tiszteljék a félelmüket, és használják jól a tapasztalataikat.

A BANDALOOP 2017 őszén egy Kálvin téri irodaház üvegfalán bemutatott szédületes táncelőadásával a magyar közönség szívét már meghódította, 2019 áprilisában pedig legújabb, Strings című előadásukkal érkeznek a Budapesti Tavaszi Fesztiválra. A produkciót a Londonban élő zeneszerzővel és DJ-vel, Gabriel Prokofievvel – a legendás orosz komponista-zongoraművész, Prokofjev unokájával – hozták létre, és az előadás egyik főszereplője maga a kötél, amely nemcsak a szó fizikai, hanem metaforikus értelmében is a kapcsolatok, az összetartozás, a szakítás, a megfékezés és a felszabadítás megjelenítője. A sok szempontból formabontónak ígérkező előadás helyszíne ez alkalommal a Müpa lesz.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál idén decemberre is tartogat újdonságokat: egy meglepetésekkel teli virtuális adventi kalendáriummal teszi még izgalmasabbá a várakozást, az ünnepi időszakot. December 1-től a fesztivál hivatalos közösségi oldalán mindennap kinyílik a digitális adventi naptár egy ablaka, amely minden alkalommal egy kihagyhatatlan fesztiválprogramot rejt. Azok, akik az ott található kérdésre helyesen válaszolnak, páros belépőt nyerhetnek maguknak vagy szeretteiknek az adott előadásra. Így nem csupán egy kis tavaszt csempészünk a télbe, de már most elkezdjük a hangolódást a 2019-es kulturális tavaszra. 24 kérdés, 24 x 2 jegy karácsonyig, olyan kivételes alkotók előadásaira-koncertjeire, mint Joseph Calleja, Jordi Savall, a Theater Basel Balettegyüttese, Snétberger Ferenc, Szokolay Balázs és a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Soap&Skin, a Wigama Lekko, Jurij Basmet és a Moszkvai Szólisták, Kirill Gerstein és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Moszkvai Csajkovszkij Zenekar, Eric Whitacre, Ji, Kristjan Randalu és David Liebman, a bársonyos hangú Prince-felfedezett, Judith Hill, vagy a GoGo Penguin.

További információk a 39. Budapesti Tavaszi Fesztivál folyamatosan bővülő programjáról: www.btf.hu

Az online adventi kalendárium a fesztivál hivatalos közösségi oldalán érhető el december első napjától.


sajtóközlemény programajánló hír művészet kortárs btf budapesti tavaszi fesztivál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása