2018.05.31. 07:42 – dankógábor

A NOFX a Las Vegas-i mészárlásról: Legalább countryrajongók voltak

nofx-camp-punk-drublic-festival-june.png

A NOFX tagjai sosem a politikai korrektségükről voltak híresek. Egyik magyar koncertjük alkalmával például megkérdezték a közönséget, hogy szeretjük-e a románokat. Aztán mikor fújolás volt rá a válasz, benyögték, ne aggódjunk, ők sem szeretnek minket. A vasárnapi Las Vegas-i koncertjükön viszont kicsit túltolták a mókavonatot. A frontember Fat Mike kezdte a felütést két dal között:

Játszottunk egy dalt a muzulmánokról és nem lőttek le minket. Hurrá!

A gitáros Eric Melvin így reagált:

 Azt hiszem, csak akkor lőnek le Vegasban, ha egy country-zenekarban játszol.

Fat Mike:

Nagyon gáz, de legalább country-rajongók voltak és nem punkok.

Aztán amikor a közönség kifütyülte, még rátett egy lapáttal:

Mind ezt gondoljátok!

Ugye itt az 59 áldozatot követelő Las Vegas-i mészárláson ment a poénkodás, ami Jason Aldean countrysztár koncertje alatt történt tavaly október elsején.


punk hír nofx2018.05.30. 08:18 – dankógábor

Hülye balesetben halt meg Josh Martin, az Anal Cunt gitárosa

anal-cunt-josh-martin-dead-escalator-accident-obituary.png

45 éves korában elhunyt Josh Martin, az Anal Cunt gitárosa. Szemtanúk beszámolója aszerint a zenész a Rhode Island-i Providence Place bevásárlóközpontjának egyik mozgólépcsőjén bohóckodott, meglovagolta a korlátját, amiről aztán egy emeletnyit zuhant egészen az étkezőszintig, és közben úgy beverte a fejét egy asztalba, hogy nem tudták az életét megmenteni. Martin 1996-ban szállt be először a legendás grindcore-zenekarba, az Anal Cuntba, majd kis szünetet követően egészen a 2011-es feloszlásig ott játszott. A zenekar egyébként azért állt le hét évvel ezelőtt, mert a zenekar főnöke, Seth Putnam énekes-gitáros meghalt szívrohamban. A két zenész olyan black metal zenekarokban is együtt játszott, mint az Impaled Northern Moonforest vagy az Adolf Satan.


hír grindcore anal cunt2018.05.29. 16:56 – Gitárok

Holnap Ibanez Day a Hangszerarzenál Budapestben

ibanez_day.jpg

Ha szívesen töltenéd a holnap délutánt hangszerek és ismert magyar zenészek társaságában, netán szívesen nyernél egy Ibanez Jem JR WH gitárt is, akkor érdemes ellátnod a Hangszerarzenál budapesti üzletébe, ugyanis délután három órai kezdettel kezdetét veszi az Ibanez Day, mellyel a hangszerbolt hivatalos Ibanez Prestige Dealer üzletté válását ünnepli, mégpedig nem akármilyen programmal. Részletek a hajtás után! 


programajánló rendezvény workshop szponzoráció meinl hangszerbemutató ibanez hangszerarzenál ibanez day2018.05.29. 14:00 – Lángoló Gitárok

Adj levegőt - Személyes hangulatú dal és videóklip NAGYEDi első albumáról

Lángoló premier

nagyedi_cut.jpg

Tíz év dalait és útkeresését öleli fel a NAGYEDi projekt ezen a héten megjelenő első albuma, a Visszatérő elemek. Az efZámbó Happy Dead Bandből, vagy az Anyu Nem Seedelből is ismert énekesnő, Nagy Edi szólózenekara nem ígér azonnal skatulyázható produkciót, cserébe kapunk kulturált, sok forrásból táplálkozó zeneiséget, és nagy adag őszinteséget, melyet tovább erősít a lemez első felvezető dalához forgatott, személyes hangulatú videóklip, amit Edi az első szögtől az utolsóig saját maga készített. Az Adj levegőt a hajtás után hallgató és nézhető meg.


premier jazz magyar pop hír alternatív downtempo videóklip triphop új dal artpop ef zámbó happy dead band NAGYEDi anyu nem seedel2018.05.29. 13:00 – Lángoló

Random Trip, Brains, Intim Torna Illegál és Mörk a Budapest Park nyárindító hetében – Heti Park

random_trip_1.jpgEzen a héten sem lesz hiány izgalmas programokból a Budapest Parkban. Speciális műsorral érkezik a Random Trip, nyárindító nagykoncerttel a Brains, lemezbemutatóval az Intim Torna Illegál, a Nagyszünetben pedig a MÖRK lép fel. Emellett Necc Party, PressPlay, valamint június első vasárnapján Pöttömkert az egész családnak. Részletes programajánló a hajtás után! 


budapest programajánló szponzoráció brains mörk rutkai bori intim torna illegál random trip budapest park pöttömkert2018.05.29. 12:14 – Lángoló

Azt tudtátok, hogy a Download fesztiválra tök könnyen el lehet jutni?

gnraxl.jpg

Itt most az angliai Download fesztiválra gondolunk, az eredetire, mert azóta van már Spanyolországban, Ausztráliában és Franciaországban is. Szóval az angliai Downloadot eddig viszonylag macerásan lehetett megközelíteni. Pár éve viszont ez a macera megszűnt, mivel Budapestről több közvetlen járat is van az east-midlands-i reptérre. Megy a Ryanair és a Jet2 is, és ezek gyakorlatilag a fesztivál bejáratánál teszik le az embert. A repülőtér ott van ugyanis a fesztiválterület mellett, így igazából be sem kell menni mondjuk Nottinghambe, hogy csak a legközelebbi nagyvárost említsük. Ráadásul a Ryanairnél még most is lehet úgy jegyet venni, hogy június 6-án utazik az ember, aztán egy hét múlva jön vissza és mindössze 25 ezer forintot fizet a jegyért. Durván hangzik, de ez nem olyan sokkal több, mintha mondjuk Sopronba levonatozik az ember. A fesztivál egyébként június 8-10-ig lesz idén olyan headlinerekkel, mint a Guns N' Roses, Ozzy Osbourne, az Avenged Sevenfold, a Marilyn Manson, a Rise Against, a Black Stone Cherry vagy a Bad Religion (az alábbi plakáton minden ott van). És jegyet is lehet még venni rá, szóval egy last minute fesztiválozás a világ egy patinás metálfesztiválján simán összejöhet.


download fesztivál hír2018.05.29. 11:08 – dankógábor

Itt egy eddig be nem mutatott Guns N' Roses-klip

1989-ben forgatott egy koncertklipet a Guns N' Roses, amit végül nem mutattak be sehol. Eddig, ugyanis most végre mindenki megnézheti az It's So Easy videóját, amiben a zenekar koncerten zenél és vannak benne lenge öltözetű lányok is. Biztos ez volt egyébként az oka, hogy annak idején nem ment le az MTV-n. Vagy mert csúnyán beszélnek benne. Mindegy is már, mivel szerencsére jön az Appetite For Destruction gigantikus újrakiadása, szóval ezt is elő lehetett ásni, mint ritkaságot. A Guns N' Roses nemsoká ismét turnéra indul, és látható lesz például az angliai Download fesztiválon lesz látható a Donington Parkban, június 9-én.


rock hír guns n roses2018.05.28. 14:00 – Lángoló

Ma este Ben Caplan & The Casual Smokers a Dürer Kertben

bencaplanlive.jpg

Ben Caplan nagy hajával, szakállával és a szemében izzó őrülettel már önmagában is figyelmet kíván, hát még ha kinyitja a száját. Zengő, bariton éneke a hallgatóság fülébe kúszik és képes vele megbabonázni mindenkit. Ő a karizmatikus porondmester, aki klezmer ihletettségű zenéjével és sokszínű zenekarával járja a világot. És a jelenlévőknek a koncertje mindig felejthetetlen élmény.


hír ben caplan2018.05.28. 08:58 – dankógábor

Egy hónap múlva itt egy új Gorillaz-lemez

gorillazlive.jpg

Igen, új Gorillaz lemez, pedig az előző bő egy éve jelent csak meg. Úgy tűnik Damon Albarn és csapata megismétli azt, amit a 2010-es Plastic Beach és a 2011-es The Fall lemezekkel művelt, de reméljük az új anyag nem lesz annyival rosszabb, mint amennyire az utóbbi volt az előbbihez képes. A The Now Now egyébként június 29-én jelenik meg, szóval a szigetes Gorillaz-koncert egyben lemezbemutató is lesz, amire senki nem számított. Élőben játszanak is egy új dalt Hollywood címmel, de azt nem lehetett tudni, hogy ez miről származik. A hírt Albarn is megerősítette Twitteren:


pop hír gorillaz