2019.08.17. 08:47 – dankógábor

A Tankcsapda ingyenes próbatermet kaphat Debrecentől (FRISSÍTVE!)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tankcsapda_3_1.jpg

Debrecen város közgyűlése hamarosan szavazni fog arról az előterjesztésről, amit Papp László polgármester adott be, és amiben az áll, hogy a város egyik 191,4 négyzetméteres raktárhelyiségét ingyenesen használhatná majd a Tankcsapda. A zenekar képviseletében a kérést Fejes Tamás dobos, a Tankcsapda Music Kft ügyvezetője juttatta el az önkormányzathoz, aki azzal indokolta a dolgot, hogy

az együttes a jelenleg használt próbatermét „kinőtte” és szüksége lenne egy olyan helyiségre, ahol megfelelő felszereltségű és méretű próbatermet tudnának kialakítani.

Ha a zenekar megkapja a raktárhelyiséget (maximum 15 évre, ami egy alkalommal öt évig meghosszabbítható), akkor minden évben igazolnia kell, hogy azt arra használja, amire kérte. A raktárhelyiség amúgy nemzeti vagyonnak minősül, így csak közfeladat ellátására lehet használni. A Tankcsapdánál ez a kulturális szolgáltatás, előadó-művészeti szervezet támogatásában valósul meg. (via 444)

FRISSÍTÉS!

A délhír.hu-nak nyilatkozva Fejes Tamás elmondta, hogy már 10-15 éve vannak a jelenlegi próbahelyükön „egerek és patkányok között”, ahol nagyobb esőzések alatt beázások vannak, emiatt a felszerelésük sincs biztonságban. Régóta keresnek már új helyet, de eddig nem találtak megfelelőt vagy nem volt biztonságos vagy a pakolás volt nehézkes vagy a lakókat zavarták volna. A közelmúltban viszont a debreceni Rocksulisok szóltak nekik, hogy új helyre költöznek, de nincs szükségük az egész területre, így a Tankcsapdának is jutna hely. Ezután kérték az önkormányzatot, hogy beköltözhessenek. Fejes elmondta, hogy a Rocksulival már eddig is jóban voltak, három diákjuk tandíját is ők fizetik, szóval ezután csak még szorosabb lehet a kapcsolat köztük.

A dobos-ügyvezető azt is elmondta, hogy természetesen nem kérik az önkormányzattól, hogy újítsák fel az ő részüket is (a Rocksuli költségeit az önkormányzat fizeti), mindent ők fognak állni, és szerinte a teljesen leromlott épületrész felújításával csak növelni fogják az ingatlan értékét. Lényegében a ráfordítás értékét lakják le a térítésmentes bérléssel, mondta Fejes, aki a Blikknek nyilatkozva a zenekar által nem kért ingyenes felújítással kapcsolatban még hozzáteszi, hogy

...Debrecenért annyi mindent tett a zenekar, úgy gondolom, ez is beleférne, de egyáltalán nem ez a cél, hanem, hogy normális körülmények között tudjunk dolgozni egy olyan helyen, amit hosszútávon, legalább 10 évig használhatunk.


tankcsapda



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása