2019.01.22. 10:00 – Lángoló

Blast From Block X - A Mano Negra nyomán itt a Mazamata X első nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mazamata_x.jpg

Több év fiókok, stúdiók, keverőpultok, és kiürült pénztálcák örvénye után megjelent Árkosi Szabolcs (Los Orangutanes, ex-Anselmo Crew), és Kóródi Gyöngyvér, Spanyolországban élő, és spanyolul éneklő énekes urban-tropical duójának lemeze, ami vállaltan viszi tovább a 80-90-es évek, Mano Negra (Manu Chao első, világhírnévre szert tevő zenekara) által fémjelzett multikulti, punk hevületű, nagyzenekari világot. Van itt reggae, balkáni rezesek, funk, latin-amerikai cumbia, ska, hip-hop, katalán rumba, spanyol, magyar, angol nyelv, minden, ami egy nagy zenei utazáshoz szükségeltetik. 

Bár évente elhintettek egy-egy videoklipet, és Graffiti című daluk a barcelonai Che Sudaka, La Rockola válogatáslemezén is feltűnt, a lemez munkálataiba többször beletört a foguk. Ragaszkodtak az élő hangzáshoz, hangszerekhez, és a függetlenséghez, ami nemigen kedvezett a gyors munkának és pénzüknek, amit szívesebben költöttek inkább csavargásra. Végül Szabolcs és a zenekar dobosa, egyben harmadik oszlopos tagja, Krecsmáry Zsolt (Manaky, PASO, Los Orangutanes) esett neki a keverésnek, amit most itt a Lángolón be is mutatnak egy animációs klip kíséretében, amit Sóti Juli (Sin Seekas) vendégeskedésével készítettek. A lemez teljes egészében meghallgatható a alább, és terveik szerint hamarosan vinylen is megjelenik az ínyenceknek. 

A lemez:

A klip:


premier mazamata x



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása