2018.01.28. 18:00 – Lángoló

Visszatért az Orient Fall, és súlyosabb, mint valaha

Lángoló Premier

orient_fall_2018.jpg

A fővárosi Orient Fall hosszas várakozást követően a 2015 végén bemutatott Fractals nagylemeze után a napokban Mankind címmel új dallal és videoklippel jelentkezett. A zenekar az elmúlt évek csendesebb időszakát töri most meg és a közönség tudtául kívánja adni, hogy bizony az Orient Fall ismét változott, felnőtt. A disztópikus hangulatú, az emberiség és az egyén önnön bekorlátozásával foglalkozó új dal minden eddiginél sötétebb jövőt predesztinál, amihez a zenekar szándéka szerint kitűnő vizuális alátámasztás a John Peter Kiss (ex-Till We Drop, Seven Seas) által rendezett vörös és fekete színekben pompázó videoklip. A főszereplőt alakító Papp Dorka tudattalanul önmaga köré egy kijárat nélküli labirintust épít és csak, akkor veszi észre mindezt, amikor már késő. A teljes egészében a zenekar által írt, felvett és kevert négyszámos, fokozatosan megjelenő visszatérő EP első dala a most bemutatott Mankind, ami képes előrevetíteni a kiadvány sötét hangulatát, amiről a koncertlátogatók február 18-án meg is győződhetnek az amerikai The Faceless oldalán adott koncertjükön a Dürer Kertben. (Fotó: Szappanos Ádám) 


premier metál hír progresszív orient fall2018.01.28. 11:58 – m.adi

A körző és a dalírás – tíz hazai újdonság

dalmegosztás

kisstibi.jpg

Egy csomó jó előadó fért bele a január végi dalmegosztásba, amiben a punktól a hangszeres improvizatív hip-hopig mindenféle stílusban találtok újdonságokat, néhány híresebb előadótól is, mint Kiss Tibi, a Hippikiller, a Rózsaszín Pittbull vagy az Óriás. A kevésbé ismertek közül talán Tibest emelném ki, aki bemutatkozásképp az utóbbi idők egyik legjobb hazai rapdalát hozta ki, de a többiek között is abszolút érdemes szétnézni, na meg persze szavazni is arról, hogy melyik előadó dala tetszett a leginkább.


magyar újdonság óriás hippikiller kiss tibi dalmegosztás twentees2018.01.27. 09:02 – dankógábor

Megjelent a Phil Campbell And The Bastard Sons első nagylemeze, amit élőben is eljátszottak

phil_campbell.jpg

Legalábbis egy részét, méghozzá péntek este, egy speciális londoni eseményen, amit élőben közvetítettek a Youtube-on. Ezt mi most ide be is illesztjük, hogy bemutassuk, mire is lehet számítani majd szeptember 6-án a Dürer Kertben, mikor személyesen is eljön a zenekar Budapestre. A csapatról ugye azt kell tudni, hogy Phil Campbell Motörhead-gitáros és három fia zenél benne kiegészülve Neil Starr énekessel. A zenekar Lemmy halála, azaz a Motörhead vége után alakult, zeneileg pedig egészen hasonlót produkálnak, persze jóval fiatalosabb lendülettel. A most megjelent lemez címe The Age of Absurdity, a saját dalok mellett egy Hawkwind-feldogozást is tartalmaz Lemmy tiszteletére. Szóval alább az élő lemezbemutató (a 8. percnél kezdődik a buli), a teljes lemez, klipek, egyebek.


rock hír phil campbell and the bastard sons2018.01.26. 15:07 – dankógábor

A Linkin Park frontembere dalokat írt a zenekar elhunyt énekeséről

Háromszámos EP-t adott ki Mike Shinoda, a Linkin Park egyedül maradt frontembere, ami teljes egészében Chester Bennington, a zenekar nyáron elhunyt énekese körül forog. Az EP-t akár alább is végig lehet hallgatni teljes egészében, Shinoda ráadásul mindegyikhez videót is vett fel. Ezzel együtt egy Twitter-bejegyzésben azt is világossá tette, hogy a Linkin Park nem áll le, csak az újraindulás előtt egy csomó dolgot kell még tisztázniuk magukban.
2018.01.26. 14:46 – Prieger Zs.

Egy zseniális bunkó halálára - Mark E. Smith-ről

mark-e-smith4.jpg

A napokban elhunyt Mark E. Smith tömegeknek jelentett belépést a punkba, a szemtelen, megfoghatatlan újhullámba, az aljas, humoros street poetrybe, a rosszindulatúan cool brit gitárzene esszenciájába. Egyedüli állandó tagja volt annak a zenei kuplerájnak, melyet The Fallnak hívtak. A zenekar múltidejűsége akár törvényerőre is emelkedhet, mert Smith nélkül a zenekar minden létjogosultságát elvesztette a további létezésre. 


punk mark e. smith2018.01.26. 10:11 – sz.ági.

A film, ami tuti klasszikus lesz - A három óriásplakát Ebbing határában című filmről

3oriasplakat.jpg

Lehet, hogy túlzás januárban olyat kijelenti, hogy elkészült az év legjobb filmje, de mégis könnyeden tesszük meg és a hét Oscar-jelölés is ezt bizonyítja. Martin McDonagh legújabb drámája az egyik kezével a torkodat fojtogatja, a másikkal meg a könnyeidet törölgeti, miközben még ahhoz is van pofája, hogy őszintén megnevettessen.


filmkritika2018.01.25. 15:00 – dankógábor

Elton John is visszavonul a turnézástól . . . három év múlva

De előtte letol egy 300, azaz háromszáz állomásos világ körüli turnét. A hetvenéves zenész azt mondta, hogy most a legfontosabb neki a családja, a gyermekei, és már gyakorlatilag elege van az egészből. Ehhez képest ilyen masszív búcsúturnét még senki nem jelentett be, de legalább jó alaposan elköszön. Reméljük Magyarország belefér ebbe a 300 dátumba. Arról egyébként nincs szó, hogy magát a zenélést is befejezné. Az utolsó lemeze (sorban a harmincadik) Wonderful Crazy Night címmel 2016-ban jelent meg, Budapesten legutóbb 2010-ben járt.


pop rock hír elton john2018.01.25. 09:15 – dankógábor

Massive Attack-koncert is lesz az Arénában

massiveattack_1.jpg

Ismét egy nagy nevet jelentettek be 2018-ra, ismét az Arénába. Június 23-án ugyanis a Massive Attack érkezik hozzánk, és hozza magával a Young Fatherst is. Triphop-rajongóknak kötelező az este, pláne, hogy az eddigi magyarországi koncertjeik gyakorlatilag mind jók voltak, még ha a legutóbbi olyan furcsán is fejeződött is be a 2010-es Volt fesztiválon. Alább a sajtóanyag.


hír triphop massive attack