2019.07.01. 14:03 – Lángoló

Magam adom: Mörk - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangf_spoti_magam_adom_07.png

Jó pár hónapja Spotify-fiókkal is bővül a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával felállt oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Legutóbb már írtunk ezekről a lejátszási listákról, úgyhogy mi most csak a minden hónapban a Lángolón debütáló picit kakukktojás listával, a Magam adom új részével foglalkozunk, amibe most Vitáris Iván, Schoblocher Barbara és a Platon Karataev után a Mörk zenekar tagjai hoztak dalokat, akik természetesen pár kérdésre is válaszoltak.

Miért éppen ezek a dalok kerültek a lejátszási listátokra?

Mert mindannyian sok zenét hallgatunk, érzelmi és "szakmai" okokból kifolyólag. Jelenleg ezek a dalok vannak a legnagyobb hatással ránk, leginkább ezek formálják a lelkünket és az ízlésünket most. Érdekesség lehet, hogy nem teljesen ömlesztettük össze a dalokat, hanem meghagytuk mindenkinek a saját kis egységét, csak a sorrenddel játszva próbáltunk kihozni egy érdekes listát. Így lehet majd találgatni melyik rész kihez tartozik, de minden esetre picit mindegyikőnk fejébe belenézhettek külön-külön is.

Van-e köztük kakukktojás?

Ha a Gálvölgyi rap a dalok közt lenne, akkor az talán kakukktojás lenne. De sajnos nincs ott. Ugyanakkor izgalmas, hogy mivel nagy átfedések vannak a kedvenceink között próbáltuk kerülni a zenekarok ismétlődését, hogy minél változatosabb legyen a listánk, mégis úgy éreztük indokolt a “duplázás” a Vulfpeck esetében.

Mi a három kedvenc hazai lemezetek az elmúlt időszakból?

Borbély-Dresch Quartet lemeze, bár tavalyi, de nagyon jó. Bálint még a Felső Tízezer "Utálom a zenét" című EP-jét hallgatta párszor az utóbbi időben. Márk nagyon szereti az Ethonfil “The Edge” című lemezét. Ezeken kívül van sok még magyar lemez, amit nagyon szeretünk, de mind régebbi sajnos...

Ha most filmet forgatnánk a Mörkről, mi lenne a főcímzenéje?

Az "I am Mörk" című dalunk, a "The Resurrection of Mõrk" EP nyitódala. Arról a szörnyetegről szól, ami a négyünk együttes megtestesülése.

Szerintetek mi a generációtok himnusza?

Sajnos ez a dal pont nem volt fent Spotifyon, de szerintünk Louis Cole - Money c. dala lenne a találó választás!
A szövegből idéznénk az első verzét és a refrént:

"Evolution takes a break
Green becomes the only race
Freedom fades so far away
And the grim reap don't care how much you made (yeah)

Money, money
Makes you rich I guess
Money, money
Turns a "no" into a "yes"

Money, money
Won't turn me into bitch
Money, money
Need enough just to this"

A szöveg részben azt üzeni nekünk, hogy a leghatékonyabb védekezési módszer a világ eltorzult értékrendjével szemben az önirónia és a humor.


magam adom mörk hangfoglaló program



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása