2018.02.28. 18:57 – Lángoló Gitárok

Ha minden igaz, új albummal érkezik a FEZENre a The Prodigy

prodidzsaj.jpg

Sorra jelenti be a külföldi fellépőket a FEZEN az idei évre. a Mr. Big és a Pumpkins United turnéval érkező Helloween mellett ma egy újabb headliner neve látott napvilágot: július 26-án érkezik a The Prodigy. Persze néhányan biztosan legyintenek, hiszen a zenekar szinte már hazajár Magyarország fesztiváljaira, ugyanakkor ha lehet hinni a híreknek, ezúttal új albummal érkeznek hozzánk. Szóval aki már unja a Firestartert, de szereti a The Prodigy-t, vagy egyszerűen csak úgy gondolja, hogy jólesik majd a sok riffelés között valami más is, valószínűleg örülni fog a hírnek. A kapcsolódó sajtóközlemény a hajtás után olvasható. 


programajánló fesztivál hír techno elektro fezen the prodigy harcdcore2018.02.28. 16:00 – Gnosis

Extrém és progresszív - Alkaloid-dalpremier

Lángoló Premier

alkaloid-2999-small-christian_martin_weiss.jpg

A német Alkaloid második nagylemeze május 18-án jelenik meg, Liquid Anatomy címmel. A zenekart Hannes Grossmann (OBSCURA, NECROPHAGIST, BLOTTED SCIENCE) dobos és Morean (DARK FORTRESS, NONEUCLID) gitáros/énekes alapította még 2013-ban. Zenéjük progresszív és extrém egyszerre: népies trillázásból simán átváltanak brutális skálázóversenybe; a most nálunk premierező új friss dalukban is maximumra van felpörgetve a disszonancia, a nyersesség és mélázás. Tudod mit kell tenned:


metál extrém progresszív Lángoló Premier Alkaloid2018.02.28. 14:05 – Nihil_AK

Flea a drogokról: "Ez egy könyörtelen betegség - a függőséget nem érdekli, ki vagy"

flea.png

Flea, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa a Time Magazin Opioid Diaries - nyers fordításban kb. "Opiátnaplók" - sorozatában adott közre egy hosszabb visszaemlékezést a napokban, melyben a saját múltbeli függőségeiről mesél, és a vényre kapható tabletták veszélyeire figyelmeztet. Tanulságos. 


funk rock függőség red hot chili peppers hír drogok flea2018.02.28. 12:37 – Nihil_AK

Judas Priest: Downing sértődötten célozgat, Halford cáfol

halford_downing.jpg

Ahogy korábban lehetett róla hallani, a Judas Priest aktuális turnéján az alapító gitáros, Glenn Tipton már nem vesz részt Parkinson-kórjának előrehaladott állapota miatt. A helyét a zenekar producere, Andy Sneap veszi majd át a koncerteken, bár Tipton a hírek szerint bármikor felbukkanhat a színpadon. Ennek a fejleménynek sokan érthető módon nem örülnek, még kevésbé örül viszont K.K. Downing, a zenekar korábbi gitárosa, aki csalódottságát fejezte ki amiatt, hogy az ő visszatérése fel sem merült ebben a helyzetben. Közleményében arra is utalt, hogy Sneap feltehetően nem csak producerként vett részt a lemez elkészítésében. A Priest énekese, Rob Halford természetesen azonnal visszautasította ezt a feltételezést.


hír metal judas priest heavy metal nyilatkozat rob halford kk downing glenn tipton2018.02.28. 11:08 – Nihil_AK

Alkonyzóna és persze Trump a köbön - Új dal a Ministry-től

al_jourgensen_2018.jpg

Az már teljesen biztos, hogy amíg republikánus elnöke lesz az Egyesült Államoknak, addig Al Jourgensen és a Ministry sem teszi le a lantot. Tíz évvel ezelőtt George W. Bush volt a fő céltábla, és most úgy tűnik, Donald Trump tevékenysége is megfelelő inspirációt szolgáltat neki. A Twilight Zone már a harmadik a március 9-én megjelenő AmeriKKKant albumot felvezető dalok sorában, és a Filth Pig lemez kedvelőiben mindenképp kellemes emlékeket idéz majd lassabb tempójú, harmonika szólamokkal operáló szerzemény. A hajtás után meg is hallgatható a másodikként kihozott Wargasm társaságában. Esélylatolgatásért felelős kollégánk szerint nem kizárt, hogy egyfajta összegző lemez készül most, hiszen a decemberben megjelentetett Antifa egész pontosan a Just One Fix parafrázisa, a Wargasm meg simán lehetne egy kiadatlan Killing Joke-dal is, ha Jaz Coleman énekelné. Rossz valószínűleg nem lesz, hiszen az idén már -ki hinné - hatvanadikat töltő Al papa mindig akkor készíti a legjobb albumait, ha valakire ki van akadva. Hamarosan amúgy jön az önéletrajzi kötete is magyarul, ha valaki még nem hallott volna róla. 


hír donald trump metal industrial ministry új dal al jourgensen2018.02.28. 10:13 – Nihil_AK

Charlie Watts szerint Bowie nem volt egy zenei zseni, és nem izgatja magát amiatt, ha a Rolling Stones feloszlik

charlie-watts.jpg

Az öt évvel ezelőtti Hyde Parkban adott koncert óta első ízben turnézik Angliában a Rolling Stones. A No Filter fedőnevű koncertsorozatot már most sokan kritizálták a magas jegyárak miatt, de hát sejthetjük, hogy ez mennyire érdekli az öregeket. Ahogy lenni szokott, a turné kapcsán megszaporodtak az interjúk is; ezúttal a dobos, Charlie Watts mondott érdekes dolgokat David Bowie-ról, és arról, hogyan képzeli a zenekar befejezését.


rock hír nyilatkozat rolling stones turné david bowie charlie watts2018.02.27. 12:49 – Lángoló Gitárok

A kurvázástól a mindent elsöprőig - A Kutya Vacsorája és A szerelem hétszer dalai

Dalról dalra

akv.jpg

Sokan sok mindent írtak már a szerelemről - ez a titokzatos és izgató téma a költői fantáziát soha nem hagyja nyugodni. A Kutya Vacsorája, vagy ahogy Varga Livius, a frontember hívja, exkluzív zenei laborja is ezt járta körbe új lemezén. A koncepcióalbum hét dalában hét különböző szív dobban meg, az egyes tételeket pedig a hajtás után a zenekar mutatja be nekünk. 


magyar pop rock hiphop alternatív a kutya vacsorája új lemez dalról dalra2018.02.27. 10:59 – Lángoló Gitárok

Indul az idő - Itt az Éva Presszó legújabb klipje

Lángoló premier

evapresszo.jpg

Nem kellett sokat várni az Éva Presszó legújabb klipjére, amelyet az Indul az idő című számukhoz készítettek. A saját meghatározása szerint pop undergroundban utazó zenekar nem tétlenkedik az utóbbi időben, a tavalyi év vége óta folyamatosan jönnek tőlük a dalok. A Lassan szeress és az Ahogyan után most itt a legújabb szerzemény, amelynek középpontjában a barátság és a kapcsolatok állnak. Dal- és videópremier a hajtás után! 


premier pop rock hír videóklip új dal éva presszó2018.02.26. 20:45 – KirschAndrás

A nosztalgia halálos ítélete - Sepultura @ Barba Negra Music Club

sepultura_artlasso_007.jpg

Tisztában vagyok vele, vannak előzenekarok, melyeket nem lehet büntetlenül lekésni, egy koncertbeszámoló esetében pedig egy hasonló malőr oka óhatatlanul közüggyé lép elő. Ennek szellemében: vasárnap délután le kellett vinnem nagyanyámat Bicskére, ugyanis a Völlinger Jóskáék megkérték, hogy segítsen nekik lekvárt főzni. Igen ám, csakhogy kicsit szenilis már, így a ribizlipasszírozót Sülysápon felejtette, és félúton vissza kellett fordulnunk. Így csak az Obscura végét sikerült elcsípnem: az átjött, hogy a németek nem az Obituary-féle ifás teherfuvarozó vonalat képviselik a death metal színterén, a hangzás azonban maximálisan betett a technikás témáknak. Lélekben tehát már felkészülhettünk rá, hogy a következő másfél órában gitár helyett ugyanazt a csapágyas mákdarálót fogjuk hallani, mint a legutóbbi Exploited-koncerten. Szerencsére azonban a Sepultura csaknem végig tökéletesen szólt, és megkockáztatjuk, hogy még jobb formában voltak, mint a tavalyi Rockmaratonon.
2018.02.26. 15:49 – Lángoló

Csodaszép helyek, lepusztult városok - Itt a Ludovika új klipje

Lángoló Premier

ludovika.jpg

A Ludovika egy négytagú rockzenekar a Nógrád megyei Bátonyterenyéről. Ezt mondják magukról:

Merengős fiatalok vagyunk, szeretünk szöszmötölni és elmélázgatni ebben a felemás környezetben. Csodaszép hegyek és erdők találhatók erre, viszont a városokba érve sokszor lepusztult, szürke helyekbe botlik az ember. Ez a kettősség a zenénkben is megjelenik: ott vannak az tisztán zengő, néha már népdalszerű dallamok; de odatámasztunk nekik a torzított gitárokkal. Erre úsznak rá a balladisztikus, ködös szövegek. Lehet, hogy ez a benyomás; de nem a semmit takargatjuk vele, pusztán fontosabbnak érezzük a hangulatokat az eseményeknél, amik kiváltják őket. 

Az alább bemutatkozó friss klipben is ezt a világot igyekeztek bemutatni. A videót magát a dobosuk, Horváth Gábor készítette.


premier rock hír ludovika2018.02.26. 14:22 – Kovács.Attila

Pár gondolat a Magyar Összatlétikai Világbajnokság idei döntőjéről

sulyloko_aws.png

Szombaton este a fél ország drukkolta végig az Magyar Összatlétikai Világbajnokság idei döntőjét, amelyen pályára lépett egy rúdugró, egy felemás korlátra specializálódott tornász, egy rövidtávfutó, meg egy súlylökő, hogy később majd egy tét nélküli nemzetközi sportgálán képviseljék sokat szenvedett, ezeréves hazánkat.


vélemény kritika tévéműsor dalverseny gratulálunk a dal 2018