2019.04.24. 11:00 – Lángoló Gitárok

Dalok és versek a szél völgyéből - Hallgasd meg az eLVe új EP-jét!

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

mozaik27.jpg

Új EP-vel jelentkezett a magyar irodalmat folkzenei környezetbe átültető szegedi eLVe. A Szél völgye a második teljes album előfutára, és akiknek elnyerte tetszését az Arany János Évnapra című verséből készült legutóbbi átiratuk - ami egyébként szintén szerepel a mostani anyagon - azoknak mindenképpen érdemes megismerkediük a friss dalokkal. Premier a hajtás után! 

Az eLVe tagjai a következőket mondták magukról és az új kiadványról: 

Zenekarunk 2012 óta működik Szegeden, azóta megjelent egy nagylemezünk 2015-ben Mellékdal címmel, 2017-ben pedig egy single kiadványunk az Arany János-emlékév tiszteletére, melyen a költő Évnapra című versét dolgoztuk fel - ez jelen kislemezünkön is hallható. Dalaink szöveganyagát a magyar-és világirodalom lírai öröksége adja, stílusunk pedig folk rock / ritual folk-ként definiálható. A hangzást az énekhang, gitár, hagyományos ütőhangszerek (sámándob, djembe, gong) és fafúvósok (klarinét, fuvola) határozzák meg. Megalakulásunk óta rendszeresen játszunk könyvtárakban, koncertklubokban, presszókban, művházakban, külföldi magyar diaszpórák kulturális intézményeiben (Ljubljana, Hannover), költészeti-, és utcazene-fesztiválokon. Élő repertoárunkban feldolgozások is helyet kapnak, a népdaloktól a pszichedelikus rockon át az akusztikusra hangszerelt metálig, de a fókuszban mindig saját versmegzenésítéseink állnak. Hisszük, hogy megfelelő tisztelettel a rég halott költők művei is szolgálhatnak bitang jó, ma is aktuális dalszövegként.

A Szél völgye EP a készülő második nagylemezünk előhangja, dalai 2014 és 2018 között születtek. A borítót Giovanni Segantini Le Cattive Madri című képe alapján Balogh Ádám (JIGOKÜ, ex-Forbidden Noise) tervezte. Dalszövegként ezúttal József Attila, Weöres Sándor, Berzsenyi Dániel és Arany János egy-egy versét választottuk ki. Itt tartunk jelenleg: tavaszi szerelmes chanson, sztyeppei nomád rituálé, elmúlást sirató ballada és nemzeti gyász – amikor még volt értelme ennek a fogalomnak.

Hívjuk, aki hallja: osztozzon velünk a körforgásban!

Az eLVe legközelebb április 27-én Szegeden, azt követően pedig április 30-án Bécsben mutatja be az új kislemezt, mindkét helyen duó felállásban. A Szél völgye megvásárolható digitális formában és megrendelhető CD-n a zenekar Bandcamp-oldalán. Aki a Facebookon szeretne értesülni az aktualitásokról, az itt követheti a zenekart. 

 cover_elve_szv_borito.jpg


premier folk magyar irodalom hír szeged akusztikus új dal singer-songwriter eLVe



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása