2018.02.18. 19:50 – dankógábor

Menjetek már el - Itt egy kiadatlan Óriás-dal

o_ria_s_2018.jpg

Tavaly jelent meg az Óriás Minden villany ég című nagylemeze. Az albumhoz összesen 20 dalötlet született, ebből 15-öt dolgoztak ki, és 12-t fejeztek be teljesen. A véglegesítésnél a lemezív döntött a végső dalcsokorról. Lemezként a végső tizest érezték a legkompaktabbnak, legegységesebbnek, legjobbnak. Viszont az itt bemutatkozó Menjetek már el is ízig-vérig Minden villany ég-dal. Az Óriás tagjai ugyanúgy szeretik, mint a többit, egész egyszerűen a hangulata, hossza, komplexitása miatt nem lelte a végső helyét a többi szám között. Ugye két plusz szerzeményről van szó, szóval nem titok, hogy egy hónap múlva jön a Viszonthallásra c. másik "lemaradt" dal is. A zenekar jelenleg egyébkent a Devil's Trade-del járja az országot, legközelebb február 24-én lép fel Pécsett. A tavaszi nagy Óriás-koncert áprilisban lesz az Akváriumban.  


rock hír óriás2018.02.18. 14:05 – Boros Gábor

Rawmatik nagyot álmodott, és bejött neki - Itt a The States VS Rawmatik lemez

Lángoló Premier

rawvonat.jpg

Atomcity fiatal beatmakere Rawmatik mert nagyot álmodni. Miután a Kriminal Beats színeiben két lemezt is megjelentetett - ÜtemRawság I-II . címmel - , rajta a hazai underground hip-hop számtalan profi mikrofonistájával, albumhosszúságban remixelt az NKS-nek, legújabb projektjéhez pedig kizárólag tengerentúli közreműködőket választott. Köztük több olyat, akiknek lemezei tizenévesen arra inspirálták, hogy ő maga is használt lemezboltok poros polcairól származó sistergő hangmintákkal kezdje etetni a spórolt pénzéből vásárólt Akai samplert. A kopogós New York-i ütemek mellett a keleti part hip-hop szempontból másik igazán fontos erődje - Guru (GangStarr) szülővárosa - Boston volt rá nagy hatással. Ahogy a helyiek nevezik Beantown feketezenei keresztapjával Edo G-vel már 2003-ban dolgozott együtt, a Slap This húzós alapjára együtt rímeltek Bankossal.


premier hiphop hír rap rawmatik2018.02.17. 18:56 – Lángoló Gitárok

Amit érzel, azt mutasd ki - Itt a Derkovbois új videója

Lángoló premier és miniinterjú

derkovbois_promo1.jpg

Új klippel jelentkezett a saját definícója szerint Savaria streetpunkban utazó szombathelyi Derkovbois. A legszebb háromakkordos hagyományokat ápoló dal a tavaly decemberben megjelent, Helyetted senki sem fog ringbe szállni című négyszámos EP-n jött ki, a zenekar pedig egy hamisítatlan punk koncertklipet forgatott hozzá a legutóbbi Punkkarácsonyon a Dürer Kertben. A folytatásban itt a klip és egy miniinterjú a zenekarral. 


punk magyar videó szombathely derkovbois klippremier új dal2018.02.17. 09:50 – Juhász Edina

Az emberek többé nem hallgatják meg egymás érveit - Heaven Shall Burn-interjú Maik Weicherttel (+ játék belépőért)

hsb.jpg

Március 15-én lép fel a Barba Negrában a Heaven Shall Burn az August Burns Red, a Whitechapel és az In Hearts Wake társaságában. A német metálzenekar eléggé elbaltázott címadása miatt most mindenki azt hiszi, hogy ez lesz az utolsó Heaven Shall Burn-turné, de ez nem így van. Erről, a világot eluraló gyűlölethullámról, a fociról, a Balatonról, meg még sok mindenről beszélgettünk Maik Weichert gitárossal.


interjú metál death metalcore heaven shall burn2018.02.17. 07:36 – dankógábor

Olyan előrehaladás van az új Tool-lemeznél, amilyen még soha nem volt

tmjk.jpg

Teljesen váratlan dolog történt. Maynard James Keenan Tool-énekes mondott értékelhető információkat a zenekar új nagylemezéről. És nem csak értékelhetőeket, de pozitívat. Ilyet pedig ő nem szokott. Ő inkább a többiek optimista nyilatkozatait töri le egy szóval. Na de most nem ez történt, Keenan ugyanis kiírta a Twitterre, hogy egy dal kivételével az összes új számra megírta az énekdallamot és szöveget, szóval már csak azt az egyet várja. Azt is hozzátette, hogy 11 év várakozás után, hónapokkal ezelőtt kezdtek el hozzá szállingózni az FINAL szóval ellátott dalok zenei alapjai, és ez elméletileg (ezt nagyon kihangsúlyozza) azt jelenti, hogy már nem is fognak változni. Keenan egy korábbi értelmesebb, Toollal kapcsolatos nyilatkozatában elárulta, hogy ő ugyan dolgozott volna már a saját részén, de a többiek folyamatosan újrakezdték a dalírást a nulláról, így inkább letett róla. Ez a mostani twit viszont most olyan előrelépés, hogy a rajongók joggal kezdhetnek reménykedni, hogy akár még idén új lemez lehet. Ezzel kapcsolatban is írt Keenan valamit:

Valamikor fel is vesszük ezeket. Messze van még a vége, de legalább közeledünk.

Üzenete végén az énekes még reklámozza kicsit másik zenekara, az A Perfect Circle április 20-án megjelenő új lemezét, hogy a várakozásban azt legalább lehet majd hallgatni.


rock hír tool2018.02.16. 12:05 – dankógábor

Itt egy új Wiegedood-dal, emberkínzós klip is van hozzá, budapesti koncert is lesz

wiegedood2018.jpg

A Wiegedoodról azt kell tudni, hogy belgák, de teljesen jól játsszák a black metalt. Úgy, ahogy azt a Darkthrone, a Burzum meg társaik annak idején megmutatták Norvégiában. Azt kell még tudni róluk, hogy gyakorlatilag ez egy Oathbreaker-mellékprojekt, amiben kiirtottak minden olyan szépséget, ami az anyazenekarban megvan. Nincs női ének, nincs posztrockoskodás, csak lecsupaszított minimál black metal reszelés. Eddig két lemezük jelent meg, a De doden hebben het goed I és a De doden hebben het goed II. Most jön a De doden hebben het goed III, ami lezárása lesz a trilógiának. Április 20-án jelenik meg, és a jó hír az, hogy június 5-én ismét fellépnek nálunk. Egyszer ugyanis már voltak itt, az első lemez megjelenése idején, elég jó koncertet is adtak a Dürer Kert kistermében. Alább az új lemez címadója klipesítve. A klip itt azt jelenti, hogy  egy ember teljesen meztelenül kezénél felakasztva lóg, miközben előtte ég egy máglya. Teljesen illik ehhez a Burzumra hajazó témához.


metál hír black 18+ wiegedood2018.02.16. 11:30 – dankógábor

Killswitch Engage-koncert lesz az Akváriumban

kse.jpg

Elvileg még idén megjelenik a Killswitch Engage új nagylemeze, szóval a rajongók már alapból örülhetnek, de ha a mostani bejelentés csak hab lesz a tortán: június 16-án a metalcore-zenekar fellép az Akvárium klubban. Legutóbb 2016-ban jártak nálunk, de akkor nem klubban játszottak, szóval most gyaníthatóan nagyon hamar elfogy a jegy a koncertjükre. A legutóbbi, pár napos hír egyébként velük kapcsolatban az volt, hogy Adam D. gitáros az egyik koncerten fogta magát, odament a bárpulton és játék közben rendelt magának egy whiskeyt. Még videó is van róla, nagyon vicces ám.


hír metalcore killswitch engage2018.02.16. 10:36 – Lángoló

Az Y-generációról írt EP-jét mutatja be dalról dalra a twentees

twentees_y_press_small2.jpg

A twentees Y-sztorik című új kislemezén saját és kortársaik mindennapi ügyeit foglalta dalokba, általános Y-generációs érzéseket, a folytonos megfelelési kényszertől kezdve egészen az internetfüggőségig. 

Valamiért mindig irtóztam a „konceptlemez” fogalomtól, de most volt bennünk annyi inger egy témához kötődően, hogy úgy voltunk vele; legyen egyértelmű, deklarált kapocs a dalok között, főleg, ha egy EP-re kerülnek

- mondta a lemezről Balázs Konrád, a csapat frontembere. A zenekarban az Y generáció két külön korcsoportja képviselteti magát: két 23 éves, és két 30 éves tagból áll a twentees, de a dalszövegek leginkább Balázs frontember világhoz való hozzáállását tükrözik:

A szövegírás számomra mindig nehéz ügy, mert hallgatóként inkább a zene beszél hozzám, és én is zenei nyelven szeretek beszélni. Most is küzdelmes volt a folyamat, de mivel magamra mintáztam a dalokat, sikerült őszintén beszélnem az elejétől a végéig, kevés fiktív elemhez kellett hozzányúlni.

Az Y-sztorik producere ezúttal is Ligeti Gyuri volt, a lemezt pedig a szegedi Miracle Soundban vették fel Szabó Szebesztiánnal, aki a masterért is felelt. Az Y-t hamarosan egy újabb videoklip is követi. Az Y-sztorikat a Kuplungban mutatják be március 1-jén, a szintén gitárpopban utazó Koalabell társaságában. Alább a teljes EP meghallgatható, még lentebb pedig Balázs Konrád mesél magukról a dalokról.


rock hír inide twentees2018.02.16. 10:09 – dankógábor

Itt egy új Muse-dal és még klip is van hozzá

Megint némileg váratlanul adott ki dalt a Muse. A Thought Contagion úgy jelent meg, ahogy tavaly tavasszal a Dig Down, lemez nincs hozzá, de majd lesz. Valamikor 2018 végén vagy 2019 elején, szóval lehet akár egy év is eltelik addig. A Muse most úgy dolgozik, hogy egyszerre egy dalt dolgoz ki az elejétől a végéig. A végéig azt jelenti, hogy még videó is készül hozzá, és amíg ezt be nem fejezik, addig nem lépnek az újabbra. A lemezig még két ilyen módon felvett szám várható. Matt Bellamy szerint az új dal arról szól, hogy más emberek eszméi, hitei hogyan fészkelhetik be magukat a fejünkbe és hogyan változtatják meg a gondolatainkat. A klip meg ilyen szörnyeteges lett.


rock hír muse2018.02.15. 19:02 – dankógábor

Itt a Smashing Pumpkins nagy újjáalakulóturnéja, ami nem is újjalakulóturné

smashing-pumpkins.png

Bejelentették azt, amit már mindenki sejtett, sőt, tudott, hogy turnéra indul a Smashing Pumpkins. A körút különlegessége, hogy 2000 óta először részt vesz benne a zenekar egyik alapító-gitárosa, James Iha is. Az egyetlen ember, aki Billy Corgan vezér mellett valamit is belepiszkált egy-két Smashing Pumpkins-dalba. Próbálták az egészet úgy felvezetni, hogy ez valamiféle reunion, de egyrészt a szintén alapító Jimmy Chemberlin dobos hol felbukkan Corgan mellett, hogy eltűnik, másrészt nem vesz részt benne D'arcy Wretzky basszusgitáros, ami ugyan csak egy pici szálka lenne a rajongók szemében, de a nem-jelenléte körül akkor balhé kerekedett, hogy gerendává nőtt az a szálka. Az elmúlt hetek adok-kapokja röviden (mert a teljes sztori egy brazil teleregény lenne): 


rock smashing pumpkins hír