2019.03.24. 12:45 – Lángoló

True Enemy - Vanta-villáminterjú és -dalpremier

Lángoló Galéria

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vanta.jpg

„Rohanó világunkban, senki sem figyel oda öt percnél tovább semmire, a modern ember, amúgy is inkább vizuálisan érzékeny.” - mondja Mesterházy Győző dobos és Söptei Balázs gitáros-énekes. A Vanta egy 2017-ben alakult duo, akik leginkább doom és sludge elemekből építkező, kísérleti metált játszanak. A vanta a világ legsötétebb anyaga is egyben, a szén, egy nanocsövekből felépülő, allotrop módosulata, amely a rá eső látható fény hatalmas hányadát nyeli el. Mindkettőn tudósok kísérleteznek, hogy rájöjjenek, mire jó.

MGy: Igaz, most rávettük magunkat egy két számos EP elkészítésére, mi abban hiszünk, hogy minden nótát különálló egységként kell kezelni. Én egy albumtól azt várom, hogy valamennyire hasonló trippeket adjanak a rajta lévő számok. Persze nekünk is megvan a saját hangzásunk, de a metálon belül eléggé csapongunk. Sőt, az új anyag kifejezetten, ilyen nehéz bluesos lesz.

SB: Annyira más hangulatúak a számaink, hogy maximum csokrot lehet belőlük kötni. Csak tudatos zenefogyasztó hallgatna meg egy ennyire eklektikus lemezt.  A Győző fest is minden számhoz egy képet. Általában digitálisan, de az alapokat mindig kézzel rajzolja. Ő grafikus, én szoftverfejlesztő vagyok , még együtt jártunk gimibe.

MGy: Volt egy ilyen, tipikus szar sulis bandánk, csak aztán a Söpi bejelentette, hogy szakított a stílussal. Utána volt egy ilyen troll pop zenekara. Még a csillag születik-be is elmentek. Lekeverték őket élő adásban. Kicsit obszcén volt a dalocska. Na, mindegy. Ez a története annak, amikor a Söpi nem játszott metált.

SB: Na azért ez egészen nem így volt!

MGy: Az nem baj! Na, és aztán újra megtért és jött a Vanta. Nekem akkor, már megvolt az Aenthropy, imádok velük játszani, de minél többen vagytok egy bandában, annál inkább formálódik egy közös valamivé a zene. Én meg úgy éreztem, hogy jöhetne valami, ami egy kicsit úgy durvább. Két ember az tudja, mit akar.

SB: Bizony, itt nincsenek kompromisszumok, meg aztán, a próbák egyeztetése is könnyebb így és nem kell turnébusz sem. Nyilván valamennyire korlátozottak a lehetőségek, hogy mit lehet így megvalósítani. Eredetileg, feszültség levezetőnek szántuk ezt a felállást. Elég jam alapú a zenénk.

MGy: Az elején még Söpi hozta a riffeit és azokat pakolgattuk, aztán átalakult a számírás, szervesebbé vált. Volt egy téma, ami olyan volt, mintha egy Guy Ritchie filmből lenne, olyan szöveget is írtunk hozzá, az volt az egyik dal, ami rákerült a Her Highness-el közös split-re. Ahhoz a lemezhez például olajfestményt csináltam, az lett befotózva. Egészen sok film tematikájú dalunk van.

SB: Például a heptapod, azt az Érkezés alapötlete ihlette. Tovább gondoltuk, mit mondhattak volna még az idegenek nekünk.


premier vanta



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása