2018.08.05. 10:57 – dankógábor

Megszöktek az öregek otthonából, hogy ott lehessenek a Wacken fesztiválon

Két idős férfi meglógott az idősek otthonából, hogy ott lehessenek a Wacken fesztiválon. Éjjel háromkor találták meg őket a buliban, ahonnan egyáltalán nem állt szándékukban visszamenni, de némi noszogatás után beszálltak egy taxiba, majd rendőrségi kíséret mellett hazatértek. Állítólag elég nagy riadalmat keltettek az otthonban, de végül mindenki megnyugodott. Csak a két öreg nem, hogy idő előtt vége lett a partinak. (Képünkön természetesen nem az egyikük látható, a hölgy valószínűleg engedéllyel tartózkodott a buliban.) A Wacken egyébként ma hajnalban ért véget, és a képek alapján úgy tűnik, hogy nem volt sár, nem úgy, mint tavaly, amikor mi is jelen voltunk


fesztivál wacken2018.08.03. 19:51 – Lángoló

Misztikus elektro-folk-utazás és közösségépítés - Augusztusi Malomfesztivál a Vajdaságban (nyerj páros bérletet)

malomfesztival.jpg

A szerbiai Malomfesztivál 2014-ben indult útnak, mint egy őrült házibuli, a vajdasági puszta egyik legcsendesebb csücskében, egy falu szélén, Oromon, egy 110 éves szélmalomnál. Jó hír, hogy Budapestről két és fél óra úttal elérhető mindez. Holnap meg épp a magyar fővárosban mutatkoznak be egy nagy bulival, aztán augusztus közepén belecsapnak a fesztivál-lecsóba.  (Fotó: Ocskó Ferenc/Malomfeszt-facebook)


malomfesztivál2018.08.03. 11:10 – Kovács.Attila

Bruce Dickinson – Mire való ez a gomb?

Lángoló könyvek

bruce_book.jpg

Azt, hogy Bruce Dickinson a komplett könnyűzene egyik legsokrétűbb egyénisége, eddig is tudtuk, hiszen szinte már közhely, mennyi mindent képes belezsúfolni az életébe. A nemrég Mire való ez a gomb? címmel itthon is megjelent önéletrajza pont olyan, amilyenre a kivételesen mozgalmas életpálya alapján következtethetünk: sokszínű, szórakoztató, izgalmas olvasmány. A Helikon Kiadó Trudabúr sorozatában megjelent könyvben háromszázötven oldalon át követhetjük nyomon a szerző életének alakulását, a nagyszülőkkel töltött gyermekévektől egészen a közelmúltig, amikor addigi életének legnagyobb kihívásával, a rákbetegséggel nézett szembe.


könyv metal önéletrajz könyvajánló heavy metal iron maiden bruce dickinson helikon kiadó cser kiadó ezt olvasd2018.08.03. 10:27 – dankógábor

Újrafelvett dalokkal teli lemez ad ki a Suicidal Tendencies

st.jpg

STill Cyco Punk After All These Years címmel ad ki lemezt szeptember 7-én a Suicidal Tendencies. Aki ismeri a zenekar munkásságát, a címből már sejtheti, hogy valami köze lehet a dolognak a zenekar 1993-ban kiadott Still Cyco After All These Years lemezéhez, amin régi ST-dalokat vettek fel újra, és nem is téved. A szeptemberi anyagon is régebbi dalok lesznek, csak most nem a Suicidaltől, hanem Mike Muir frontember 1996-os szólólemezéről, a  Lost My Brain! (Once Again) anyagról. A megjelenés után pedig el is mennek turnézni vele, hogy ne legyen egy perc szünetük sem. FRISSÍTÉS: Jött is egy dal hozzá!


suicidal tendencies2018.08.03. 10:09 – dankógábor

Meghalt Zombie Boy

Csütörtökön, montreali otthonában öngyilkos lett Rick Genest, akit a világ csak Zombie Boyként ismert. Genest talán legismertebb szerepe Lady Gaga Born This Way című klipjében volt, az énekesnő teljesen össze is tört a hír hallatán. Genest az egész testét, még a fejét is beborító tetoválásairól volt híres, így dolgozott modellként és színészként is. 2015-ben együtt dolgozott egy lemezen a Rob Zombie mellől ismert Mike Riggs gitárossal. Egy videó meg is jelent róla, de azóta sem jött ki semmi több. Genest 6 nap múlva lett volna 33 éves.


gyász2018.08.02. 16:25 – dankógábor

Egy perc az új The Devil’s Trade-lemezből

makod.jpeg

Szeptember 28-án jelenik meg a Devil’s Trade (azaz Makó Dávid) új nagylemeze, amely a What Happened to the Little Blind Crow címet kapta és a német Golden Antenna Records gondozásában látja meg a napvilágot bakeliten, CD-n, valamint az összes jelentős digitális zeneáruházban. A lemezborítót Borbás Róbert (Grindesign) tetoválóművész és grafikus készítette. A következő hetekben meg is mutatjuk a borítót, valamint egy dalpremier is érkezik hamarosan. Addig pedig itt egy trailer: 


the devils trade2018.08.02. 13:08 – Lángoló Gitárok

Támogasd a Kis Lépések Alapítványt és nyerj páros belépőt a Halott Pénz már teltházas koncertjére!

cover_2.jpg

Már minden jegy elkelt a Halott Pénz szeptember elsejei koncertjére, viszont ha egy jó ügy mellé állsz, most nemcsak a koncertre juthatsz be másodmagaddal, de a zenekarral is találkozhatsz a színfalak mögött. Az autista gyermekek fejlesztésével foglalkozó Kis Lépések Alapítvány közösségi kampányt indított, hogy állandó helyet találjanak maguknak, ebben segít most a zenekar, és ebben segíthetsz te is! Részletek a hajtás után.


hír jótékonyság tcr halott pénz budapest park kis lépések alapítvány marschalkó dávid2018.08.02. 12:00 – Lángoló

Hét országon keresztül forgatott klipet a Bordó Sárkány

Lángoló Premier

bordo_sarkany_01.jpg

A világzene és különösen a középkori hangulatot kedvelők körében egyre népszerűbb Bordó Sárkány zenekar az év elején adta ki harmadik lemezét, Lány és a Sárkány címmel. A címadó dal klipje már meghaladta az 50 ezres nézettséget, de a lemezen hallható Avaldsnes című szerzeményhez készült videó online premierje itt és most van a Lángolón.


premier folk hír bordó sárkány #hangfoglaló2018