2019.03.18. 18:00 – Lángoló

Kiterítették, adta magát örökbe - Itt a Sorbonne Sexual új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sorbonesexual.jpg

A Sorbonne Sexual 2017-es Kifutás című lemeze óta nem jelentkezett új anyaggal, és ezt a csendet most a Detenekem klipje töri meg, ami a zenekar egy új szerzői beállítódását mutatja meg, illetve előrevetíti a 2019 őszén megjelenő nagylemezt. Karádi Gergő frontember összefoglalta nekünk a dal történetét a fogantatástól a születésig.

A Detenekem története ott kezdődik, hogy a volt barátnőmnek készítettem egy kislemezt a verseiből, amin ez a dal is szerepelt, és olyan hatással volt rám, hogy gondoltam belebegtetem a zenekarnak. Egy köztes időszakban érkezett a dal a zenekari valóságba, túlvoltunk egy  tagváltáson, nem tudtuk, hogy merre tovább, mindez addig tartott, míg Imhof Baluval – nagyszerű billentyűsünkkel, akivel az Ördögkatlan Fesztivál fröccstengerében úsztunk együtt – el nem kezdtünk dolgozni. Azt gondolom, hogy egy új kor folytonosan új szülinapja ez a közösködés, ő mindenképp újjászervezte és felfrissítette a zenekart, azt kell mondanom, hogy ezzel a felvétellel egy új sorbonnesxl áll előttetek. Úrrá lett rajtunk, bekebelezett minket a Dete, gondoltuk, mindenképp vegyük fel, csináljunk egy lényegi felvételt. Fel is hívtam Beck Zoli barátunkat, hogy úgy gondoltuk, hogy a ZAJZAJZAJ stúdióban, a 30Y próbatermében vennénk ezt fel, ahol egyébként életünk egyik legjobb stúdióélményét éltük át, és ez nem ömlengés. Zoli javasolt pár kiváló producert, akikkel együtt dolgozhatnánk, mi az intuícióinkra hagyatkozva Egyedi Petit választottuk, akivel a közös munka során azonnal tudtuk, a legeslegjobb kezekben, fülekben, szívben van a dal. Újdonság volt, hogy Viti először kevert (Vitányi Dávid, basszusgitáros), és itt leírnám, hogy mennyire büszke vagyok, de tényleg, mert tudjátok, saját zenét keverni nem játék és mese, de ettől függetlenül élveztük minden percét, és meg kell jegyezni, hogy a mesterek mesterelője Szabó Szebi (Miracle Sound) kollegiális és szakmai segítsége nélkül ez nem lett volna így. Igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat a klip kapcsán, hogy az alapfelvetésemet Pethő Balázs rendezőbarátom Palkó Áronnal karöltve milyen szépen kibontotta, milyen szépen nyitja az értelmezési tartományait a dalnak ez a videó. Valahogy azt szeretné kommunikálni, hogy bárhogy is létezünk az online térben, abba ne ragadjunk bele, mert könnyen felcserélődnek a valóságaink, és aztán csak azt vesszük észre, hogy egy áldozatot várunk az erdő szélén. Egy szó, mint száz: ez az új lelkünk. Fogadjátok nem múló szeretettel.

Itt a videó:


premier sorbonne sexual



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása