2019.08.16. 12:27 – Lángoló

A busójárás nyers black metalban - Itt az első RÉM-Ep

Lángoló Premier

rem_mrn.jpg

A RÉM nevű egyszemélyes zenekarnak igazából nincs semmilyen konkrét célja. A Mr N.-ből előtörő hangulatok egyfajta zenei leképeződése, amelynek fókuszában a rá nagy hatással bíró emlékek, helyszínek, és érzések állnak. Ezt az origót igyekszik felhasználni a szövegek és a hozzájuk tartozó zenék megírásához, amelyeket együtt próbál egységbe és keretbe fogni a RÉM megjelenése. A zene a stílusát tekintve a tág értelemben vett nyers primitív black metál keretein belül igyekszik mozogni, amely most, és a későbbiekben is részleteiben mindig az adott anyag témájához igazodik.

A bemutatkozó EP tematikája már évekkel ezelőtt, életem első busójárása kapcsán megfogalmazódott bennem, amikor volt szerencsém Mohácson járni és belekóstolni ebbe az elképesztően látványos és magával ragadó ősi tradícióba, amely méltán képezi részét a világ kulturális szellemi örökségének.

A RÉM első, Poklade című EP-je hat számot tartalmaz (Introval és Outroval együtt), amelyek mind a busójárás egy-egy fontos elemét mutatják be. A Sötét Malaszt a telet, a Hamu és Liszt a busókat, a Telet Úsztat a koporsóúsztatást, és a Hevít pedig a tüzet és a máglyagyújtást. Itt meg is lehet hallgatni:


premier RÉMKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.