2018.07.31. 20:00 – Lángoló

Lombos Úrral közös, Tankcsapdás dalt adott ki a Khasim Gaga és a Karma

Lángoló Premier

tankcsapdas.jpg

A Tankcsapdás című szám egy könnyed nyári dal, ami nem akarja megváltani a világot. A szöveg tipikus nyári hangulatra épít, de igyekszik kerülni az elcsépelt kliséket. A központban az élet apró örömei, a természet virágzása és a véget nem érő bulik állnak, mondják a szerzők. A videó elég ironikusra sikerült, nem azt kapja az ember, amire egy ilyen témájú alkotás esetében számítana. Felbukkan a budapesti Metallica-koncert után sok emberhez eljutó poén, amiben egy lány a Rockmaratonon azt ígéri az őt felszedni próbáló srácnak, hogy „majd, ha Tankcsapdát játszik a Metallica”. Ez a eset a csapat zeneszerzőjével, Szécsi Zoltánnal történt meg, ahogy azt már egy korábbi posztunkban is írtuk. A dal Lombos Márton a.k.a. Lombos Úr közreműködésével készült el. Szécsi a 2014-es Jazz táborban ismerkedett meg vele, Lombos pedig örömmel segíti az új, tehetséges zenekarok indulását, így igent mondott az megkeresésre.


premier hír lombos úr khasim gaga és a karma2018.07.31. 15:27 – Lángoló

Ozzy motyogott, közönség megőrült - Ilyen volt a Golden Gods Londonban

parkway3.jpg

Kétszer voltam MTV EMA-en. Valószínűleg a Grammy sokkal puccosabb ennél, de azért az EMA díjátadója sem marad el tőle, ha világsztárokat kell felmutatni sokk csillogás és villogás közepette, sőt, itt még inkább ez a lényeg. Na, a Golden Gods ennek pont az ellentéte. Mármint nem úgy értem, hogy lepukkant lenne, hanem a csillogás helyett a zenén van a hangsúly, ahol persze a torzított gitáré a főszerep, és nem is kell rá annyira kiöltözni. Vagyis nem kellene, de azért sokan kiöltöztek, úgy, mintha skatulyából előhúzott metálrajongók lennének, gondosan válogatott felvarrókkal, gondosan kiemelt tetoválásokkal, kalapokkal, szoknyákkal, kifestve stb. Szóval lényegében a VIP-szektor ugyanúgy magát mutogatta, mint szinte minden ilyen eseményen.
2018.07.30. 18:41 – dankógábor

Tombol a nyár, szóval itt a Hippikiller dalának strandolós verziója

Lángoló Premier

hippikiller_2018_0726_taliandorogd_-1-foto_rakosi_timea.jpg

Nemrég mutattuk be a Hippikiller egyik új dalának, Az Unikornis évének videóját. Most ugyanennek a frissítését nézhetik/hallgathatják meg elsőként a Lángoló olvasói, ugyanis itt a dal Beach House verziója. Mindez lentebb, kiegészítve némi szöveggel Bihari Balázs főnöktől és a többiektől. És képek is vannak, az egyiken egy kutyával.


premier hír hippikiller2018.07.30. 14:08 – Lángoló

Csak harapás, semmi ugatás - Ingested-koncert augusztus 1-én a Dürer Kertben

ingested.jpg

A manchesteri Ingested már többször bizonyított Európában, hozzánk azonban most fognak ellátogatni először. Alakulásuk óta turnéztak már a Black Dahlia Murderrel, a Carnifex-szel, és most itt az ideje, hogy saját headline turnéjukkal egyedül is szétszedjék Európát. A deathcore-zenekarnak 2009-ben jelent meg első albuma Surpassing the Boundaries of Human Suffering címmel, melyet a 2011-es The Surreption követett. Egy kiadóváltás után jelentették meg következő lemezüket, a The Architect of Extinction-t, mellyel az énekes Jason Evens szerint olyan zenét alkottak, amire mindig is vágytak, és mindig is büszkék lesznek majd. 2016-ban végül a Unique Leader Records-hoz szerződtek, akiknél idén áprilisban megjelentették legújabb munkájukat, a The Level Above Human. Erről Trevor Strnad, a Black Dahlia Murder énekese úgy nyilatkozott, hogy ez most a srácok minden eddigi munkájánál összeszedettebb, pusztítóbb és veszélyesebb. Immár sokkal felnőttebben és magabiztosabban pusztítanak el bárkit, aki elég bátor, és elmerészkedik egy koncertjükre. Saját elmondásuk szerint ők azok a kutyák, akik nem ugatnak, csak harapnak. Hogy ez valóban így van-e, augusztus elsején a Dürer kertben kiderül.


hír deathcore ingested2018.07.30. 10:57 – dankógábor

Meghalt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere

orban_1.jpg

Hosszú betegség után, 70 éves korában elhunyt Orbán József, a 100 Folk Celsius frontembere. A hírt Littvay Imre zenekarvezető jelentette be. Orbán, Littvay Imre, Balla Gábor és Somogyi Tibor mellett alapítója volt az 1976-ban indult 100 Folk Celsiusnak. A zenekar a countryt szerette volna Magyarországon meghonosítani, de leginkább a Paff, a bűvös sárkány című számuknak köszönhetően inkább gyerekdalokat játszó együttesként könyvelték el őket itthon, de nem is nagyon tiltakoztak ellene. Külföldön viszont tényleg countryzenekar voltak, többször játszottak például az Egyesült Államokban is countryeseményeken. Utolsó lemezük tavaly jelent meg Omega country címmel, amin saját stílusukra alakították az Omega-dalokat, így tisztelegve az 55 éves zenekar előtt. Betegsége miatt Orbánt 2017 óta a zenekarban korábban is megfordult Heilig Gábor helyettesítette. A terv az volt, hogy Heilig addig marad a csapatban, amíg Orbán meg nem gyógyul. Egyelőre nem tudni hogyan folytatja tovább a zenekar.
2018.07.27. 13:15 – Lángoló

Sonic Youth, Melvins, Rush, Genesis, Pink Floyd egyben - ...And You Will Know Us by the Trail of Dead-koncert az A38-on

trailofdead04.jpg

Az idei nyár egyik legfontosabb gitárzenei klubkoncertje kétségkívül az ...And You Will Know Us by the Trail of Dead, azaz rövidebben a Trail of Dead fellépése lesz augusztus 5-én az A38 Hajón.  Az ezredforduló emblematikus indie-artrock zenekara egyedülálló módon ötvözi a no-wave kultúrát a progrock hagyománnyal, és immár húsz éve járja tökéletesen önazonos útját.


hír2018.07.27. 09:37 – dankógábor

Jankovics Marcell készített videót a Mastodonnak

Jó, ez így nem teljesen fedi a valóságot, de az tény, hogy valaki (ahogy nézzük nem magyar ember) fogta a rendező 1982-es, Fehérlófia című rajzfilmjét, és csinált belőle egy klipet a Mastodon The Last Baron című dalához. Ráadásul nem csak úgy vaktában, hanem a zenei és képi hangulat végig szinkronban van a szám 13 perce alatt. A végeredmény pedig annyira megtetszett a Mastodonnak, hogy még a Facebookjukon is megosztották. Innen tudjuk mi is, hogy egyáltalán készült ilyen.


hír mastodon2018.07.26. 12:09 – Rácz Mihály

Egészen csodás és kihagyhatatlan - Sziget 2018, Világzenei Színpad

A Sziget világzenei felhozatalának legjava értelemszerűen idén is a Világzenei Színpadra koncentrálódik, és bár nyilván minden rajongónak vannak kedvencei, sőt, elvárásai, de a nagy műgonddal és ízléssel összeállított line up idén egészen csodás. Lesznek régi kedvencek, nagy visszatérők, és új felfedeznivalók is bőven – valamint egy komoly hazai világzenei válogatott a nulladik napon -, így most megpróbálunk kiválasztani tucatnyi, szerintünk kihagyhatatlan fellépőt (plusz egy nagyvadat bónuszként), miközben természetesen ezt csak felütésnek és kedvcsinálónak szánjuk a bőségszaruból.


fesztivál sziget hír2018.07.25. 17:56 – Bihari Balázs

Jóságosra öregedett rocksztárok elképesztő formában - Judas Priest az Arénában

judas_priest_artlasso_008.jpg

"Halálosan komolyan kérdezem: nincs valamelyikőtöknek egy eladó Judas-pólója? :D" - kérdezi Audrey a Majdnem Híres Rocksuli zárt csoportjában. Magyarország első számú nőifoci- és egyben operarajongója, mellesleg elsőkötetes író interjúra készül, Ian Hillt nyerte meg: így akar kedveskedni az zenekaralapító basszusgitárosnak, ám a környékbeli boltokban nem lehetett kapni Priest-pólót. Volt, aki úgy emlékezik, hogy nekem tutira van, tisztán előtte van, hogy hordok egyet, és bár valóban található a gardrób mélyén egy Turbo Lover-póló egy csudijó szőröspuncis női grafikával, ám az egy régi Hippikiller-turnémörcs, amit ráadásul Misi kutya kicsi korában teljesen szétrágott. Persze Audrey átvágja a gordiuszi csomót: egy KISS-póló feliratát leragasztja tape-pel, majd filccel ráírja, hogy Judas Priest. (Koncertfotók: Artlasso)


koncertbeszámoló