2019.05.07. 14:00 – Lángoló Gitárok

Szimbolikus hangulatjelentés - Itt a Marlboro Man új videója, a Gyönyörű ország

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

post03.jpg

A tavalyi év végén Egyre lejjebb címmel hozta ki legutóbbi lemezét a Marlboro Man. A több évtizede működő zenekar manapság sem ijed meg a rá kezdetek óta jellemző társadalomkritikus témáktól, ennek egyik legfényesebb bizonyítéka az album Gyönyörű ország című dala, amihez Gerdesits Fasziék nemrég a szöveghez méltó, meglehetősen szürreális videót is forgattak. A teljesen önerőből, saját kútfőből készült kisfilm láttán nem nehéz napjaink magyar valóságára asszociálni, de ahelyett, hogy végigelemeznénk, kit vagy mit testesítenek meg a klip szereplői, inkább meghagynánk a felismerés örömét mindenkinek. A videó a folytatásban nézhető meg. 

A zenekar frontembere, a számos zenekarból ismert, itt énekesként és szövegíróként tevékenykedő Gerdesits Ferenc a következőket mondta el a dalról és a hozzá készült videóról:

Elképzeltem, hogy - a jelenlegi helyzettel pont ellentétesen - szívélyesen fogadjuk a hazánkba érkezőt. Bár a fogadtatás kedves, de egyben őszinte is azt illetően, mire számíthat az ide érkező, esetleg letelepedni kívánó idegen. Azt hiszem a dalszöveg nem igényel semmiféle magyarázatot, a zenéje pedig gyorsan összeállt. Az eredeti zenei ötlettel nem voltunk megelégedve, ezért Selmeci Basstard Péter szerzővel leültünk, és egy gitárral és dobbal gyorsan összeraktuk újra, elég hamar ment.

Természetesen a kész dal után már kattogott is az agyam újabb hülyeségeken, hogyan lehetne képileg is megjeleníteni az elhangzottakat. Úgy, mint régen a szövegeknél, most is buszon utazva írtam össze másfél oldalnyi ötletet, ezeket fejlesztettük tovább a fiammal, Gerdesits Pállal, aki ezután Módosi Rebekával együtt megírta a forgatókönyvet. Az operatőr az előző klipben főszereplő Olajos Bence volt. A dolog érdekessége, hogy ez az első olyan videó, amelyben a teljes zenekar megjelenik, és azt hiszem, mindenkiből sikerült a legrosszabb arcát előhozni. Az egyetlen szimpatikus alak a főszereplő, na ő meg is kapja a magáét alaposan, egyébként a kisebbik fiam, Gerdesits Máté alakítja. A forgatás természetesen házon belül volt, mégpedig abban a házban, ahol a Nikotin Stúdió működik, és ahol az album készült. Ez is igazi "home made" forgatás volt, két napig tartott, rengeteg rákészüléssel, szervezéssel és logisztikával, mivel ellene a vagyunk a sok pénzt felemésztő, nagy stábot és még nagyobb arcot igénylő dolgoknak. Ja, és nincsenek benne olyan mostanság népszerű lassított jelenetek, amiktől amúgy okádni tudnék.

Az információk birtokában nincs más hátra, nézzétek meg a videót! 

A premierhez kapcsolódó hír, hogy május 11-én, szombaton Gerdesits 50 koncert lesz a Muzikum klubban, ahol a Quimby, a Lead Zeppelin és a Marlboro Man tagjai is fellépnek, és ahol egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított speciális műsort láthat majd a közönség az ünnepelt kedvenc dalaiból. További információk a Marlboro Man Facebookján és a koncert Facebook-eseményén!  


premier magyar rock videó hír klip diy alternatív marlboro man gerdesits ferenc



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása