2018.08.19. 16:00 – Lángoló Gitárok

Fúziós tűzdobszínház - Hallgasd meg az első dalt Ziskó Olivér novemberben érkező szólóalbumáról!

Lángoló premier

oliver_still118.jpg

Idén novemberben szólóalbummal jelentkezik a magyar underground több zenekarából is ismert dobos és zeneszerző, Ziskó Olivér. A Wondrous Stag című lemez anyaga mindenképpen formabontónak ígérkezik, hiszen a többek között progresszív rock, néhol metal és jazz fúziós hatásokat ötvöző dalok egy különleges, tűzzsonglőr elemeket is magában foglaló dobos performansz kísérőzenéjeként is funkcionálnak. Az albumról elsőként nyilvánosságra hozott Ancient Land című szerzemény a hozzá készült videóval együtt itt, a Lángoló Gitárokon debütál a közönség előtt. A folytatásban jön a klip, és néhány további tudnivaló a lemezről. 


premier jazz rock hír tűz performansz dob progresszív sear bliss tűzzsonglőr dalpremier arkhé ziskó olivér #hangfoglaló20182018.08.18. 11:44 – Lángoló

Még egy hétig lehet szavazni a DreherFeszt Felfedező jelöltjeire

dreherfeszt_2.jpg

Szeptember 1-én, a DreherFeszt keretein belül tartják meg a Felfedező tehetségkutató döntőjét, ahol négy zenekar, a Down For Whatever, a Beatkoho, a The Palace és az Úrfi már biztosan fellép. Rajtuk kívül a zsűri kiválasztott még négy csapatot, akik közönségszavazással jutnak tovább. Ezek

a Carson Coma

a Marble Mist

a The Sign

a Zion Refresh

Rájuk augusztus 26-ig lehet szavazni ezen az oldalon (vagy a fenti nevekre klikkelve), naponta egyszer, a végleges sorrend így már augusztus 27-ére kiderül. A Dreher Sörgyár udvarán tartott idei bulin egyébként a Belga, a Cloud9+, a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban és a Lóci játszik lép fel az öt tehetségkutatós zenekaron kívül.


tehetségkutató felfedező dreherfeszt2018.08.17. 15:00 – dankógábor

Itt a Crippled Black Phoenix VHK-feldolgozása - Szombaton közös fellépés a Fekete Zajon

cbp_tuz.jpg

Szeptember 14-én jelenik meg Great Escape címmel a Crippled Black Phoenix új nagylemeze, amiről egy dalt már bemutattunk itt a Lángolón. Már abban a posztban is írtuk, hogy az album digipackes verzióján lesz egy VHK-feldolgozás is, akkor azonban még nem volt bővebb információnk erről. Most viszont már mindent el tudunk mondani róla, sőt, be is mutatjuk magát a dalt, amin az éneket Jakab Zoltán (Ghostchant, volt Newborn, volt Bridge To Solace) és Makó Dávid (The Devil’s Trade, HAW, Stereochrist) szolgáltatja. Alább a szám mellett az ő nyilatkozatukat is el lehet olvasni, de természetesen Justin Greaves, a Crippled Black Phoenix vezetője is megszólalt:


premier vhk crippled black phoenix2018.08.17. 13:40 – Lángoló

Pet Shop Boys, Sean Paul, Jess Glynne, Wilkinson: 5 nap múlva kezdődik a SZIN Szegeden

szin_2016_kozonseg_02.jpg

Augusztus 22-én indul az ország legnagyobb hagyományokkal rendelkező fesztiválja, az idén 50 éves Szegedi Ifjúsági Napok. A négynapos fesztiválon fellép Sean Paul, a Pet Shop Boys, Jess Glynne, Wilkinson, dj szettet játszik a Faithless, a hazaiak közül pedig ott lesz szinte az összes nagy fesztiválkedvenc: Lovasitól, a Quimbyn és a Hiperkarmán át, a Punnany Massifon, a Halott Pénzen és a Wellhellón keresztül az idén szintén ötvenéves Ákosig.


pop rock fesztivál elektronikus szegedi ifjúsági napok SZIN2018.08.16. 16:17 – dankógábor

Meghalt Aretha Franklin

76 éves korában, Detroithoz közeli otthonában elhunyt Aretha Franklin, akit egyszerűen csak a soul királynőjének hívtak. Franklinről pár napja már kiszivárogtak olyan hírek, hogy súlyos állapotban van, az ágyánál pedig már összegyűltek a rokonok és barátok. Egészsége már évekkel ezelőtt megromlott, 2010-ben diagnosztizáltak nála rákot. Tavaly vissza is vonult a nyilvános szerepléstől, bár utolsó koncertje is zárt körben volt Elton John AIDS-alapítványának rendezvényén novemberben. Előtte pár hónappal, 2017 augusztusában lépett utoljára nagy nyilvánosság elé, de már akkor is gyenge volt a szervezete, a kiszáradással küzdött.


gyász aretha franklin2018.08.16. 11:34 – dankógábor

Pénteken kezdődik a Fekete Zaj, itt van minden fontos információ róla

feketezajbanner.jpg

A legfontosabb persze az, hogy kik lépnek fel és mikor a három nap alatt augusztus 17. és 19. között. Sok jó zenekar három + egy helyszínen, de ezt már leírtuk párszor. Ehhez ide tessék klikkelni, már szépen be vannak sorolva időpontra a zenekarok, előadók. Jegyet még lehet kapni, ma még van bérlet is elővételes áron, holnap már nincs. Az odajutás elég egyszerű autóval, ha Budapestet nézzük kiindulási pontnak. Nagyjából másfél óra az út, de közvetlen buszjárat is van a Sástóhoz a fővárosból. Az sem sokkal bonyolultabb, ha valaki Gyöngyösig megy, mert legalább óránként egy busz biztosan megy a Mátrába úgy, hogy érinti a Sástót. De minden utazással kapcsolat infó bőven van itt, és még egy csomó más hasznos dolog is. És ha akarod, akkor még támogathatod is a bulit. Nem csak az ideit, hanem, hogy legyen jövőre is. Merthogy tényleg az ország leghangulatosabb fesztiváljainak egyike, ahogy azt már milliószor elmondtuk.


fesztivál fekete zaj2018.08.15. 18:20 – Lángoló

Már szeptemberben jöhet az első nagy név a 2019-es Szigetre

sziget.jpg

Soha nem volt még ilyen nagy érdeklődés a Szigetre, három telt házas napot számlált a fesztivál, aminek összesen 565.000 látogatója volt a hét nap alatt. Sokáig úgy tűnt, hogy az utolsó nap is megtelik, de az eső egy kicsit beleszólt. A szervezők már jövő évet tervezik, a főszervező tájékoztatása szerint az első nagy név már kb. egy hónap múlva ismert lehet. (Fotó: Koncz Márton - Rockstar Photographers)


fesztivál sziget2018.08.15. 18:15 – Lángoló

A vihar, és ami utána jött - A 2018-as Sziget utolsó napja

arctic_monkeys_artlasso_001.jpg

A Sziget utolsó napján megtörtént az, ami jöhetett volna kicsit korábban is vagy legalább elosztva napokra, nem ilyen intenzíven: leszakadt az ég. Szerencsére hideg nem lett tőle, így igazából felfrissülést hozott, még ha volt zenekar, ami emiatt kicsit meg is szívta. Alább azok a koncertek, amiket az utolsó nap megnéztünk. (Fotók: Artlasso, Juhász Dorottya)


fesztivál sziget sziget20182018.08.15. 09:19 – Lángoló Gitárok

Speed-folk, freak-punk, antikonvencionális antislágerek - Heti Park

die-antwoord.jpg

Augusztus második felében sem áll meg az élet a Budapest Parkban. Ezen a héten elsősorban a hazai zenekaroké a terep, hiszen különleges koncerttel érkezik a Bohemian Betyars, akik csütörtök estére kiegészülnek a Parno Graszttal, pénteken Szabó Balázs Bandája és a Konyha veszi birtokba a színpadot, szombaton pedig érkezik a dél-afrikai rap-rave Die Andwoord, akiknek a koncertjére egy szerencsés olvasónk páros belépőt is nyert. 


programajánló szponzoráció kertmozi parno graszt die antwoord bohemian betyars szabó balázs bandája budapest park necc party nagyszünet heti park