2018.11.25. 11:11 – Kovács.Attila

Harminchárom éve jelent meg a Spleen and Ideal – A Dead Can Dance korai alapvetéséről mai füllel

spleen_and_ideal.jpg

Különös élmény a nemrég megjelent Dionysus után végighallgatni a Spleen and Ideal dalait. Leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy már érett korszakában megismert színésznő fiatalkori fényképe kerül elénk, mi pedig elcsodálkozunk, hogy hamvas, üde huszonéves lányként mennyire hasonlított mostani önmagára. Ma épp harminchárom éve jelent meg a Dead Can Dance második lemeze.


lemezkritika new wave dead can dance visszatekintő ethereal lisa gerrard ezt hallgasd brendan perry dark wave post-punk mai füllel2018.11.25. 09:27 – dankógábor

Ozzy Osbourne: Nem szeretek Tony Iommival dolgozni

bs.jpg

Most már biztos, hogy Ozzy Osbourne valóban nem érezte jól magát a Black Sabbath-újjáalakulások miatt. Mindenkit meglepett, mikor megjegyezte, hogy nem élvezte a búcsúturnét, mert nem csinálhatta azt, amit akart. Magát Tony Iommit is meglepte, a gitáros pedig elmondta, hogy egyszer sem jelezte neki a turnén, hogy baja lenne. Ozzy most még tovább viszi a dolgot, és mér konkrétan Iommiról mondta el, hogy nem szeret vele dolgozni, de mint embert, szereti. És természetesen Iomminak köszönhető, hogy a Black Sabbath az lett, ami. Ettől függetlenül számára olyan volt ez az egész, mint egy régi barátnővel való találkozás, ahol mindent megszépít a szakítás óta eltelt idő, aztán mikor újra találkoznak, előjön az a sok szar is, ami miatt szakítottak. Szóval Ozzy örül, hogy vége a Black Sabbath-nak, és tolhatja a saját dolgát, ahol a maga ura, azt csinál, amit akar.


ozzy osbourne black sabbath2018.11.25. 09:00 – Lángoló

A 47. északi szélességi fok titkai – Pearls Of Long Loved Years-lemezpremier

polly_lemezpremier.jpg

Itt a Lángolón már többször is beszámoltunk a hazai grunge/stoner kultikus zenészének, Polonkai Tamásnak az új bandájáról, a Pearls Of Long Loved Yearsről. A Polly Is Deadből és a Bálnalovas zenekarból is ismert dalszerző csapata szinte a semmiből tűnt fel tavaly nyáron, és másfél év elteltével el is hozták nekünk a bemutatkozó nagylemezüket, amit itt nálunk hallgathatunk meg először teljes terjedelemben. Szintén nagyszerű hír, hogy a The 47th Parallel North című album fizikai formátumban is megjelenik a Grungery Media Records gondozásában - digipak CD formájában - aminek az artwork-jét Studt Bálintnak köszönhetjük.


premier pearls of long loved years #hangfoglaló20182018.11.23. 15:47 – dankógábor

Nemzeti színekben jönnek a világító Tankcsapda-pendrive-ok, itt a Lukács-tüzesvíz is

tankcsapda_2.jpg

Jó hosszú Tankcsapda-hírlevelet kaptunk, most szépen elmondjuk mi van benne. Ezek a pontok lesznek kibontva alább:

  • jönnek a korábban már beharangozott pendrive-ok a zenekar teljes életművével
  • Lukács László frontember saját márkás gabonapárlatot kapott
  • Fejes Tamás dobfelszerelését megkaphatja egy tehetséges dobos
  • rögtön koncerttel kezdik 2019-et


tankcsapda2018.11.23. 10:02 – Lángoló

A Kayo Dot énekes, gitáros, zenekarvezető zsenije, Toby Driver legújabb szólólemezével ismét Szegeden koncertezik

toby_driver.jpg

A New York-i avantgárd/kortárs/progresszív zene fiatal nemzedékének meghatározó alakja harmadik alkalommal tér vissza Szegedre. Toby Driver, napjaink egyik legfigyelemreméltóbb zeneszerzője, a prog-kolosszus Kayo Dot zenei atyja és vezetője, a Mr. Bungle utódzenekar Secret Chiefs 3 egykori basszusgitárosa, számos ismert és elismert zenész – pl. John Zorn, Randall Dunn (Sunn0)), Master Musicians of Bukkake) – rendszeres társfellépője ezúttal legújabb szólólemezét mutatja be Szegeden a Jazz Kocsmában.
2018.11.22. 17:00 – Lángoló Gitárok

A víziók szükségességéről - Hallgasd meg Bottah Rankin új dalát!

Lángoló premier

bottah_rankin_still_2.jpg

Új dallal és videóval jelentkezett az autentikus jamaikai roots rock reggae-t pszichedelikus dub és jazzy elemekkel ötvöző Bottah Rankin. A Vision, amely egy izgalmas kollaboráció gyümölcse, a stílus hagyományaihoz híven erős társadalmi mondanivalóval bír, így akiktől nem idegen ez a zenei világ, garantáltan keblére öleli majd. Premier a hajtás után.


premier reggae magyar hír dub bottah rankin #hangfoglaló2018