2019.04.25. 16:00 – Lángoló

Nem, nem, nem - Új dal Ember Márktól, a Vígszínház színészétől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

embermark.jpg

Ember Márkra korábban már a színház és filmkedvelők korábban felfigyelhettek, hiszen a Vígszínház fiatal színészéről szerepei által régóta tudható, hogy énekesként is megállja helyét. Önálló előadói – dalszerzői munkássága során azonban a most bemutatásra kerülő Nem, nem, nem még csak a második a sorban. A lírai hangvételű dal zeneszerzője és szövegírója is Márk volt, hangszerelését a Follow the Flowból ismert Furák Péter készítette. Ember Márk:

Szerintem nem szerelmes dal. Azt a furcsa állapotot fejtegeti, amikor azt érezzük, hogy valami/valaki, amit/akit állandónak hittünk, eltűnni látszik, de mi nem tudunk semmit sem tenni azért, hogy ez ne így legyen. Azt gondolom mindenki tapasztalta már ezt a tehetetlenséget. Az is, akit mondjuk elhagyott a szerelme. Neki biztos szerelmes dal lesz. És ez így van jól.

Az elmúlás témáját feszegető dalhoz Jenőfi Dániel rendező forgatott klipet. Ember Márk:

A koncepció tekintetében alapvetően szabad kezet kaptunk, egy fix megkötéstől eltekintve. Márk kifejezett kérése volt az időmotívum képi megjelentetése a klipben. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek látszik. Az elmúlás, elmúló idő és az óra, órák összekapcsolása az első perctől fogva cél volt, ehhez kerestük meg a legkifejezőbb helyszínt. Az Órák házában a  közel 800 óra között rögtön éreztük, hogy megvan, ez lesz az! A járó és az álló órák keveredése, egymásmellettisége csodásan fejezi ki azt, amit látni szerettünk volna: annak ellenére, hogy a mi életünkben épp rögzült és megállt a pillanat, mások életében az idő tovább folyik.

És akkor itt a klip:


premier ember márk



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása