2019.04.20. 16:20 – Lángoló Gitárok

Látomásos sivatagi menekülés - Itt a Red Swamp legújabb videója, a Desertdrive

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

red_swamp_pressphoto_2019.JPG

Pont egy éve ugyanezen a napon, április 20-án jelent meg a magát nemes egyszerűséggel smoker-metal kategóriába soroló Red Swamp második nagylemeze, a Desertdrive. A dátum a #420 bizonyos körökben különleges számmisztikája miatt szimbolikus jelentőségű számukra, így nem meglepetés hogy a zenekar mostanra időzítette az album címadó dalához készülő videó megjelenését. Premier a hajtás után!

Kovács Gergely énekes mesélt a dalról és a hozzá tartozó vizuálról:

A Desertdrive az egyik, ha nem "A" kedvenc dalom a lemezről: atmoszférikus, folyamatosan építkező, epikus tétel, igazi hátborzongatós lezárással. Olyan dal, amilyet soha nem írtunk előtte, és bevallom, korábban nem is gondoltam, hogy valaha fogunk. Ezért is kattantam rá annyira. A lemez készítésekor tudatosan törekedtünk rá, hogy feszegessük a határainkat, és itt vált egyértelművé számomra, hogy sikerült szintet lépni.

Amikor Zoli (Bereczki Zoli gitáros) átküldte az első demo verziót, egyből elkapott a hangulata. Tudtam, hogy ez a dal biztos felkerül az albumra. Nem sokat bíbelődtünk utána a körökkel és a témákkal, az énekdallamok is természetesen jöttek, és azonnal működtek, ami mindig egy jó jel. Nagyon büszke vagyok rá, az eddigi legjobb dalszerzői teljesítményünkként tekintek rá.

Szöveg tekintetében a Desertdrive munkacímből indultam ki, és onnan szőttem a történetet egy elég baljós végkimenetelű kapcsolatról. Fontosnak tartottam, hogy szöveges videó formájában jelenjen meg ez a dal, mert a sorok értelmezése elengedhetetlen összetevője az élménynek: a váltakozó dallamos és horzsoló részekhez tartozó szavak hivatottak tükrözni a főszereplő enyhén szólva bomlott elmeállapotát, és így a dal végét felvezető katartikus gitártéma előtt fény derül a sivatagi utazás/menekülés miértjére is.

A klip egy flesselős roadtrip videó, zenekari délibábokkal, sejtelmes nappali csillagos égbolttal. A hitelesség érdekében pedig Jacob Brigdon youtuber anyagát használtuk alapul, aki a koponyával ellátott kocsijával vezetett végig a kaliforniai Mojave sivatag / Death Valley közelében lévő echte amcsi autópályán. A végeredményt állandó vizuál-partnerünk, Császár Robi öntötte végleges formába az ötleteim alapján.

A Red Swamp a "Desertlive” turné keretein belül sűrű májusnak néz elébe, utána pedig megrohamozzák a fesztiválszezont is. A közeljövőben találkozhattok velük Szegeden, Hatvanban, Esztergomban, Székesfehérváron, nyáron pedig a Yippifeszten, a Rockmaratonon, az Alpárfeszten is. Nemrég bekerültek a német Redlion Booking zenekarai közé, így már szerveződik egy külföldi kör is az őszi időszakra. Turnédátumok és további információk a Red Swamp Facebookján és Instagramján!


premier magyar rock videó hír metal stoner sludge red swamp lyric videó



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása