2018.11.18. 11:06 – Lángoló

Több ilyen kéne - Rebootol a dalmegosztás

aranyakkord.jpg

A hosszú idő után ismét jelentkező Dalmegosztásban ezúttal mindenféle stílus képviselteti magát, a mélyrehangolt, komor hangulatú metálzenétől a folkos versfeldolgozáson át akár az elektronikáig. A folytatásban jön öt dal a közelmúlt magyar zenei terméséből, olyan zenekarokkal, mint a OneHeadedMan, a Foreign Accent, az Unseen River, a Quimby és A Kutya Vacsorája tagjait is soraiban tudó Aranyakkord, és egy olyan magyar gitáros, aki idén már másodszor jelentkezik nemzetközi színvonalú produkcióval. 


dalmegosztás2018.11.17. 12:36 – Lángoló

Új Within Temptation-dal az In Flames énekesével + Játék koncertjegyért és VIP csomagért!

wit2018.jpg

Nemrég debütált a Within Temptation második videója a Resist című, decemberben érkező új albumról. A Raise Your Banner lesz a második kislemez, a dalban pedig hallható Anders Fridén az In Flames énekese is. A dalszöveges videó valószínű sokakat meglep majd, hiszen egy keményebb, hörgős betétekkel kiegészített dallal jelentkeznek a hollandok, akik közleményükben nem is rejtik véka alá, hogy ez az új szerzemény sok szempontból szembemegy a korábbi lemezek zeneiségével, és készen áll arra, hogy új irányokat nyisson a Within Temptation számára. Ígéretük szerint a Resist is egy igazi metállemez lesz, amelynek témaválasztását a múlt és a jövő társadalma inspirálja, zenei és személyes értelemben egyaránt.


within temptation2018.11.16. 14:43 – dankógábor

A Tankcsapda legszélsőségesebb lemeze jön jövőre

tankcsapdamikrobusz.jpg

Olyan értelemben lesz szélsőséges, hogy a thrash-től a countryig számos műfajt is bevisznek majd a stílusukba. Legalábbis ezt nyilatkozták a Délmagyarnak, ahol azt is elmondta Lukács László frontember, hogy ők fityiszt mutatnak az elvárásoknak és trendeknek, ahogy azt a rock and roll mindig is tette, mellesleg a rock and rollt ők írják. Utóbbit már Fejes Tamás dobos mondta, aki azt is elárulta, hogy azok a zenekarok reménytelen esetek, akik nem használják a kor vívmányait, és nem használják az internetet. A Tankcsapda nem ilyen, ők folyamatosan dolgoznak az újdonságokon, most példéul november 21-én, limitált példányszámban megjelenik a Tankcsapda teljes életműve három pendrive-on, és ezeken tényleg minden rajta lesz, amit valaha kiadtak. Természetesen csak kijelölt MOL-kutakon lehet majd kapni a pendrive-okat, egyenként 3990 forintért. Szóval most már CD-vel sem kínlódni az autókban, egyszerűen pendrive bedug, és mehet a rock and roll. Mellesleg jövőre lesz ugye 30 éves a csapat, ennek jegyében telik majd 2019, de a konkrét szülinapi koncert a hollywoodi Whisky A Go-Go-ban lesz majd október 5-én.


tankcsapda2018.11.16. 11:02 – Rácz Mihály

Több mint Afrika a Müpában

nancy.jpg

Az afrikai, folk-gyökerű zenék két eléggé markánsan elkülöníthető ágával ismerkedhetünk meg november 28-án a MÜPA-ban rendezendő Több mint Afrika esten, miközben mégis több a közös pont, mint ebből sejthető lenne. És ezek bizony lényeges találkozási felületek: elsőként az éteri finomság a szembeszökő, a dallamok bensőséges és édes röpte valódi igézetként hat - és ez a fajta őszinte, érzelmekkel teli muzikalitás, valamint a hozzá passzoló mesterien hangszerelt zene bizony csak kevesek játéktere, merthogy formailag és tartalmilag is híján van minden direkt manipulációnak.


világzene2018.11.16. 10:44 – Lángoló

Így veszik el New Yorkban egy magyar zenekar - The Immigrants-klippremier

Lángoló Premier

theimmigrants_01.jpg

Colourblind címmel márciusban jelent meg az Immigrants harmadik nagylemeze, amit azóta Magyarországon és Európában is jó alaposan bemutattak. A zenekar szeptemberben meghívást kapott New Yorkba, a Mondo showcase fesztiválra, ahol csapat 10 napos kint léte alatt négy koncertet is adtak. A tagok végig dokumentálták a kint töltött időt és az ott készült felvételekből videoklipet készítettek, az új lemezen szereplő Bees című számhoz, méghozzá az Ocean Productions segítségével. (Aki esetleg a nagylemezt is meghallgatná, kattintson a lángolós premierre!)


premier the immigrants #hangfoglaló20182018.11.15. 12:37 – Lángoló

Új lemezével érkezik a MY BABY az A38-ra

mybaby.jpeg

A holland MY BABY zenekar idén a „szabadság nagyköveteként” képviseli hazáját és hirdeti a szabadság fontosságát a művészetben és a társadalomban minden egyes koncertjén. A sámánisztikus, modern vudublues trió ezúttal legújabb, Mounaiki c. lemezével járja a klubokat, hozzánk november 15-én érkeznek az A38 Hajóra.


my baby2018.11.15. 11:38 – Lángoló Gitárok

Az élet és az alkotás ünnepe  – Nyerj páros belépőt a Dead Can Dance koncertjére!

A játék első fordulója

dead_can_dance.jpg

Akármennyire furcsa is belegondolni, idén közel negyven éve alakult meg a Dead Can Dance, és ha ebből a karrierből levonjuk azt a pár évet, amikor inaktív volt a zenekar, jövő júniusban akkor is közel három évtizednyi életművet összegeznek majd a Budapest Sportarénában. A 2019-es év egyik legkomolyabb zenei eseményének ígérkező koncertre most egy kétfordulós nyereményjátékot indítunk. Az első rész és a játék részletei a hajtás után jönnek. (Fotó: Dead Can Dance Facebook)


programajánló koncert hír nyereményjáték dead can dance wave world music dark wave worldbeat neoclassical2018.11.15. 09:40 – Á.Sza

Metálpadot kap a Black Sabbath

black_sabbath-2.jpg

Birmingham, a Black Sabbath szülővárosa elég sajátos emléktárggyal tervez tisztelegni a tavalyi búcsúturnéval végleg elköszönő zenekar előtt: egy egyedi, rozsdamentes acélból, kézzel készített padot állít fel a heavy metal úttörői számára, ami a tervek szerint a város Ékszer-negyedében (Jewellery Quarter) lesz látható a zenekari tagok alakjaival és a következő, egyszerű szöveggel: Geezer. Ozzy. Tony. Bill. Made in Birmingham 1968.” Képen egyelőre így néz ki:


black sabbath2018.11.14. 11:50 – Rácz Mihály

A bólogatós pop megújítása - a Savages és a Savages y Suefo lemezéről

savagesysuefo.jpg

A hazai downtempo színe-javát főleg a kétezres évek elejétől működő Mana Mana Records szállítja rendületlenül. Aki nem ismeri, és hajlamos ilyesféle újpopba kóstolni, lásson neki, van itt a triphoptól a pszichedelikus elektronikus zenén át a darabos jazzig rengeteg különlegesség, többek közt olyan előadóktól, mint Marcel, Grabo’sky, a Másfél, a Mystical Plants, a Singas Project, Vono Box, és az Úzgin Űver.


ezt hallgasd #hangfoglaló2018