2018.07.27. 13:15 – Lángoló

Sonic Youth, Melvins, Rush, Genesis, Pink Floyd egyben - ...And You Will Know Us by the Trail of Dead-koncert az A38-on

trailofdead04.jpg

Az idei nyár egyik legfontosabb gitárzenei klubkoncertje kétségkívül az ...And You Will Know Us by the Trail of Dead, azaz rövidebben a Trail of Dead fellépése lesz augusztus 5-én az A38 Hajón.  Az ezredforduló emblematikus indie-artrock zenekara egyedülálló módon ötvözi a no-wave kultúrát a progrock hagyománnyal, és immár húsz éve járja tökéletesen önazonos útját.


hír2018.07.27. 09:37 – dankógábor

Jankovics Marcell készített videót a Mastodonnak

Jó, ez így nem teljesen fedi a valóságot, de az tény, hogy valaki (ahogy nézzük nem magyar ember) fogta a rendező 1982-es, Fehérlófia című rajzfilmjét, és csinált belőle egy klipet a Mastodon The Last Baron című dalához. Ráadásul nem csak úgy vaktában, hanem a zenei és képi hangulat végig szinkronban van a szám 13 perce alatt. A végeredmény pedig annyira megtetszett a Mastodonnak, hogy még a Facebookjukon is megosztották. Innen tudjuk mi is, hogy egyáltalán készült ilyen.


hír mastodon2018.07.26. 12:09 – Rácz Mihály

Egészen csodás és kihagyhatatlan - Sziget 2018, Világzenei Színpad

A Sziget világzenei felhozatalának legjava értelemszerűen idén is a Világzenei Színpadra koncentrálódik, és bár nyilván minden rajongónak vannak kedvencei, sőt, elvárásai, de a nagy műgonddal és ízléssel összeállított line up idén egészen csodás. Lesznek régi kedvencek, nagy visszatérők, és új felfedeznivalók is bőven – valamint egy komoly hazai világzenei válogatott a nulladik napon -, így most megpróbálunk kiválasztani tucatnyi, szerintünk kihagyhatatlan fellépőt (plusz egy nagyvadat bónuszként), miközben természetesen ezt csak felütésnek és kedvcsinálónak szánjuk a bőségszaruból.


fesztivál sziget hír2018.07.25. 17:56 – Bihari Balázs

Jóságosra öregedett rocksztárok elképesztő formában - Judas Priest az Arénában

judas_priest_artlasso_008.jpg

"Halálosan komolyan kérdezem: nincs valamelyikőtöknek egy eladó Judas-pólója? :D" - kérdezi Audrey a Majdnem Híres Rocksuli zárt csoportjában. Magyarország első számú nőifoci- és egyben operarajongója, mellesleg elsőkötetes író interjúra készül, Ian Hillt nyerte meg: így akar kedveskedni az zenekaralapító basszusgitárosnak, ám a környékbeli boltokban nem lehetett kapni Priest-pólót. Volt, aki úgy emlékezik, hogy nekem tutira van, tisztán előtte van, hogy hordok egyet, és bár valóban található a gardrób mélyén egy Turbo Lover-póló egy csudijó szőröspuncis női grafikával, ám az egy régi Hippikiller-turnémörcs, amit ráadásul Misi kutya kicsi korában teljesen szétrágott. Persze Audrey átvágja a gordiuszi csomót: egy KISS-póló feliratát leragasztja tape-pel, majd filccel ráírja, hogy Judas Priest. (Koncertfotók: Artlasso)


koncertbeszámoló2018.07.25. 17:17 – Lángoló Gitárok

Mozgásművészet és különleges koncertek ezen a héten a Budapest Parkban - Heti Park

egyedi_peter.jpg

A következő hét napban sem unatkozhatnak azok, akik a Budapest Park felé veszik az irányt, hiszen a tánc- és mozgásszínházi előadásoktól a különleges koncerteken át a hajnalig tartó partykkal bezárólag mindenféle program várja a látogatókat. Ma és jövő szerdán a Firebirds társulat két különböző darabbal készül a Nagyszünetben, mindkettőt kifejezetten ajánljuk azoknak, akik számára nem idegen a mozgás művészete. Csütörtökön ötödik születésnapját ünnepli a Parkban a Bagossy Brothers Company a Lóci Játszik társaságában, akik ebben az évben már nem is adnak hangos, nagyszabású koncertet Budapesten. A hétvégén jön az Irie Maffia, majd Rúzsa Magdi, jövő hétfőn pedig Egyedi Péter szerzői estjének örülhetünk a Nagyszünetben. Részletes programajánló a hajtás után! (Fotó:  Mindenkinek megvan a maga története Facebook / Máté Péter)


programajánló koncert szponzoráció rúzsa magdi irie maffia egyedi péter budapest park firebirds bagossy brothers company lóci játszik fanglers heti park2018.07.25. 10:25 – sz.ági.

Az alkotás magánügy - Újranéztük a Franket

frankm.jpg

A 2014-ben bemutatott Frank egy nagyon fura film, ami zenészekről szól és arról, hogy viszonyulnak az alkotáshoz és a közönséghez, illetve, hogy ez a két dolog hogyan viszonyul hozzájuk, miközben Michael Fassbender egy indokolatlanul nagy, csodálkozó tekintetű maszkot visel végig a fején.
2018.07.24. 14:51 – Lángoló

A Dürer Kert él és működik

dk.jpg

A napokban írt róla több újság is, hogy a Dürer Kertnek helyet adó épületkomplexum tulajdonost váltott, így sokan már a klub bezárását vizionálják. Az, hogy ez így lesz-e, egyelőre senki nem tudja, nem került nyilvánosságra erről szóló terv. Egyelőre csak a tulajdonosváltás történt meg, ezzel viszont politikai csatározások közepén találta magát a szórakozóhely. Van olyan párt is, aki egyenesen a Dürer Kert bojkottjára szólította fel az embereket, ezzel pedig a legtöbbet azoknak árt, akik még szeretnék tovább vinni a klubot minden fajta politikai elköteleződés nélkül úgy, ahogy az elmúlt években tették. Röviden a lényeg: a Dürer Kert üzemeltetői csak bérlik a helyet a mindenkori tulajdonostól egészen addig, amíg a szerződésük meg nem szűnik. Az üzemeltető és az ingatlan tulajdonosa nem azonos. Az klub üzemeltetője 10 éve változatlan, az évek alatt az ingatlan tulajdonjoga változott, a Dürer Kert pedig mindvégig működött. De álljon itt magának a helynek a közleménye:


hír dürer kert2018.07.24. 14:23 – Boros Gábor

Akik “a teremtővel telefonálnak” – Delegáció-albumpremier

Lángoló Premier

untitled-1.jpg

Létezik a kortárs hip-hopnak egy olyan ága, amely eltérően a trap éra sztárjaitól úgy próbál meg valami újat és aktuálisat alkotni, hogy közben tiszteli a boom bap örökségét. Képviselői ugyanúgy jazz-zel, vagy zenész barátaik szólóival etetik a samplert, mint a szemléletüket alapjaiban meghatározó J Dilla, valós érzelmeket közvetítő szövegekben utaznak, és a polcaik többségében roskadoznak az olyan minőségi vinylektől, mint a Stones Throw Records kiadványai. Szerencsénkre ma már Budapestet is egyre többen képviselik ennek az ágnak a nemzetközi térképén.


premier hiphop hír rap delegáció2018.07.24. 13:36 – dankógábor

A Judas Priest tagjai birkatürelemmel viselték a borzasztó körülményeket Romániában

halfordbastya.jpg

Vasárnap este Bukarestben lépett fel a Judas Priest, ahol annyira unták magukat, és annyira rossz kiszolgálást kaptak, hogy Rob Halford azt élőben közvetítette. Alább egy bő negyedórás videón nézhető, ahogy Scott Travis dobos mutogatja a rosszabbnál rosszabb ételeket, a büdös halat, a legyeket. Ritchie Faulkner gitáros annyit tesz hozzá, hogy itt a szex, drogok, rock and roll helyett csak hal és legyek vannak. Rendeltek inkább pizzát valahonnan, hogy tudjanak enni valamit a hodályban, ahová bezárták őket a szintén borzasztó Bulgária után, ahol a szúnyogok csipkedték őket össze, ráadásul a repülőútjuk sem ment zökkenőmentesen. Ennek ellenére egyébként nem háborognak, rezignáltan veszik tudomásul a dolgokat, majd Halford leül üdvözölgetni a közvetítését kommentelőket.


hír judas priest