2019.06.18. 10:26 – Lángoló

Ne mondd (hogy nincs remény) - Videó a Bródy János-szerezte Koncz Zsuzsa-dalhoz

koncz.jpg

Koncz Zsuzsa legutóbbi, Vadvilág  című stúdióalbumán (amely a megjelenését követően pár hét alatt platinalemez lett) szerepel egy dal, amelynek zenéjét és szövegét is az énekesnő egyik legrégebbi és minden bizonnyal legfontosabb szerzője Bródy János jegyzi. A Ne mondd (hogy nincs remény) című számot Koncz Zsuzsa a nemrég véget ért országos turnéján és a tavaszi, 12. telt házas Aréna-koncertjén adta elő először élőben. Sajnos az idén nem készült felvétel a nagy sikert aratott buliról, csak a helyszíni kivetítő képe lett rögzítve. Az énekesnő viszont szerette volna, ha ez az új dal eljut egy szélesebb közönséghez is, ezért egy könnyen megvalósítható baráti ötlet alapján, némi utóforgatással született az a videó, amit a Lángoló mutat be először. (Fotó: Nerpel Nikoletta)


premier koncz zsuzsaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arabok balrol 2019.06.18. 20:31:43

Koncz elvtarsno is meghulyult?

rallus 2019.06.18. 21:20:02

Egy tündér volt akkor is, amikor Gyurcsánynak kampányolt Bródyval együtt! Jót tett a hazájának....

arabok balrol 2019.06.18. 21:41:36

"Kőbánya, a Törekvés és a zenekar helyzete olyannyira nem volt vonzó ekkortájt, hogy Koncz Zsuzsa szépen cserben is hagyott minket. Játszottunk a Danuvia Művelődési Házban is, kint, a Kerepesi útnál. Ott történt, hogy Zsuzsa az egyik szám közepén hisztériarohamot kapott, földhöz vágta a mikrofont, és elviharzott. Egyszerűen faképnél hagyott minket. Elvileg röhöghettünk volna, de semmi kedvünk nem volt hozzá. (…) Talán nem hallotta magát jól. A lényeg viszont a cserbenhagyás volt. Már több mint egy éve énekelt akkor az Illéssel, de az új helyzet büdös lett neki, csillogóbb, menőbb helyre vágyott, úgyhogy ment is onnantól kezdve a Metróhoz" - idéz a Blikk Szörényi Levente most megjelent könyvéből.

blikkruzs.blikk.hu/sztarok/magyar-sztarok/ronda-dolgot-meselt-koncz-zsuzsarol-szorenyi-levente/7svlt5r

tipikus lipsi tempo

teéjesenmindegy 2019.06.18. 21:50:04

Szar lehet Bródynak, hogy 73 éve folyamatosan aggódik a hazájáért meg ellenáll. Meg Koncz is csak lázad és ellenáll.
Hálisten volt összesen 12 évük amikor nyugodtak lehettek, a haza rendben volt, nem kellett ellenállni és aggódni.

enrikokaruszo 2019.06.18. 21:50:30

a platinalemez ma 4000 darab eladott albumot jelent,( beleértve a digitális felhasználásokat, letöltéseket)

Kelly és a szexi dög 2019.06.18. 22:17:40

Nem tud leszállni a vörös csillagos vonatról...

n3spr3ss0 2019.06.19. 05:16:26

Ti csak hallgassátok a Szandit, meg az Ákos kornyikálását, az való a birkának.

röf 2019.06.19. 06:27:46

Ilyen a végtermék, amikor összeáll a fél oktávos Szuzi és a Közép-Európa legjelentősebb ádámcsutkáját birtokló Szabaddemó Jani...
Vonyít a liba. Ez van....

MACISAJT 2019.06.19. 08:07:21

Aggódik mi,?
Lássuk akkor Kovács Kati hogy "érez".
http://www.quart.hu/quart/archiv/cikk.html?id=4265

"Kovács Kati az egyetlen a szakmában, akivel kapcsolatban lelkiismeretfurdalásom lenne, ha lelkiismeretfurdalással tudnék élni és dolgozni." Szerinted ki mondta ezt rólad?

Ez csak az Erdős Péter lehetett.

Igen.

Koncz Tibor: Az tette tönkre a pályáját.

Miért gondolta ezt az Erdős Péter? Megvolt a három sztár Magyarországon, az egyik te voltál. Hogy tudott keresztbe tenni Erdős Péter úgy, hogy Kovács Kati ne legyen Kovács Kati?

Őszintén szólva, nem nagyon lehet erről nyilatkozni. Erdős Péter egy bizonyos politikai kör elkötelezettje volt. Erdős Péter és Boldizsár Iván barátok voltak. Utóbbi fia a Boldizsár Miklós volt, neki pedig Koncz Zsuzsa a felesége. Volt például öt aranylemezem. Egyetlen egyet sem kaptam meg. Fel voltam terjesztve díjakra, áthúzták a nevemet, és ráírták egy másik énekesnő nevét. Volt egy magyar delegáció, amelyik kiment Cannes-ba, a fesztiválra, 300 ember, és engem nem vittek ki. Az Erdős Péter másnap felhívott és azt mondta: "Ne haragudj, elkötelezettje vagyok egy bizonyos politikai körnek, és az énekesnő megtiltotta, hogy téged kivigyünk. Elnézést kérek."

Mind tudjuk melyik volt az a "bizonyos politikai kör"...
Azok akik aztán szétprivatizálták várszegi strómanságával a Hungaroton archívumát...

MACISAJT 2019.06.19. 08:19:05

Nem maradt botrány nélkül a Hungaroton 1995-ös Horn -kormány alatti magánosítása ( lásd még: suchmannositás) . A zsűri a Polygram multinacionális cég 600 millió forintos pályázatát - mondván, nem tett eleget a feltételeknek - kizárta a versenyből, és a "kevesebb pénz, de biztosabb, hazai kéz" elve alapján, illetve ugyanabból a megfontolásból, ami korábban az EMI kikosarazásához vezetett, a másik pályázót, a 250 milliót ígérő Magyar Művészek (sic) Konzorciumát nyilvánította győztesnek. (A konzorcium tagja volt Lantos István, Szabadi Vilmos, Polgár László, Sebő Ferenc, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Kóbor János, Presser Gábor, Hollós Máté , valamint Várszegi Gábor, a Fotex-vezér, aki a tőke jelentős részét szolgáltatta.)

Már a pályázat eredményhirdetésekor tudni lehetett, hogy a Hungaroton gyakorlatilag a Fotex kezébe került. Várszegi Gábor kölcsönözte a privatizációs vételár döntő részét, a művészek pedig két év múltán átengedték részvényeik zömét a Fotexnek.

exterminador 2019.06.19. 08:46:16

Hogy visítanak a közismert NER-trollok! Valami nagyon betalált, mi?

ZON 2019.06.19. 09:04:25

@exterminador: minden diktátornak jut hely a történelem szemétdombján...

Ekrü 2019.06.19. 09:09:28

@exterminador: Hát persze,nagyon...Szerinted a 60-70 éves Gyurcsány hívőkön kívül ki hallgat ma már Koncz Zsuzsát vagy Bródyt?A gyermekeim azt sem tudják kicsodák.A szomorú inkább az,hogy a 80 években nagyon sok akkori fiatalt átvertek azzal ,hogy a hős ellenzékieknek adták ki magukat,azt kiderül,hogy nem voltak mások,mint kollaboráns szemetek.

exterminador 2019.06.19. 09:35:50

@Ekrü: ami azt illeti, nagyobb és hitelesebb ellenzékiek voltak, mint mondjuk Bencsik és Stefka elvtársak, akiknek minden szaván ájult imádattal csüngtök... De a példákat estig lehetne sorolni.

exterminador 2019.06.19. 09:39:41

@MACISAJT: Kovács Kati nem igazán hiteles a mártír szerepben, tekintve, hogy a hetvenes években szinte minden évben jött ki lemeze, és orrba-szájba nyomatták. Csak ezeknek a lemezeknek jelentős része zeneileg és szövegileg is elég gyengére sikeredett, mert a művésznő nem tudott szelektálni, és minden vackot elénekelt, amit eléje tettek. Egyébként, amit elfelejtett megemlíteni, egy időben Bródy menyasszonya volt, szóval... "Egy brancs maguk mind."

Ekrü 2019.06.19. 10:06:44

@exterminador: Szerintem tedd az ellenzéki szót idézőjelbe.Az Bencsik és Stefka nem játszotta meg anno a fene nagy ellenállót,nem tetszelgett a hős ellenzéki szerepében.Koncz és Bródy legfőbb bűne nem az,hogy a kommunista rezsim kiszolgálói voltak,mert az megbocsátható,hisz akkoriban egy olyan világ volt.Koós János vagy Korda György szemére sem veti senki ,hogy az akkori rendszer haszonélvezői voltak.Sokkal inkább az ,hogy az ismertségüket kihasználva megtévesztettek nagyon sok akkori fiatalt,akik lehet pld. soha nem szavaztak volna SZDSZ-re nélkülük.Szembeköpték a rajongóikat.

Kozi_a_rozi 2019.06.19. 10:07:41

nem az országot félti, hanem a fajtáját,akik eddig fujtak a passzat szelet

MACISAJT 2019.06.19. 10:11:30

@exterminador:

Tény hogy a erdős péter""doktor úr", bors jenő &co.- féle aczélos maffia létezett . Mi az hogy , nagyon is.
Mint ahogy az sem volt véletlen hogy az mszp-szdsz első kormányzati összeborulása után azonnal suchmannosiították a Hungaroton felbecsülhetetlen értékű archívumát, a "magyar művészek konzorciuma"... (A konzorcium tagja volt Lantos István, Szabadi Vilmos, Polgár László, Sebő Ferenc, Koncz Zsuzsa, Bródy János, Kóbor János, Presser Gábor, Hollós Máté , valamint Várszegi Gábor, a Fotex-vezér, aki a tőke jelentős részét szolgáltatta.)
Így jutott ez is az ebek harmincadjára. Marxtól a Fotexig, ugyebár.

zolstock 2019.06.19. 11:23:14

@arabok balrol: Hülyét látsz, ha tükörbe nézel!

zolstock 2019.06.19. 11:46:46

Tisztázzunk néhány dolgot: Koncz Zsuzsának és Bródy Jánosnak mindig volt mersze szembeszállni az éppen uralkodó hatalommal. A régi kommunistákkal éppúgy, mint az újakkal. Akik számára a liberális szitokszó, azok nem tudják, hogy a liberális azt jelenti, hogy a személyes szabadságot és a törvény előtti egyenlőséget tartja a legfontosabb politikai célnak. Bródy János dalaiban 50 éve következetesen ezeket az értékeket képviseli, és csak az idióta agymosottak gondolhatják róla, hogy nem a hazájáért aggódó szeretet vezérli. Ez a dal pedig kemény kiállás azokhoz képest, akik a "Szabadságkoncerten" álltak be a kormánypropaganda jól fizetett kiszolgálói közé.
Tisztelet a szabad magyar művészeknek, kalapot le Koncz Zsuzsa és Bródy János előtt!

enrikokaruszo 2019.06.19. 12:34:41

@zolstock: 50 éve harcolnak?
és teli vannak kitüntetéssel, díjjal, és közben benne vannak a kapcsolódó bizniszekben?
láttam már ilyen veteránokat, hosszú asztalok mögül osztották az észt, a tökm teli van az egész familiával

MACISAJT 2019.06.19. 13:21:37

zolstock
0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2019.06.19. óta tag.
------

Hát ilyen rosszul állnak a judeolvosevikokból liberáűlisokká vedlett ettársak...
Már friss fikanickeken kénytelen egyesek őket védeni.
Hasztalanul, persze.

Volt egyszer az "ötezer értelmiségi" (by korniss mityu).
Ma már az szdsz-t a pokol fenekére küldték a választók (most az momentumos falka próbál reinkarnálódni), ők meg százan maradtak:
24.hu/belfold/2019/06/16/ellenzekiek-tuntettek-a-budapesti-szabadsagkoncerten/

zolstock 2019.06.19. 17:14:11

@MACISAJT: Konczot és Bródyt nem érdemes támadni, mert a dalaikat még az unokáid is hallgatni fogják, az SzDSz pedig - a komcsik nélkül - az egyetlen esély volt a modern liberális demokráciára. Attól, hogy ők elbaltázták, a szabadság és a törvény előtti egyenlőség eszméje tovább él, remélem előbb-utóbb győzni fog, és ahogy Bródy megírta, "Lesz még egyszer szép a világ, lesz még Magyar Köztársaság!"

Veszéjben a lyogállamiság ! 2019.06.20. 19:28:02

@zolstock: Közös bennük, hogy egyik sem tud énekelni, de szorgalmasan próbálkoznak..:)