2019.04.08. 12:29 – -dj-

Két Bedlam, egy helyett - Meghallgattuk a Nomad és a Storm The Studio legutóbbi lemezeit

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ns.jpg

Az Új remény című Nomad-nagylemez még tavaly ősszel jelent meg, a Storm The Studio első, cím nélküli albuma pedig most. Hogy mi köze egymáshoz a két albumnak? A Bedlam. A Nomad kvázi Bedlam-folytatásként kezdett el működni, de az évek során előbb az énekes Fodi, majd a dobos Újvári Péter is kiszállt a zenekarból, aztán tavaly jött a hír, hogy ők ketten újra együtt zenélnek, kiegészülve egy szintén volt Bedlam-taggal, Hankó "Judy" Zoltán - gitárossal, és készülnek az új dalok.

Amikor a Storm The Studio lemeze először lement, rögtön jött az első gondolat: ez egy második Nomad.  Vagy nem is, ez egy második Bedlam. Gondoltam, ennyire nem hallhatom a dolgot félre, ezért elővettem az utolsó Nomadot, és láss csodát, nem tévedtem, mert bár különbségek vannak, és persze a zenészek játéka is más árnyalatú, mégis nagyon hasonlít a két zenekar. Eddig az sem tűnt fel, hogy a Nomad-frontember Juhász Marci dallamai mennyire hasonlítanak elődjére, Fodiéra.

Mivel a hasonlóságok kézenfekvőek (bár azért a feelinges gitárjáték talán meglepő módon szintén hasonlít), beszélek inkább a különbségekről. A Storm The Studio nem a mai Nomadra hasonlít, hanem a Fodi-éra stílusára, érthető módon persze. A mai Nomad jó értelemben véve popos, kevésbé van meg benne a grunge hangulata, sőt mondhatni pozitív a kisugárzása. Aztán a Nomad hangszerelése gazdagabb, van szinti, sampler néhol. A gitáros Cicó ráadásul jóval kevesebbszer lép a torzítópedálra, mint korábban, vagy mint amit a Storm The Studioban hallani Judytól.

Szóval most van egy kalandozósabb Nomad, meg van egy egyenes vonalú, rockosabb Storm The Studio. Már csak az a kérdés, hogy ezekért a halvány különbségekért érdemes-e két zenekarban zenélni? Erre a kérdésre nyilván árnyaltabb választ tudnának adni a zenészek, de mivel két zenekar ír kiváló rockdalokat, így duplázva van a hallgatói élmény. Tulajdonképpen van két Bedlam, egy helyett.


nomad ezt hallgasd storm the studio



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása