2018.06.10. 20:28 – Nihil_AK

Zakk Wylde szerint szólókarrierje végeztével Ozzy a Zakk Sabbath énekese lesz

zakk-sabbath.jpg

Ozzy már rengetegszer megpróbálkozott a visszavonulással, először ugye 1992-ben, a No More Tours idején. Pár éve a Black Sabbath pályafutását is lezárták régi társaival, most pedig szólókarrierjének utolsó nagy turnéja tart éppen. Zakk Wylde szerint azonban nincs baj, hiszen amint véget ér ez a kör, Ozzy a Zakk Sabbath nevű tribute zenekar énekese lesz.


rock hír metal ozzy ozzy osbourne black sabbath visszavonulás zakk wylde mégsem visszavonulás2018.06.10. 12:36 – Lángoló Gitárok

Elton John gyűlöletbeszéddel vádolja a közösségi médiát és bojkottra szólít fel

elton-john.jpg

Egy friss interjúban a homoszexualitását évtizedek óta nyíltan vállaló Elton John a homofób gyűlöletbeszéd szabályozásának szükségességéről beszélt a közösségi médiában. A BBC Newsnight című műsorában azzal érvelt, hogy a közösségi oldalak felelősséggel tartoznak a felhasználói tartalmakért is. 


pop rock hír társadalomkritika nyilatkozat elton john homofóbia közösségi média2018.06.09. 20:38 – Lángoló Gitárok

Rengeteg zenész gyászolja Anthony Bourdaint

anthony-bourdain_1.jpg

Antony Bourdain halála a zene világában sem maradt reakció nélkül. A bizonyos források szerint depresszióval és drogproblémákkal küzdő tévés sztárséf, influencer, riporter, számos könyv szerzője 61 éves korában lett öngyilkos, a kayserbergi Le Chambard hotelben, egy franciaországi forgatás munkálatai közben. A médiaszemélyiségről több zenész is megemlékezett közösségi oldalain.


halál gyászhír anthony bourdain emlékezések médiaszemélyiség2018.06.09. 15:20 – Lángoló

Lángol a Fishing #10 - Bemutatkozik a Vicc Beatz, a Gazsi Rap Show és a Mulató Aztékok

mulato_aztekok.jpg

Befejező részéhez ért a Lángol a Fishing sorozatunk, amelyben a Fishing On Orfű fesztivál szervezőivel együttműködve bemutatunk tíz olyan zenekart, akikről eddig nem biztos, hogy hallottál, de a Fishing stábja valamiért érdemesnek tartotta őket arra, hogy fellépjenek a fesztiválon. Ezzel is teret adva az újdonságnak, az olyan hangoknak, akiket nem lehet elkapni lépten-nyomon a nyári fesztiválokon. A sorozatban utolsó fejezetében az eddig szokásos egy-egy zenekar helyett most mindjárt három izgalmas előadót ismerhettek meg, akiket röviden bemutatunk, a Fishing szervezői pedig megmondják, miért hívták meg őket. Természetesen zenét is lehet hallgatni a posztban. A tizedik héten itt a Mulató Aztékok, a Gazsi Rap Show, és a Vicc Beatz. Az eddig megjelentekért pedig ide kell kattintani.


underground hiphop fesztivál hír rap fishing on orfű vicc beatz gazsi rap show mulató aztékok lángol a fishing2018.06.08. 19:08 – Lángoló

Lola dalról dalra mondja el, hogy mit kell tudni az új EP-jéről

lola.jpg

Megjelent  Lola első EP-je a Tom Tom kiadó gondozásában Te kellesz címmel  ami az ősszel érkező negyedik album előfutára.Az énekesnő idén ünnepli zenei pályafutásának 20. évfordulóját. Az EP-re az elmúlt évek Lola-dalai kerültek, de két vadonatúj szám is helyett kapott, a címadó Te kellesz és a Szakadék. Lola új anyagán a hazai könnyűzenei élet legismertebb szerzőivel dolgozott, olyanokkal, mint Molnár Tamás, Major Eszter, Bartalos Jenő, Calidora, Lotfi Begi, Kovacsics Ádám vagy Tóth Lóránt. Alább meg is lehet hallgatni az EP-t, illetve a dalokról is meg lehet tudni mindent Lola tolmácsolásában.


hír lola2018.06.08. 12:12 – Lángoló

Roland Zenegaléria Zeneiskola Évzáró Fesztivál június 10-én a Barba Negrában

roland.jpg

A Roland Zenegaléria történetében először kerül megrendezésre a rendkívüli évzáró fesztivál, ami azért is lesz különleges alkalom, mert nemcsak az iskola növendékei fogják bemutatni az év közben elsajátított tudásukat az egész napos rendezvényen, hanem olyan aktívan működő zenekarok is fellépnek majd, akik a zenesuliból kerültek ki. Az underground színtéren már rendszeresen koncertező zenekarok közül színpadra lép a nustoner Slowmesh, az Éter tehetségkutató nyertes metálcsapata, a Mirror, a fiatal és vagány No Last Page, a tavaly alakult, modern metált és rockos riffeket vegyítő Rest in Space és a poposabb rock/metál vonalat képviselő Passageway is.
2018.06.08. 12:02 – dankógábor

Új dal a klasszikus felállású As I Lay Dyingtól

asilaydying.jpg

Mindenki azt gondolta, hogy az As I Lay Dying földbe áll, miután Tim Lambesis frontembert lecsukták, mivel egy bérgyilkossal meg akarta öletni a feleségét. Az énekest 2014-ben ítélték el hat évre gyilkosságra való felbujtásért, amiből jó magaviselet miatt csak két és fél évet kellett letöltenie. Szóval semmi akadálya nem volt, hogy újrainduljon a zenekara, ami ott folytatja, ahol négy éve abbahagyta. Egy új dal már meg is jelent, lentebb meg lehet hallgatni, illetve a hozzá tartozó klip is nézhető. Lambesis egyébként a szabadulása után már ismét házas, a volt felségétől és gyerekeitől pedig bocsánatot kért. Azt nem tudjuk meg is bocsátottak-e neki, de úgy tűnik a zenekarának tagjait nem zavarja a dolog.


hír metalcore as i lay dying2018.06.08. 10:23 – dankógábor

Itt egy új Smashing Pumpkins-dal

smashingpumpkins2018.jpg

A Solara 18 év után az első dal, amit Billy Corgan főnök, James Iha gitáros és Jimmy Chamberlin dobos együtt rögzített, ráadásul Rick Rubin volt a producer. A nagy újjáalakulásból ugye D’Arcy Wretzky kimaradt, helyette Jeff Schroeder játszik basszusgitáron. Illetve gitáron, mert a stúdióban elvileg Corgan és Iha kezeli a ezt a hangszert, élőben pedig a hírek szerint Jack Bates játszik majd velük. Hogy lemez mikor lesz a dologból, nem tudjuk, de valamit ki kellett adni az aktuális turné elé, hogy ne csak egy nosztalgiakörút legyen a régi lemezekkel. Bár így is az lesz valószínűleg.


rock smashing pumpkins hír