2019.05.01. 10:00 – Lángoló

Magam adom: Schoblocher Barbara - Itt a Hangfoglaló Program új lejátszási listája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangf_spoti_magam_adom_04.jpg

Nem olyan régen Spotify-fiókkal bővül a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával induló oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban.

Az itt létrehozott lejátszási listák folyamatosan frissülő tematikus playlistek - hangulathoz vagy műfajhoz illeszkedve. Összeállításukkor kiemelt figyelmet fordítottak az aktuális és az elmúlt években pályázott induló előadókra, a hazai könnyűzenei élet meghatározó produkcióira, illetve azokra a kiváló dalokra is, amiket rádióban ritkán hallhatunk, azonban vitathatatlanul  színesítik a magyar zenei kultúrát. A stílusbeli megkötés csak részben válik szervezőelvvé, hiszen még a tematikus playlisteken belül is találunk több olyan dalt, amelyek nehezen besorolhatók műfaji kategóriákba.  

Itt lehet böngészni az aktuális címeket, amik az adott műfaj egy-egy fontos dalára reflektálnak, azt emelik reflektorfénybe. Némiképp kilóg a sorból a Magam adom, amelynek összeállítására havonta felkérést kap a hazai zenei élet valamely ismert előadója. Ennek a listának már nem szab korlátot az országhatár: a havi selector saját kedve, ízlése és hangulata alapján válogatja össze aktuális vagy örökzöld kedvenceit. Az elsőben Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol énekese által válogatott lejátszási listát hallgathatta meg mindenki, a most felkerült, és a Lángolón debütáló másodikban pedig a Blahaluisiana énekesnője, Schoblocher Barbara válogatott, aki pár kérdésre is válaszolt.

Miért éppen ez a 23 dal került rá a playlistedre?

Egy álmatlan éjszakán kezdtem el kiválasztani a dalokat, aztán a turné buszban ülve fejeztem be. Az a koncepció, hogy nincs koncepció, olyan dalok vannak rajta amiket jól esett hallgatni egymás után.

Van-e köztük kakukktojás?

Nincs kakukktojás, mert amik kizökkentettek a hangulatból azokat levettem róla. Persze ez egy szubjektiv dolog.

Melyik az elmúlt időszakban megjelent hazai lemezek közül a kedvenced?

A 30Y új lemezét (Ki az akit még megölelnél) nagyon szeretem és a Carson Coma lemezt (Corduroy Club) is nagyon bírom. 

Ha az életedből most filmet forgatnánk, mi lenne a főcímzene?

Elton john - Tiny Dancer


blahalouisiana hangfoglaló program hangfoglaló spotify



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása