2019.03.03. 10:00 – Lángoló Gitárok

Itt az Angertea Faith No More-feldolgozása, a Death March

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

angertea_laz.jpg

Ahogy erről már néhány hete volt szó, nemrég egy speciális válogatásalbumon való szereplésre kapott meghívást az Angertea, melynek bevételeit a 2017 novemberében elhunyt eredeti Faith No More-énekes, Chuck Mosley családjának támogatására fordítják a kezdeményezők. A zenekar az Introduce Yourself Death March című dalát egy, az eredetit továbbgondoló, jellemzően Angertea-hangulatú, beszigorított változatban adja elő, amelyben a brit Obiat magyar származású énekese, Laz is vendégszerepel. A feldolgozást először a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg! 

A zenekar frontembere, Mihály Gergő a következőket mondta el a dalról: 

A Murder Boy Music kiadónál megjelenő lemez címe: Chuck Mosley Forever: A Tribute Album, és csupa Faith No More-feldolgozást tartalmaz majd rengeteg különféle zenekartól a világ minden tájáról. Ezen a lemezen egyetlen magyar bandaként szerepel az Angertea, és egy kis vendégszereplés erejéig meghívtuk énekelni a brit Obiat magyar származású énekesét, Laz-t is.

A Death March című számot választottuk. Alapból az az elvünk, hogy ha feldolgozás, akkor az ne legyen egy az egyben eljátszva, hanem vigyük bele a saját személyiségünket, egyéniségünket is. Ebben az esetben ez olyan szinten sikerült, hogy a dal második fele konkrétan egy új Angertea-dal lett. Az eredetit tovább szerettük volna gondolni, és úgy alakult, hogy hozzátettünk egy elszállást, meg a végére egy atomrobbanás szerű részt.

Laz, kunsági gyerek révén beletett egy részletet egy ősi magyar sirató énekből is, és úgy gondoljuk, hogy egy érdekes, egyéni kis elegy született ebből a koprodukcióból. A felvételek nagy része a zenekar Teaplant nevű stúdiójában zajlott Szentesen, de Laz részeit a legendás brit producer John Mitchell készítette Readingben. A keverést Kiss József végezte.

Ez amúgy nem az egyetlen kapcsolat az Angertea és a Faith No More között. 2012-ben Billy Gould, a FNM basszusgitárosa vendégszerepelt a No Computation nótánkban.

A zenekar jelenleg egy négyszámos EP-n dolgozik, amin a Death March is szerepel majd, és ami előreláthatólag szeptemberben jelenik meg. 

További információk az Angertea Facebookján! 


premier magyar hír metal feldolgozás faith no more angertea sludge új dal obiat feldolgozásalbum



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása