2018.09.30. 19:33 – Nihil_AK

Nem ér a nevem - Kanye West mostantól Ye

kanye-and-lil-pump-perform-on-snl.png

Kanye West szombaton jelentette be a Twitteren, hogy mostantól nem Kanye West a neve, mindenki köteles őt YE névvel illetni. Persze nem egy zenészt ismerünk Puff Daddytől (fene tudja, most éppen hogy hívják), Snoop Doggig, aki már több nevet is viselt pályafutása során, de az embernek jogában áll olyan nevet felvenni, amilyet csak viselni akar, és ha valaki az akarja, úgy nevezzék, YE, akkor a büdös francba, ez egy szabad ország, itt ezt tiszteletben kell tartani, úgy nevezni őt, YE.


bulvár hiphop hír rap kanye west névváltozás ye name by name but not by nature2018.09.30. 11:35 – Nihil_AK

Régisulis grindcore támadás - Két dal a Terrorizer új albumáról

terrorizer.jpg

Bár mind tudjuk, hogy nem lesz még egy World Downfall, a klasszikus grindcore kedvelői számára kitűnő hír, hogy október első felében öt év után új Terrorizer-album érkezik Caustic Attack címmel. A zenekart mai felállását a mára egyedüli alapítótag Pete Sandoval dobos mellett olyan pedigrés veteránok alkotják, mint a Monstrosity-főnök Lee Harrison, aki itt dobos helyett gitárosi szerepkörben tűnik fel, és Sam Molina, aki ugyanebben a zenekarban gitározott, a Terrorizerben viszont basszusgitározik és énekel. Az tizennégy dalt tartalmazó új albumról két dörgedelmet már nyilvánosságra is hoztak, ezek ketten együtt sem érik el a három percnyi játékidőt, és túlzottan nagy formabontással sem vádolhatók, ugyanakkor a jó öreg Commando játékát mindig élmény hallgatni, a stílus rajongói garantáltan keblükre ölelik majd őket.


hír death metal grindcore új lemez új dalok terrorizer pete sandoval lee harrison sam molina2018.09.30. 10:37 – Nihil_AK

Újra turnézik a KoRn, emellett saját márkás kávét is piacra dobtak

korn-920x584.jpg

Igazán nem lepődtünk meg rajta, hogy a KoRn is előrukkolt valamivel, ami több mint a szokásos "cédépólókazetta", meg ugye a zenekaros innivalók listája is szépen bővül a Trooper-sörtől a Wongraven pincészet boraiig. A gitáros, James "Munky" Shaffer szerint az ötletet az adta, hogy a zenekar rengeteget kávézik a turnékon, és ott aztán tényleg jól jön valami, ami gatyába rázza a csapatot.


kávé rock hír metal korn turné jonathan davis merch sajátmárkás2018.09.29. 16:55 – Kovács.Attila

Besúgók és provokátorok két felvonásban - Müller Péter Sziámi AndFriends a Madách Színházban

sziami_madach_04.jpg

Ez a hét most már visszavonhatatlanul a felületes zenei ismeretek elmélyítéséről szól, meg arról a nyilvánvaló, mégis gyakran figyelmen kívül hagyott megállapításról, hogy a személyes találkozás szinte bármilyen stílusú zenével óhatatlanul felülírja a steril körülmények között szerzett élményeket. Persze ilyesmi történt már máskor is, emlékszem, a tavalyi Szigeten kifejezetten meglepődtem, amikor a rendszeresen leragadok a világzenei színpad előtt, pedig Hajós András klasszikus önálló estje óta köztudott, hogy az egy szélhámosság. Szeptember utolsó péntekén a Madách Rockfesztivál első hetét záró Müller Péter Sziámi AndFriends koncertjén vettem részt, ahol hasonló benyomások értek. 


pop rock alternatív koncertbeszámoló müller péter sziámi másik jános madách színház sziámi andfriends madách rockfesztivál pintér béla társulat kiss llászló2018.09.29. 12:17 – dankógábor

Meghalt Marty Balin, a Jefferson Airplane gitáros-énekese

76 éves korában, csütörtökön elhunyt Marty Balin, a Jefferson Airplane alapítótagja és énekes-gitárosa. Halálának hírét helyi idő szerint péntek este hozták nyilvánosságra, de az okát nem közölték. A Jefferson Airplane-t gyakorlatilag Balin alapította 1965-ben, a jellegzetes pszichedelikus hangzásukat a második lemezükön kezdték el használni, amikor Grace Slick énekesnő is beszállt a zenekarba. 1972-es feloszlásukig hét nagylemezt adtak ki, majd még egyet 1989-ben, amikor rövid időre ismét összeálltak. A zenekar a pszichedelikus rockzene egyik legalapvetőbb zenekara, a hatvanas években óriási sikereket értek el. A Jefferson Airplane feloszlása után, majdnem ugyanazzal a társasággal elindította a Jefferson Starshipet, amivel szintén nagy sikereket értek el, de Balin 1978-ban kiszállt a csapatból, majd szólókarrierbe kezdett. 2016-ban a New York-i Mount Sinai Beth Israel kórházban nyitott szívműtéten esett át, később pedig beperelte a kórházat, mivel szerinte a nem megfelelő ellátás miatt lebénult a hangszalagja, elvesztette a bal hüvelykujját, a nyelvének a felét, felfekvései lettek és a veséje is megsérült.


gyász jefferson airplane2018.09.28. 22:26 – dankógábor

Gyakorlatilag mindenki kilépett a Machine Headből

robbflynn.jpg

Vagy lehet az egész, mármint Robb Flynnen kívül, természetesen, hiszen Flynn maga a Machine Head, mint tudjuk. Flynn bejelentéséből azt lehet megtudni, hogy Phil Demmel gitáros és Dave McClain dobos biztosan lelép a most következő turné után, de úgy néz ki, hogy Jared MacEachern basszusgitáros sem marad a főnök mellett, de ezt nem tudni. Az okokról annyit mond Flynn, hogy emberileg és zeneileg is eltávolodtak egymástól. A frontember elég önkritikusan úgy nyilatkozott, hogy túl szorosan fogta a gyeplőt, amivel megfojtotta a társait, illetve, hogy az a düh, ami benne volt, ugyan vitte előre a zenekart, de közben elidegenítette magától a társait. Aztán egy csomó jó dolgot mond még a távozó társairól, például ha valaki gitáros vagy dobost keres, csapjon le rájuk. Egyelőre nem tudni mi lesz a Machine Head sorsa, csak ez a turné, ahol még a mostani felállás lesz látható, egyfajta ünneplésként. A 2013-ban kilépett Adam Duce alapító-basszusgitáros egyébként úgy nyilatkozott Flynnről az igen megosztó új lemez megjelenése környékén, hogy tudta, hogy ez a nárcisztikus ember egyszer tönkre fogja tenni a Machine Headet. Egyelőre úgy tűnik, igaza volt.


machine head2018.09.28. 15:37 – Kovács.Attila

A hétpróbás profi meg a szomszéd felnőtt fia - Useme és AWS a Madách Rockfesztiválon

useme_madach_1.jpg

Ha a Madách Rockfesztivál célja az volt, hogy a fiatalabb közönséget is becsalogassa a színházba, akkor tegnap este, a Useme és az AWS koncertjén vitán felül sikerült ezt elérniük. A két zenekar megtöltötte a nagytermet, és mivel nem vették félvállról ezt a lehetőséget, pontosan olyan színvonalú előadást kaptunk tőlük, ami méltó volt a helyhez, vagy azokhoz a jelzőkhöz, amilyennek a szervezők ígérték a rendezvénysorozat programjait.


pop rock metal koncertbeszámoló aws madách színház useme madách rockfesztivál2018.09.28. 12:32 – sz.ági.

Dráma helyett hentelés - Az Upgrade című filmről

upgrade_124969_1_0.jpg

Olyan ez a film, mintha kihozták volna az Ex-machina férfi változatát vagy csináltak volna egy hosszabb Black Mirror részt, amiben a drámát henteléssel helyettesítik. Az iszonyat punk hangulathoz a szegény ember Tom Hardy-jára volt szükség és a Fűrész filmek első három részének írójára.
2018.09.27. 12:00 – Lángoló

Tom és Jerry a Venus izmos kockahasával találkozik a Créme de la pop klipjében

cremedelapop_1.jpg

2016-ban jelent meg a Créme de la pop legutóbbi nagylemeze, azóta nem adott ki új felvételt a popslágerek swingesítéséről ismert csapat. Eddig, ugyanis alább meg lehet hallgatni a Venus Izmos kockahas című slágerének átdolgozását.

Az Izmos kockahas című Venus-klasszikust énekesnőnk, Kész Petra kérte, hogy dolgozzuk fel. A dal leírása és áthangszerelése közben derült ki számunkra, hogy ez  is egy olyan '90-es évekbeli szerzemény, ami sokkal igényesebb az évtized magyar daltermésénél.

- mondta a számról Kertész Csaba gitáros, aki azt is elárulta, hogy a dalt kísérő klipet a kedvenc Tom & Jerry-jelenteikből válogatták össze. Már ha ez nem lenne egyértelmű a videót nézve. (Fotó: Szappanos Csenge)


premier créme de la pop #hangfoglaló2018