2018.11.04. 17:00 – Lángoló Gitárok

Utazom - Hallgasd meg a Chain Bridge Pop első nagylemezét!

Lángoló albumpremier + dalról dalra

chain_bridge_pop_2019_2b.JPG

Ma jelenik meg a Chain Bridge Pop első teljes albuma, melynek címe: Utazom. A dalok egy része már ismerős lehet korábbi kislemezekről, de új szerzemények is hallhatók a szerzői kiadású LP-n, ami cd-n és vinylen is napvilágot lát majd, valamint elérhető a közismert streaming szolgáltatóknál, azaz a Spotify-on, a Deezeren, az iTuneson és a Google Playen. A lemezt, amit a zenekar tagjai dalról dalra is bemutatnak az olvasóknak, először itt, a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg. 


premier pop hír dalról dalra albumpremier chain bridge pop #hangfoglaló20182018.11.03. 16:34 – Kovács.Attila

Dalközpontú kompromisszummentesség - Meghallgattuk a Hate Eternal új lemezét

upon_desolate_sands.jpg

Nehéz olyat mondani a Hate Eternalról, ami velük kapcsolatban nem hangzott még el. Korántsem azért, mert holmi death metalos AC/DC lenne a zenekar, szimplán annyira markáns stílussal rendelkeznek, olyan töménységgel adagolják a technikás cséphadarást, hogy még akkor is emészteni kell egy ideig az albumaikat, ha adott esetben egy dalközpontú, új hatásoknak teret engedő dalcsokorról van szó. Az Upon Desolate Sands esetén épp ez a helyzet, és bár az újdonságok már első hallgatáskor szembetűnnek, nem árt adni egy kis időt a lemeznek, hogy megmutassa minden arcát.


death metal hate eternal ezt hallgasd season of mist erik rutan2018.11.02. 17:49 – dankógábor

Meghalt Nagy Gyula, a Fekete Lyuk vezetője, a Sex Action menedzsere

nagy_gyula.jpg

Elhunyt Nagy Gyula, akit leginkább a Fekete Yuk egykori vezetőjeként, illetve a Sex Action egykori vezetőjeként lehetett ismerni. A hírt Mátyás Attila, a Sex Action gitárosa, az F.O.System frontembere tette ki Facebookjára:

Egy csodás, vidám ember, a Sex Action zenekar örökös tagja és menedzsere, jó barátunk, Nagy Gyula ma távozott közülünk. Gyulám, nyugodj Békében!

A Sex Action úgy is tekintett rá, mint a zenekar örökös tagjára. A Fekete Yuk, a nyolcvanas évek végétől működött 1994-ig Nagy irányításával, olyan zenekarok indultak onnan, illetve kötődnek ide, mint az F.O.System, a Leukémia, a Sex Action, a Trottel, a V.H.K, vagy a Pál Utcai Fiúk, de például a Fugazi is itt adta első és egyetlen magyar fellépését. Nagy Gyulával Jávorszky Béla Szilárd is készített interjút még 1992-ben, ezt itt lehet elolvasni., de alább is megmutatunk két nyilatkozatot, illetve egy korabeli Lyuk-plakátot.


gyász nagy gyula2018.11.02. 16:07 – Lángoló Gitárok

Koncertek, beszélgetések, filmpremier és fotókiállítás a Halmos Béla Program Napján

Vasárnap az A38-on

halmos_bela.jpg

November 4-én, azaz most vasárnap este rendezik meg az A38-on a Halmos Béla Program Napját, melynek keretében a folk- és népzene iránt érdeklődők a nap folyamán késő estig kitűnő koncertek, színpadi beszélgetések, koncertfilm premier és fotókiállítás szem- és fültanúi lehetnek. A 2013-ban elhunyt Széchenyi-díjas népzenekutató és hegedűtanár emlékére rendezett eseményre a belépés ingyenes. További információk a hajtás után. 


folk programajánló hír rendezvény a38 népzene nka halmos béla program2018.11.02. 15:31 – Lángoló Gitárok

Július végén a Budapest Parkban lép fel a Thirty Seconds To Mars

img_7205_1.jpg

A Jared Leto által vezetett Los Angeles-i Thirty Seconds To Mars már számos hazai fesztivál nagyszínpadát meghódította, önálló koncertet viszont még sosem adtak Magyarországon. Július 23-a viszont igencsak kivételes nap lesz a magyar rajongók számára, hiszen a zenekar végre saját turnén érkezik a Budapest Parkba. 


rock koncert hír alternatív jared leto thirty seconds to mars budapest park2018.11.02. 09:14 – Á.Sza

Ian Brown és az első világbeli problémák

ian.jpg

A Stone Roses-rajongók hiába vártak epekedve egy új albumot kedvenc zenekaruktól a 2012-es újraindulás óta, a harmadik eljövetel helyett a rózsák lassú hervadását hozta az elmúlt pár év; mindössze két új dalt tudtak összehozni a nosztalgiakoncertek mellett, tavaly nyáron pedig szépen elcsendesedtek.

Ian Brown énekes meg is unta a pöcsölést: bejelentette, hogy egy évtized után, 2019. március 1-jén új szólóalbumot fog megjelentetni Ripples címmel, amelyről meg is érkezett az első dal (First World Problems), illetve a klip is hozzá.


ian brown2018.10.31. 19:12 – dankógábor

A zenekar riffel rajta, mint az állat - Itt egy új TEJ-dal

Lángoló Premier

Végre megtaláltuk a zenénket. Tökre olyan, amit még annyian sem fognak szeretni, mint eddig. Akik kezdték volna megszokni az ilyen diszkós dalokat tőlünk, most BESZOPJÁK

- ezt írta nekem Pálinkás Tamás TEJ-frontember, mikor szóba került, hogy jöhet az újabb premier a Lángolóra. A beszopás napja pedig eljött, alább meg is hallgatható Az idő urai című dal, ami az ≠ című lemezen lesz rajta, és nagyjából egy hónap múlva jelenik meg.


premier tej #hangfoglaló2018