2018.04.15. 18:56 – Lángoló Gitárok

Gyullad a második - Itt a Red Swamp új klipje, a Waste

dsc_8793_effekt.jpg
Alig dobta ki az első dalt új anyagáról a Red Swamp, máris itt a következő: stílszerűen fogalmazva ismét gyullad a rakéta. A csapat ”az ideális próba” témakörében forgatta a Waste című számhoz készült videót, amely az április 20-án érkező második album, a Desertdrive nyitótétele, egyben az első hivatalos klip a lemezhez. Premier a hajtás után.


budapest premier rock hír metal stoner sludge új dal red swamp hangfoglaló program2018.04.14. 14:00 – Lángoló

Lángol a Fishing #2 - Bemutatkozik a Belzebong

belzebong_1.jpg

Folytatódik egy hete indult sorozatunk, amiben a Fishing On Orfű fesztivál szervezőivel együttműködve bemutatunk a Lángolón tíz olyan zenekar, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta arra őket, hogy fellépjenek a fesztiválon, ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni léten-nyomon a nyári fesztiválokon. A sorozatban még kilenc héten át kaptok egy-egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Másodiknak most jöjjön a Belzebong, az eddig megjelentekért pedig ide kell kattintani.

langolofishing.jpg


fesztivál hír doom stoner fishing on orfű belzebong lángol a fishing2018.04.14. 11:34 – dankógábor

Kanye West filozófia könyvet ír

Igen, jól olvastad, Kanye West filozófia könyvet ír. Az lesz a címe, hogy Break the Simulation. A(z egykori?) rapper, divattervező azt is nyilatkozta a nagy bejelentéséhez, hogy nem akar többet az első lenni, hanem helyette inkább víz akar lenni. Igen,

Kanye West víz akar lenni.

Valami fotós koncepcióról is beszélt, ami "kivesz a mostból és elvisz a múltba vagy a jövőbe". Na meg azt is mondta, hogy úgy hiszi, hogy minden most van, szóval a múlt is meg a jövő is most van. És ha ez még nem lenne elég, a megszüntetett Twitter-fiókját is aktiválta. Azt nem tudjuk új zenét is ír-e a filozofálás mellett, de gyaníthatóan kapunk majd ilyet is tőle.


hír kanye west2018.04.14. 10:59 – dankógábor

Itt egy EP a Green Day frontemberétől

longshot.jpg

Nem sokat tudni a The Longshot nevű zenekarról, csak azt, hogy ez a Green Day-frontember Billie Joe Armstrong zenekara, és már van három daluk, ami nagyjából olyan, mintha a Green Day még poposabb dalokat játszana. Állítólag Armstrong fia, Joey dobol a dalokon, de ez is csak találgatás. Az már picit konkrétabb, hogy csapanak hamarosan lesz nagylemeze is. Szóval alább a három szám, Green Day-rajongók biztos bírják majd.


rock green day hír the longshot2018.04.13. 19:42 – dankógábor

Meghalt Babos Gyula

A MZTSz Kőbányai Zenei Stúdió szűkszavú Facebook-közleményben tudatta, hogy 68 éves korában, türelemmel viselt betegsége után elhunyt Babos Gyula. Babos, amellett hogy az iskola egyik alapító tanára volt, dzsesszgitárosként tett szert legendás hírnévre. 15 évesen kezdett gitározni, olyan zenekarokban játszott, mint a Kex, a Rákfogó, majd később Kőszegi Imre mellett zenélt. 1979-ben alapította a Saturnust, a Babos Triót pedig 1985-ben. Úgy taníthatott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola dzsessz tanszakán, hogy sem érettségije sem tanári diplomája nem volt. Első szólólemeze Kinn és benn címmel jelent meg 1989-ben, pályafutása alatt pedig olyanokkal zenélt, mint Victor Bailey, Terry Lynn Carrington, Jinda György, Szakcsi Lakatos Béla, Frank Zappa, James Moody vagy Tony Scott. Alapító tanárként 1996-tól dolgozott Kőbányai Zenei Stúdióban. 2005-ben kapta meg a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztjét, illetve kapott EMeRTon- Szabó Gábor- és Liszt-díjat is. (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)


hír gyász babos gyula2018.04.13. 13:23 – Lángoló

Szubpop fesztivál ma este a Kuplungban

szubpop_flyer.jpg

Április 13-án a Kuplungban kerül legelőször megrendezésre a Szubpop Fesztivál, mely a TEJ frontember Pálinkás Tamás kezdeményezése. Ugyebár alapvetés, hogy nemhogy szubpop fesztivál nem volt ezeddig, hanem olyan banda sem, melynek szubpop lett volna az elsődleges műfaja. Na de mi az a szubpop?!  A folytatásból kiderül.


pop programajánló rock tej kuplung mocsok1kölykök gargantua saverna mamelons szubpop fesztivál