2018.04.29. 13:40 – [MTI]

Május végén indul a Feszt!Eger

feszteger_1.jpg

Május 31. és június 2. között várja a fesztiválozókat a hevesi megyeszékhelyen található Bolyki-völgyben a Feszt!Eger fesztivál, amelyen mások mellett a Wellhello, a Kowalski meg a Vega, a Brains és a Blahalouisiana is fellép. A Feszt!Eger kísérő rendezvénye lesz hagyományosan a Music Hungary konferencia és az Éter zenei tehetségkutató - hangsúlyozta Tóth Tibor, a szervező Feszt!Eger ügyvezetője a program sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.


hír music hungary feszt!eger2018.04.28. 14:00 – Lángoló

Lángol a Fishing #4 - Bemutatkozik Jonathan Hultén

jonathanhulten.jpg

Folytatódik három hete indult sorozatunk, amiben a Fishing On Orfű fesztivál szervezőivel együttműködve bemutatunk a Lángolón tíz olyan zenekar, amiről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta arra őket, hogy fellépjenek a fesztiválon. Ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni lépten-nyomon a nyári fesztiválokon. A sorozatban még hét héten át kaptok egy-egy izgalmas előadót, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői megmondják miért hívták meg őket, és természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. Negyediknek most jöjjön Jonathan Hultén, az eddig megjelentekért pedig ide kell kattintani.


fesztivál hír fishing on orfű lángol a fishing2018.04.28. 08:49 – dankógábor

Durva szezonja lesz a Budapest Parknak

bp_sajtonyito_0050.jpg

Mivel az MTI alább olvasható híre kegyetlen módon elhallgatja a legfontosabb információt, így kénytelenek vagyunk mi leírni azt ide a bevezetőben. Fejes Tamás Tankcsapda-dobos ugyanis őrületes backstage-partyt lengetett be Lukács László Tankcsapda-frontember 50. születésnapja alkalmából május 4-én. Elmondta, hogy mivel "Lukács köztudomásúlag tele van lével", ezért a buli keretében majd egy autót is kisorsol.* Nade, komolyra fordítva a szót, ezt kell tudni a hamarosan nyíló Budapest Park igen erős idei szezonjáról az MTI tálalásában:


hír budapest park2018.04.28. 07:17 – dankógábor

Kétperces punkos szösszenet a Mardukról

marduk_1.jpg

Május 4-én lép fel a Blue Hell/Supersonicban a Marduk, ahol valószínűleg már azt a dalt is eljátsszák majd, amit ebben a posztban meg lehet hallgatni. Ezzel a kétperces punkos zúzással kezdődik majd a svéd black metal zenekar Viktoria című nagylemeze, ami június 22-én jelenik majd meg. A leginkább punkabb dolog pedig az lenne, ha az albumon található összes dal hasonlóan rövid lenne, így beleférnének 20 percbe.


metál hír black marduk2018.04.27. 14:30 – Szponzorált Tartalom

Vasárnap éjfélig még jelentkezhetsz az idei Talentométerre

Nyerj nagyszínpados fellépést és 500 ezer forint értékű hangszerutalványt!

talentometer_18_640x360-02.jpg

Ezen a hétvégén, egészen pontosan április 29-én éjfélkor jár le az idei Talentométer jelentkezési határideje. A Szerencsejáték Zrt. és a Kolorádó Fesztivál által szervezett tehetségkutatón egy nagyszínpados fellépési lehetőséget nyerhet a zsűri és a közönség által legjobbnak ítélt zenekar, ráadásul egy félmillió forintos hangszervásárlási utalvány is gazdára vár. Érdemes hát feltölteni a legütősebb dalotokat vagy videótokat a hétvégén a netre, és esélyt adni magatoknak, hiszen az idei verseny kifejezetten a feltörekvő zenekarokra fókuszál. A jelentkezés pofonegyszerű, mindössze egy öt kérdésből álló űrlapot kell kitölteni, A részletekkel kapcsolatban olvass tovább! 


verseny fesztivál emlékeztető szponzoráció felhívás kolorádó talentométer stílusfüggetlen tehetésgkutató2018.04.27. 14:20 – dankógábor

BRÉKING! Új dalokat írt az ABBA

screen-shot-2016-06-06-at-8-14-15-am.png

Megtörtént az, amire senki nem fogadott volna. Az ABBA tagjai új dalokat írtak. Nem fordult elő ilyen 35 éve, akkor adta ki utolsó kislemezét a popzenekar Thank You For The Music címmel. Az első számot decemberben kapjuk majd, az lesz a címe, hogy I Still Have Faith in You. A két új dal megírása összefügg azzal, hogy jövőre hologramos turnéra indulnak az ABBA-számok, lényegében ez hozta össze a tagokat. Közleményt is kiadtak a zenekar tagjai, amiben elmondják, hogy 35 év szünet után most gondolták úgy, hogy mókás lenne új dalokat írni, és nagyon élvezték a közös munkát, amit onnan folytattak, ahol annak idején abbahagyták. Egyelőre ennyit tudni. Maga a premier az NBC-n és a BBC-n lesz, ahol a tagok digitális avatarjai adják majd elő az I Still Have Faith in You-t. Hozzáteszik még, hogy ők ugyan benne járnak a korban, de a decemberben bemutatott dal teljesen új lesz. Hogy mi lesz a másik számmal, még nem tudni, de élő turnéra mi azért továbbra sem számítanánk.


pop hír ABBA2018.04.27. 14:00 – A Lángolók

Barba Negra Track ötéves születésnapi nyereményjáték - Eredményhirdetés

barba_negra_5_illusztracio.png

Ahogy az elmúlt napokban már volt erről szó, ma nyitja meg ötödik évadát a Barba Negra Track, elsőként mindjárt a The Dead Daisies koncertjével. Az idei szezonban olyan nevek adják egymásnak a kilincset a helyszínen, mint a Stone Sour, az Ugly Kid Joe, a Black Stone Cherry, a Shinedown, Joe Satriani, a Soja, a Sons Of Apollo, és még a Genesis legendás gitárosát, Steve Hackettet is itt üdvözölhetük majd a színpadon, aki júniusban a Djabe vendégeként érkezik ismét hazánkba. A magyar színtér sem maradhat ki, jön a Hobo Blues Band, a Supernem, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Magna Cum Laude, a Beatrice, vagy a Tátrai Band.
Kétfordulós nyereményjátékunkban ezek közül bármelyikre nyerhetett jegyet öt szerencsés olvasónk, most pedig megosztjuk veletek, kik mehetnek az általuk kiválasztott koncertekre.


játék nyereményjáték eredményhirdetés barba negra track2018.04.27. 13:00 – Hirdetés

Május elsején Ryan McGarvey az Analog Music Hallban

ryan_mcgarvey_promo2.jpg

Aki május elsejét az ilyenkor szokásos tömegrendezvények helyett szeretné valami mással, mondjuk autentikus, mégis friss, mai hangzású blues-rock hallgatásával tölteni, aznap biztosan nem választhat jobbat Ryan McGarvey koncertjénél, aki immár harmadik alkalommal érkezik Budapestre. Kedden este az Analog Music Hall színpadán üdvözölhetjük. Programajánló a hajtás után! 


hirdetés programajánló rock koncert blues gitáros ryan mcgarvey analog music hall