2018.09.02. 11:44 – dankógábor

Állítólag Malcolm Young játéka is hallható lesz az új AC/DC-lemezen

Meg nem erősített hírek, de állítólag megbízható források szerint az új AC/DC-lemez tisztelgés lesz a tavaly elhunyt Malcolm Young előtt, ráadásul nem is akárhogy. A pletyka arról szól, hogy a gitáros által korábban feljátszott, de fel nem használt riffekkel lesznek tele a dalok. Ami azért is érdekes, mert már a legutóbbi, négy éve megjelent albumon sem játszott Malcolm Young, bár szerzőként fel volt tüntetve a dalokban. Valószínűleg ezt senki nem is fogja megerősíteni a megjelenésig, az AC/DC nem az a szószátyár zenekar. Egyelőre csak a képek vannak bizonyosságnak, amiken Brian Johnson énekes és Phil Rudd dobos is feltűnt egy kanadai stúdió mellett, de hogy pontosan mit csinálnak, az teljesen titok.


acdc2018.09.02. 11:24 – Lángoló

Esőszünetet tart a DreherFeszt Felfedező döntője

Szombaton a terveknek megfelelően elindult a DreherFeszt Felfedező döntője a Dreher Sörgyár területén rendezett fesztiválon, de nem a terveknek megfelelően ért véget. A fesztivált ugyanis telibe kapta a fővárost is elérő vihar, így le kellett állítani a koncerteket, és az idő nem engedte, hogy később folytatódjon a buli. Emiatt a Felfedező döntőjében csak három zenekarnak (Úrfi, Zion Refresh és Down For Whatever) sikerült élőben is bemutatkozni, a Beatkoho és a The Palace nem tudott fellépni. Aggodalomra viszont semmi ok, utóbbi két csapat is meg tudja majd mutatni élőben, hogy mit tud, amit a szervezők találnak egy mindenkinek megfelelő időpontot és helyszínt. Erről később még jövünk hírrel természetesen. (A fenti galériában az eddigi fellépők láthatók.)


felfedező dreherfeszt2018.09.01. 16:45 – Prieger Zs.

Jóvilágvan, Annával

Lángoló Premier

jovilagvan_still.jpg

Megjelent a tündérvilágú, különleges, saját útját járó felvidéki Jóvilágvan zenekar legújabb videoklipje, amiről a Lángoló Gitárok számol be elsőként. A dal az utolsóként megjelent harmadik lemezükön szerepel, s lassú folyású, szelíden építkező, népmesei indíttatású sztorit dolgoz fel. Premier a hajtás után!


premier pop rock hír pszichedelikus dalpremier jóvilágvan videópremier #hangfoglaló20182018.09.01. 10:28 – Lángoló

Zene és body art - Ma este ismét Tattoo the Sun Fesztivál a Dürer Kertben

37701986_1896922310329020_4593753426159992832_n.jpg

Ma délután négy órától nyit a Dürer Kertben a VIII. Tattoo The Sun Fesztivál. Az újító törekvések köré szőtt művészeti fesztivál középpontjában ezúttal is a rockzene, mint underground műfaj és a hozzá szorosan kapcsolódó body art, azaz a tetoválás, testdíszítés, testmódosítás áll. Tetoválás, koncertek két teremben, tűzzsonglőrök és mindez ingyenesen - programajánló a hajtás után. 


programajánló rock metál fesztivál tetoválás dystopia cadaveres body art dürer kert omega diatribe tattoo the sun2018.09.01. 10:00 – Lángoló Gitárok

Nyomás és változás - Hallgasd meg a Z!GOR Pressure című új dalát!

Lángoló premier

img_0523.jpg

Almási Igor Olekszandrovics, előadói nevén Z!GOR Changes című albumáról a tavaszi dalmegosztásban írtunk már. Az ahhoz kapcsolódó, pár hónappal ezelőtt közzétett videó után most friss dallal és klippel jelentkezett a fiatal zongorista. A zene és a kapcsolódó képek ezúttal is kifejezetten lírai hangulatot közvetítenek, az instrumentális kompozíciók, és különösen a zongora kedvelőinek mindenképpen ajánlott ez a négy és fél perc. Premier a hajtás után! 


premier hír zongora videóklip instrumentális z!gor #hangfoglaló20182018.08.31. 08:46 – Lángoló

Technóról, hazai dizájnerekről és hajósbuliról fog szólni a Telekom Electronic Beats Festival

tini-950x530-1390231140.jpg

Várkert Bazárban és környékén szeptember 13. és 15. között zajlik Budapest következő nagy elektronikus zenei ünnepe, amit ezúttal kifejezetten nagynevű német és angol DJ-k fognak uralni - nappal pedig hajósbuli és ügyes hazai tervezőkkel és gépzenészekkel teletömött Lifestyle Market is várja a látogatókat.


fesztivál electronic beats2018.08.31. 08:14 – dankógábor

Itt van négy dal a novemberi Muse-lemezről

muse2018cover.jpg

November 9-én jelenik meg Simulation Theory címmel a Muse új nagylemeze 11 új dallal, amiről négyet már ki is adtak klippel együtt. A hírek szerint a maradék héthez is jön majd a videó, valószínűleg mind hasonló retro sci-fi-s képi világgal, amivel némileg a Muse is felül a most futó synthwave vonatra, elég ha csak a borítóra ránézünk, vagy meghallgatjuk a most kiadott új dalt alább.


muse2018.08.31. 07:49 – dankógábor

Itt egy új Eminem-lemez. Csak úgy, a semmiből.

eminemkamikaze.jpg

Nyolc hónappal az előző album után, Kamikaze címmel teljesen váratlanul megjelent egy új Eminem-lemez, és már hallgatható is akár itt a posztban is lentebb. Nyolc órával korábban a rapper belengette, hogy közreműködött a Venom című film zenéjében, most meg itt az egész dal is, egy komplett lemezzel együtt. Eminem mellett Dr. Dre volt az executive producer, és olyanok vannak szerzőként megjelölve, mint Kendrick Lamar, a Little Dragon vagy Justin Vernon a Bon Iverből, de lehetséges hogy csak hangmintázás miatt. Vendégként Royce Da 5’9″, Joyner Lucas és Jessie Reyez szerepelt a lemezen, a producerek pedig Mike WiLL Made-It, Boi-1da, Ronny J és Tay Keith voltak. A borító pedig utalás a Beastie Boys első lemezére, ha valakinek nem lett volna világos. Itt a lemez, amihez még hátsó borítót is rakott ki a Facebookra.


eminem