2019.01.06. 12:37 – Lángoló

Jövő pénteken tizenhatodszor is Stagediving Fesztivál

Három színpadon tizennégy koncert a Dürer Kertben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cadaveres.jpg

Január 11-én immár 16. alkalommal rendezik meg a Dürer Kertben a Stagediving Fesztivált. A magyar rock és metal underground évindító klubfesztiválján idén összesen 14 koncert várja a közönséget, melyek közül több kuriózumnak is tekinthető: hosszabb pihenő után tér vissza a színpadra a Watch My Dying, utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Cadaveres, új lemezét mutatja be a Tiansen, az Unforeseen, és a Hit By a School Bus. A fesztiválra most páros belépőt nyerhetsz. Részletes program és nyereményjáték a hajtás után.

A jövő pénteki Stagediving Fesztivál a Dürer Kert mindhárom termében várja a közönséget este hét órától egészen hajnalig. A Nagyterem két fő fellépője idén az első alkalom óta a fesztivál alapköveinek tekinthető Watch My Dying, illetve a Cadaveres, akiknek más-más szempontból, de egyaránt különleges lesz ez az alkalom. 

A Watch My Dying egyéves pihenő után tér vissza a színpadra, ennek megfelelően várható is tőlük néhány meglepetés a koncerten. Erről a zenekar basszusgitárosa, Eszenyi Imre így beszélt:

A tavalyi év nagyszabású turnéja után a Watch My Dying a mostanában népszerű és többek által várt feloszlás helyett egy kis pihenőt tartott. A jövő heti koncerten igazoljuk majd, hogy ezt az időszakot valóban hasznos pihenéssel, lazítással, kerti partikkal töltöttük. Persze a végén azért összehoztunk egy új számot is, amit szintén bemutatunk a megjelenő hölgyeknek és uraknak. Ezenkívül szinte biztos, hogy előkerül egy olyan dal is, ami az elmúlt húsz év alatt még soha nem hangzott el koncerten, de hogy ez melyik lesz, az majd a helyszínen derül ki.

Az 2019-ben megalapításának huszadik évfordulóját ünneplő zenekar tervei szerint a következő időszakban többé-kevésbé rendszeresen jelentkezik majd új dalokkal, és a közeljövőben várhatóan nagyobb aktivitás várható a zenekartól, mint az utóbbi években. 

A Cadaveres számára más apropóból lesz egyszeri alkalom az idei Stagediving: ez lesz az utolsó koncertjük Bölcsföldi Zoltán énekessel és Jakus Dávid dobossal. Körmöczi Péter gitáros - akivel legutóbb a Within The 5th DVD kapcsán készítettünk interjúta következőket mondta ezzel kapcsolatban: 

A Cadaveres pályafutásának a második nagy fejezetét zárjuk le ezzel a koncerttel. Pénteken állunk színpadra utoljára a jelenlegi felállásban, ezen az estén köszönünk el Bölcsföldi Zolitól és Jakus Dávidtól, egyben megköszönjük nekik az együtt töltött éveket. A koncerten eljátsszuk a Zoli énekével készült három lemez, a Mindstream, a DeMoralizer és a Fifth House legjobb dalait, így méltóképpen búcsúzunk el egymástól. Természetesen a zenekar ezt követően sem áll le. Nagyon határozott elképzeléseink vannak a folytatásra vonatkozóan - az új felállás tavasszal mutatkozik majd be, és eléggé fel is vagyunk pörögve. Hamarosan megjelenik a streetROYAL zenekarral készített közös kislemezünk, ők egy mátészalkai hiphop csapat, nagyon régóta terveztük már a közös munkát, ezzel párhuzamosan pedig a háttérben folynak a próbák az új felállással, és készülnek a dalok a következő lemezre.

Aki tehát szeretné még egyszer látni a Cadaveres utóbbi évtizedét meghatározó felállást élőben, annak mindenképpen ott a helye a koncerten.

Természetesen a két főzenekar mellett sem akármilyen csapatok váltják egymást a Dürer színpadán. Érkezik a közelmúltban új életre kelt Archaic, akik tavaly How Much Blood Would You Shed to Stay Alive címmel egy brutális thrash metal lemezzel tértek vissza, amit a hazai szakma, és a műfaj közönsége kitörő lelkesedéssel fogadott. Szintén a nagyteremben lép fel a modern dallamos metalt elektronikával fűszerező divideD, akik ezen az estén összegzik a 2018-as évet, egyben bemutatják új irányba kacsintgató, a nyolcvanas évek synthwave elemeivel kacérkodó új anyaguk első dalát is. Itt lép fel a budapesti Heedless Elegance is, akik dallamos metalcore zenéjükkel nyitják a nagyszínpad programját.

Az estére három lemezbemutató koncert is jutott. A középső teremben a progresszív pop metalt játszó Tiansen, a kisteremben modern metalos utazó Unforeseen, és a lényegretörő, szókimondó, dühös hardcore-ban utazó Hit By a School Bus játssza el friss anyagának legjobb dalait. Rajtuk kívül pedig olyan kiváló csapatok váltják egymást a színpadon, mint a King Furia, Continoom, Beerzebub, a The Tumor Called Marla, a Plasticocean, vagy a nemrég új dallal jelentkezett Salvus. A koncertek után afterparty hajnalig, ahol DJ Ozsi válogatja a zenéket.

A koncertre most egy páros belépőt is nyerhetsz, ha válaszolsz egy kérdésre, és segítesz egy kicsit a rendezvény promóciójában. A kérdés így hangzik:

Mi volt a Cadaveres legutóbbi, Fifth House című lemezét nyitó dal címe?

a. The Mother Of All Tales

b. Five Feeble Senses

c. Event Horizon

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló - Stagediving - játék tárgyú levélben 2018. január 9-én, azaz jövő szerdán éjfélig. Csütörtökön reggel sorsolunk, a szerencsés nyertest közvetlenül utána e-mailben értesítjük. A sorsolás után a beérkezett e-maileket töröljük az adatbázisból. Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztod a játékhoz kapcsolódó cikkeket az idővonaladon, esetleg ajánlod kommentben a rendezvényt annak, akit szívesen magaddal vinnél koncertre.

A koncertről további információk a Stagediving fesztivál Facebook-eseményén! Elővételes jegyek még kaphatók a Tixa hálózatában.


programajánló koncert hír nyereményjáték watch my dying cadaveres dürer kert archaic divided stagediving fesztivál klubfesztivál



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása