2019.06.06. 12:35 – Lángoló

Serge with Holy Scar - Itt van a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet pszichedelikus rockdala és klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vhbgyq_kredit_stefanie_marcus.png

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint a Traumton Records kiadó stúdiójában, egy ódon hangulatú berlini térben rögzítette legújabb videóját. A Serge with Holy Scar című szám a keserédes vágyódásról szól, zeneileg pedig a pszichedelikus rockzene hatása érezhető rajta. A dal hamarosan élőben is meghallgatható, hiszen július 20. és 28. között kilenc állomásos magyarországi turnén mutatja be a Shapeshifter című lemezt a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Premier a Lángolón! (Fotó: Stefanie Marcus)

Évek óta a berlini Traumton Records Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint kiadója, így adódott a lehetőség, hogy a Serge with Holy Scar című dal videóját a stúdiójukban, a régi spandaui bálteremben rögzíthessék. Mivel a térnek nagy a belmagassága, és elegáns motívumok díszítik a falakat, a német operatőrök szembevilágító lámpákkal egy baljós kastély hangulatát idézték meg.

Számomra ez a kompozíció az egyik legenergikusabb az új lemez anyagából, ráadásul az amúgy is baljós hangulatot egy igazán dinamikus gitárszólóval igyekszem megtámasztani. A végeredmény kicsit emlékeztet a beszédszerűségre, helyenként olyan, mintha kiabálnék a hangszeren. Ez a dal is remek példa arra, hogy a quartet milyen sok újfajta lehetőség kapuit nyitja meg számunkra. Az, hogy ritmusszekcióval dolgozunk, új dimenziókat ad az alkotáshoz, ezért is annyira izgalmas.

– meséli Gyémánt Bálint. A páros Shapeshifter című lemezét ugyanis egy belga ritmusszekcióval rögzítette, Nicolas Thys bőgőst és Antoine Pierre dobost az énekesnő Brüsszelben ismerte meg.

Az egyik ok, ami miatt Bálinttal ismét ritmusszekcióval kezdtünk dolgozni az, hogy így végre visszanyúlhattunk a számunkra nagyon fontos hatáshoz, a pszichedelikus rockzenéhez. Bálint az akusztikus duóévek után újra elővette ez elektromos gitárját, és én is használok olyan erőteljes hangszíneket, amiket duóban ritkán. Ez a hatás az új lemezünkön talán legmarkánsabban ebben a dalban jelenik meg. A Serge with Holy Scar egy keserédes vágyódást ír le... Valami olyasmire vágyunk, ami egyszerre tölt el gyönyörűséggel és bűntudattal. A dal írása közben Serge Gainsbourg világa járt a fejemben, aki egyrészt nagy kedvencem a pszichedelikus érából, másrészt egy nagyon meghatározó, de egyben megosztó és ellentmondásos személyiség is

– árulta el Harcsa Veronika.

Külföldi koncertjeik után a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet június 20. és 28. között, egy kilenc állomásos magyarországi turné keretében Pécsen, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Egerben, Veszprémben, Debrecenben, a Müpában és Szegeden koncertezik.


premier harcsa veronika gyémánt bálint



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása