2019.06.27. 13:27 – edicsek

Környezettudatosabb, de nagyon más lett a Volt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

voltvibe.jpg

Idén új helyre költözött a Volt fesztivál, ami bár csak néhány métert jelent elméletben, a gyakorlatban az első napokon a gyakorlott Voltra járók csak keringtek össze-vissza, mert semmi sincs a jól megszokott helyén, és maga a helyszín struktúrája, elrendezése is sokat változott. (Fotók: Rockstar Photographers)

Elsőre úgy tűnik, hogy minden egy helyen van egy nagyobb placcon, de ha valamit keresni kezd az ember, akkor már korántsem annyira egyértelmű a dolog még térképpel sem, arról nem is beszélve, hogy nem sikerült túlságosan hibátlanra a földterület elegyengetése, így nagyon ajánlott mindenkinek a lába elé nézni, mert a hirtelen szintemelkedések nem csak azt jelentik, hogy kimegy az ember bokája vagy térde, de hasra is lehet esni egy-egy hirtelen jött szegélyben. 

A környezettudatosság jegyében idén nincs műanyag szívószál, és a legtöbb helyen lebomló evőeszközök és papírtányérokban lehet fogyasztani az ételeket. A sört sem egyszer használatos korsóban adják, hanem vastagfalú műanyagban. Lehetőség van arra, hogy egy tokent kérj a nap végén, így csak azt kell őrizgetni hazafelé menet, és másnap ki a fesztiválra, nem a poharat. A pohár nem váltható vissza pénzre, a mondás az, hogy érdemes eltenni emlékbe, ami talán még igaz is lehetne, ha a fesztiválszezon végén egy darab pohárról beszélnénk, de a jelenlegi állás szerint arra nincs lehetőség, hogy a Volt végén az ember leadjon egy poharat, majd a kapott tokennel a Balaton Soundon vagy a Szigeten felvegyen egy újat, hanem minden egyes fesztivál alkalmával újat kell venni, és minden egyes fesztivál végén ott állhat az ember, hogy van egy újabb műanyag pohara emlékbe, vagy úgy gondol az egészre, mint környezetvédelmi adóra a kevesebb szemét érdekében. A környezettudatosság jegyében azonban még mindig fájó hiány, hogy nem lehet gépi üdítőt és gépi ásványvizet kérni, mert az üdítők továbbra is műanyag palackban sorakoznak a hűtőben. 

Jó hír viszont, hogy hogy nem kell kétségbeesni, ha kiderül, hogy valami kifejezetten fontos otthon maradt, ugyanis a fesztivál mára úgy kinőtte magát, hogy gyakorlatilag ha valakit csak úgy odadobnak (kellő pénzmennyiséggel megtámogatott kártyával) akkor mindent, de tényleg mindent be tud szerezni, amire szüksége lehet. 

Az olyan alapvető kempingfelszereléseket, mint a sátor, a hálózsák, derékalj, az Aldiban olyan áron lehet megvenni, mintha az ország bármelyik Aldijában vásárolná meg az ember. Ez egyébként igaz az élelmiszerekre is, de lehet venni például vízbombát is, ha valaki meg meri tenni, hogy a melegben vízzel teli lufikkal dobálja meg a fesztivállátogatókat, netalán valamelyik zenekart, bár azt jeleznénk, hogy egyik sem olyan jó móka a másik félnek. Mint sok dolog az életben, a vizibombázás is jó, ha közös megegyezésen alapszik. Egyébként az Aldiban nem csak a sátrat és a reggelit érdemes beszerezni, hanem a vacsorát is, amit ott helyben meg is grilleznek az embereknek ingyen, és nagyjából annyiból lehet jól lakni 4-5 fős társaságoknak, mint bárhol máshol két főnek sem. 

Akkor sincs gond, ha a szokásos fogkrém, tusfürdő vagy éppen a naptej maradt otthon, mert arra meg ott a Rossmann, ami szintén kifejezetten fesztiválos felhozatallal készült, de az ember haját vagy a sminkjét is megcsinálják, ha nem akar ezzel bajlódni. 

Ha pedig a töltő vagy a külső akkumulátor maradt otthon, akkor igénybe lehet venni azt a szolgáltatást, hogy be lehet szerezni egy külső akkumulátort, amit naponta egyszer ki lehet cseréltetni egy teljesen telire, azaz nem kell sorban állni a töltőpontoknál, nem kell elszakadni a telefontól, hanem csak használni kell a külső akkumulátort, amit meg is lehet akár tartani, csak akkor az ember bukja a kauciót. 


fesztivál voltKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása