2019.06.17. 20:00 – Lángoló Gitárok

Csábítás és manipuláció egy bizarr házibuliban - Itt a Tha Shudras új videója, a Misbehave

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

shudras_misbehave_still.jpg

A rájuk jellemző groteszk látványvilágú videóval jelentkezett a hiphop, a funk és a metal stílusjegyeit elektronikával ötvöző Tha Shudras. A Misbehave az erős eletronikus alapokkal együtt ismét egy nehezen kategorizálható dal lett, melynek szövege és videóklipje egyaránt a párkapcsolatok kevésbé napfényes oldalával foglalkozik. Premier a hajtás után! 

A Tha Shudras zenekari performansz Szegeden alakult 2010-ben, azóta a maszkos előadásmód a csapat védjegyévé vált. Országos népszerűséget a 2014-es év hozott - az X-Faktor legjobb zenekarának 9 élő adáson keresztül drukkolhatott a közönség. A szakmai elismerések sem maradtak el, még ebben az évben megnyerték a Dobbantó tehetségkutatót, a Nemzeti Kulturális Alap pedig az egyedi hangszerelésért, és a táncolható elektronikus pop-funky-rock fúziós stílusért díjazta a formációt. Az első, Revived (2015) című nagylemezt, amelyen két dalban Tóth Gabi is közreműködött, hamarosan újabb felvétel követett – a Tüzet hozzál, Békét szíts (2016) magyar nyelvű album a Cseh Tamás Program támogatásával jelent meg. A Tha Shudras kísérletező kedve olyan dalokkal színesítette az elmúlt években a magyar popzenei palettát, mint a Dare to love yourself, a Napfény, vagy a nemrégiben napvilágot látott Play my game. 2018 sűrű év volt a zenekar életében, hiszen saját dalaik mellett olyan featuring produkciók láttak napvilágot, mint a Tiradidá a Roma Soul zenekarral, vagy az Éberkór a Sör És Fű formációval. Az Arany János emlékév keretein kiadott válogatáslemezre A Lejtőn című dal, a Gulyas K.R.E.M. MixTape albumra pedig a Fáraszt került fel, most pedig itt a legújabb kislemez, amit ősszel lemezbemutató turné követ.  

Csóka Péter, a dal szövegírója így beszélt a Misbehave-ről:  

A férfi vallomása arról, hogyan próbálja meg - minden téren - kielégíteni a nője vágyait és igényeit. Még akkor is, ha ez nem hangzik túl férfiasan; nem szegül ellen a nő akaratának, inkább szót fogad neki, és nem viselkedik rosszul. Persze mindezt brutális szexuális töltéssel.

A videó rendezője, Vince Aliz szerinte a klip olyan élethelyzetet dolgoz fel, amit a nézők többsége átélhetett már, élete folyamán akár többször is: 

A videóklip két főszereplője között sajátos kapcsolat alakul ki egy buliban, amit a Shudras szervez. A srác izgatottan, de reménykedve kezd neki az estének, ami aztán nem épp úgy alakul, ahogy szerette volna... A klip egy olyan a szituációt igyekszik bemutatni, amibe sokan kerültünk már. Manipulálnak, elcsábítanak, és mi mégis nehezen vesszük ezt észre, vagy könnyedén megbocsájtjuk, mert szeretetre éhezünk.

A zenekar frontembere, Trap Kapitány arról mesélt, milyen is az igazi Tha Shudras-stílus, és hogy mi alapján döntötte el, hogy ehhez a dalhoz készüljön klip.

Általában én írom és hangszerelem a dalokat. Mondhatnám, hogy alapvetően hiphop-funky-electro-metal, de a THA SHUDRAS stílusa abban rejlik, hogy olyan emberek muzsikálnak együtt, akik talán sosem kerülnének össze. Mindenki beleteszi a saját stílusát, precízségét a közösbe, és ez a lelki-zenei fúzió adja a felismerhetőségünket!

A srácok rágták a fülem, hogy szeretnének egy régi Shudrast idéző sötét tracket. Beadtam a derekam, majd a DJ-nkkel összehegesztettük Miss Behave-re keresztelt lányunk, aki lényegében egy downtempós electro-R&B hibrid. Ez a fejlett országokban rég népszerű, itthon persze kevésbé, ezért is készült rá egy mondhatni lowbudget klip.

Nincs más hátra, jöjjön a videó! 

További információk a Tha Shudras weboldalán, Facebookján, és Youtube-csatornáján


premier funk magyar rock videó hiphop hír elektronika tha shudras videópremier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása