2019.04.24. 12:00 – dankógábor

Swingben a Csíkos napernyő - Így dolgozta fel Hevesi Tamás slágerét a Crème de la Pop

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

cdlpcsoportkp2018.jpg

Több premierünk volt már itt a Lángolón a Crème de la Pop zenekartól, akik popslágereket dolgoznak át szvinges verzióba, de idén még egy sem, szóval ideje javítani a statisztikát. Vágjunk is bele! Kertész Csaba gitáros:

Ez az első megjelenésünk idén, egy olyan dalt kerestünk a 90-es évek kiapadhatatlan dalkincséből, ami a nyarunk manouche swing soundtrack-je lehet majd. Hosszas tanácskozás után Hevesi megkerülhetetlen klasszikusa csupán orrhosszal nyert az UFO Napolajával szemben. Mivel a dalszöveg nem nyújt egyértelmű kapaszkodókat az értelmezéshez, éltünk az ezáltali szabadságunkkal, és olyan archív felvételek közül válogattunk a videóhoz, amelyek strandon töltött nyári napok apró diadalairól szólnak.

Gál Csaba "Boogie" énekes még ezt tette hozzá:

A 90-es években több blueslemezt is készítettem abban a stúdióban, ahol most felvettük a dalt. Álmomban sem gondoltam volna, hogy legközelebb a Csíkos napernyőt fogom itt énekelni.

A csapat következő koncertje április 23-án lesz a szigetszentmiklósi Nemcsak Jazz Klubban.


premier créme de la pop



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása