2019.08.08. 12:29 – Lángoló

Rontás - Itt a Havária első lemeze, szombaton koncert a Wolfbrigade előtt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

havaria.jpg

A Havária egy kéttagú punk metal zenekar, akik egy 2018-as demó után most megjelentették első, alább bemutatkozó Rontás című nagylemezüket. Zenéjükben a black és death metal hatások keverednek a nyers hardcore-punk agresszióval. Aki a tagok zenei múltjára kíváncsi, annak tudnia kell, hogy a gitáros, Némethi Tamás a nemrég feloszlott Rákosi zenekar dalszerzője volt, a dobos, Ördög Gábor pedig a sludge core stílusú Igorban illetve a kvázi kultikus Gábor and the Gábor Gábors-ban tolja. Korábban zenéltek együtt a punk-hardcore színterén meghatározó Red Line Offside és Something Against You zenekarokban is. 

A lemez felvételei a gyulai No Silence stúdióban készültek. Az albumon kilenc szám hallható, ebből négy a korábbi demón is szereplő dal újrafelvétele, négy új szám és egy Necropsia-feldolgozás kapott helyet. A Rontás fizikai formátumban bakeliten a szombathelyi IDDQD kiadó gondozásában jelenik meg hamarosan. 

A Havária élőben legközelebb augusztus 10-én a svéd Wolfbrigade előtt játszik a Dürer Kertben, majd Mezőtúron hozza el a világvégét a második Üszök fesztiválon, a monumentális lemezbemutatóra pedig november 27-ig kell várni, ami a svájci Bölzer előtt lesz. 

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier havária #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása