2018.10.26. 18:14 – Lángoló

Az Úrfi nyerte a DreherFeszt Felfedezőt

ae3i0952.JPG

Nem így volt tervezve, de a szeptember elsejei viharos időjárás miatt két részben lehetett csak megtartani a DreherFeszt Felfedezőt, ahol öt zenekar mérte össze a tudását. Még szeptemberben az Úrfi, a Zion Refresh és a Down Fo Whatever léphetett fel a DreherFeszt kisebbik színpadán, a második etapban pedig, október 25-én a Beatkoho és a The Palace adott koncertet a Hard Rock Café színpadán. A főnyereményt végül az Úrfi vitte el, második lett a The Palace, a harmadik pedig a Down For Whatever. A zsűri szerint igazából ez nem is tehetségkutató volt, hiszen mind az öt zenekar teljes mértékben színpadképes zenekar, szórakoztató produkciókkal, és már az jelent valamit, hogy 117 zenekar közül ők kerültek be a döntőbe. Végül úgy döntöttek, hogy az öt zenekar közül az Úrfi lehet az a zenekar, aki a legjobban hasznosítani tudja a nyereményt. Alább pár kép a döntő második fordulójáról és a díjátadóról.


felfedező dreherfeszt2018.10.26. 16:16 – m.adi

Inog a szobor – Lovasi '18 a Barba Negrában

2010 – Kispál és a Borz-búcsúkoncert. 2014 – három évig újra lesznek Kispál-fellépések, a zenekar korszakait feldolgozva, sőt, évente egy-két új dal is. 2017 – új dalok ugyan nem lettek, de eltelt a három év, és jó volt, a zenekar pedig idén pont harminc éves. Lovasi meg ötven, és hát egy újabb Kispál-koncert már azért elég szerencsétlen lenne, legyen ez most Lovasi András-életműkoncert, Lovasi 50. 2018 – hagyjuk már ezt az apropókeresést, Lovasi ’18, és kész. (A nyitóképet Mándy Emese készítette tavaly, a Fishing on Orfűn.)


koncert kiscsillag lovasi andrás kispál és a borz2018.10.26. 09:00 – Lángoló

Búcsú a múlttól - Kínában, telefonnal forgatta új klipjét a Jetlag

Lángoló Premier

jetlagkina.jpg

A Magyarországon csütörtökön bemutatott, november közepétől kapható Huawei Mate 20 Pro telefonnal forgatta legújabb klipjét a Jetlag, méghozzá Kínában. A zenekarnak már régi vágya volt egyáltalán Kínába eljutni, és mivel most adódott a lehetőség, hogy klipet is forgathatnak kint, így gyakorlatilag összekötötték a kellemeset a hasznossal. Czoller Bence alapító-basszusgitáros, aki a klipet is rendezte, elmondta, hogy egyrészt kihívás volt a videót elkészíteni, másrészt némileg könnyebb is volt, mint itthon, lévén nem nagyon kellett engedélyeket kérni főleg amiatt, mert egy szál telefonnal forgattak mindent. Kettőjükön kívül nem is volt más az utazáson, csak egy operatőr, de így is voltak kemény részek.


premier jetlag2018.10.25. 16:47 – dankógábor

Nézegess kiváló képeket a Life Of Agony-koncertről!

img_5783.jpg

Ráadásul nem csak a képek kiválóak, hanem maga a koncert is az volt. Nem tudom jól számolunk-e, de harmadszor járt Magyarországon a zenekar, egyszer már az A38-on is voltak, de most fogadta a legnagyobb lelkesedés őket, és ez rajtuk is meglátszott. Mina Caputo frontember is teljesen odáig volt, hogy például kapott egy virágcsokrot, pedig vagy nyolc éve nem történt vele ilyen. Ráadásul a klasszikus, idén 25 éves River Runs Red című lemezük volt a középpontban, és még Billy Graziadeijel is előadtak egy Biohazard-dalt, meg egy sajátot. Utóbbi zenész BillyBio nevű produkciójáról viszont sok jót nem lehet mondani. Ő maga természetesen végtelenül szimpatikus, meg tiszteletre méltó, hogy gyakorlatilag ismeretlen dalokkal turnézik, de az egész olyan, mintha a Biohazard kidobált témái kerültek volna be ide. A fejmikrofonról meg ne is beszéljünk. Ezt azonnal be kéne tiltani mindenkinél, akit nem Madonnának, Britney Spearsnek vagy Justin Biebernek hívnak. Alább az összes galéria, a POtographic Pictuersnek hála:


galéria life of agony billybio2018.10.25. 15:56 – dankógábor

Megszűnik a világzenei színpad a Szigeten, de a világzene nem

19 év után megszűnik a Sziget egyik emblematikus helyszíne, a Világzenei Színpad. Kardos József, a fesztivál programigazgatója a Lángolónak megerősítette a hírt, viszont fontosnak tartotta elmondani, hogy ezzel a lépéssel egyáltalán nem szeretnék száműzni magát a műfajt a Szigetről. Ráadásul szerinte a világzene már annyira jelen van szinte minden műfajban, hogy nem is lehetne ilyet tenni, akár egy nagyszínpados fellépőnél is erősen jelen lehet a világzene hatása. (Fotó: Transglobal Underground az idei sziget világzenei színpadán)


sziget2018.10.25. 12:16 – Rácz Mihály

Dupla W a MÜPA-ban

meszecsinka_2.jpg

Dupla W címen új világzenei koncertsorozat indul novembertől a MÜPA-ban, ami a zeneiség-szellemiség hasonulás lényegét emeli ki és igazítja rá olyan, különböző kultúrákból származó bandákra, amelyeknél ez a közös kicsengés, ha nem is azonnal szembetűnő, de összepárosítva már egyértelmű. Manapság, amikor régi/új félelmek domborodnak ki a nemzetközi élet lüktetését meg-megakasztva, nagyon fontos rámutatni, hogy a zene például messze nem tűri a határokat, és ami a világban, mint kultúra kitermelődik, az a korlátokkal mit sem törődve mind a miénk.
2018.10.24. 20:54 – Kovács.Attila

A hősök esendősége – Killing Joke a Dürer Kertben

killing_joke_live.jpg

Az élő koncertekre hatványozottan igaz, hogy ha eldől egy dominó, az képes magával rántani szinte minden mást is. Ez sajnos még egy olyan legendás, régóta működő zenekarra is érvényes, mint a Killing Joke. Hazafelé egész úton azon gondolkodtam, hogy egyáltalán írjak-e a koncertről, de mivel a Jaz Colemannel készített interjúban szóba került az őszinte beszéd fontossága, azt gondolom, mindenkivel szemben az a korrekt, ha nem hallgatom el, mit gondolok. (A fotó egy korábbi koncerten készült, és a Killing Joke Facebookjáról származik.) 


koncert beszámoló indusztriál dürer kert poszt punk killing joke