2019.08.17. 08:47 – dankógábor

A Tankcsapda ingyenes próbatermet kaphat Debrecentől (FRISSÍTVE!)

tankcsapda_3_1.jpg

Debrecen város közgyűlése hamarosan szavazni fog arról az előterjesztésről, amit Papp László polgármester adott be, és amiben az áll, hogy a város egyik 191,4 négyzetméteres raktárhelyiségét ingyenesen használhatná majd a Tankcsapda. A zenekar képviseletében a kérést Fejes Tamás dobos, a Tankcsapda Music Kft ügyvezetője juttatta el az önkormányzathoz, aki azzal indokolta a dolgot, hogy

az együttes a jelenleg használt próbatermét „kinőtte” és szüksége lenne egy olyan helyiségre, ahol megfelelő felszereltségű és méretű próbatermet tudnának kialakítani.

Ha a zenekar megkapja a raktárhelyiséget (maximum 15 évre, ami egy alkalommal öt évig meghosszabbítható), akkor minden évben igazolnia kell, hogy azt arra használja, amire kérte. A raktárhelyiség amúgy nemzeti vagyonnak minősül, így csak közfeladat ellátására lehet használni. A Tankcsapdánál ez a kulturális szolgáltatás, előadó-művészeti szervezet támogatásában valósul meg. (via 444)

FRISSÍTÉS!

A délhír.hu-nak nyilatkozva Fejes Tamás elmondta, hogy már 10-15 éve vannak a jelenlegi próbahelyükön „egerek és patkányok között”, ahol nagyobb esőzések alatt beázások vannak, emiatt a felszerelésük sincs biztonságban. Régóta keresnek már új helyet, de eddig nem találtak megfelelőt vagy nem volt biztonságos vagy a pakolás volt nehézkes vagy a lakókat zavarták volna. A közelmúltban viszont a debreceni Rocksulisok szóltak nekik, hogy új helyre költöznek, de nincs szükségük az egész területre, így a Tankcsapdának is jutna hely. Ezután kérték az önkormányzatot, hogy beköltözhessenek. Fejes elmondta, hogy a Rocksulival már eddig is jóban voltak, három diákjuk tandíját is ők fizetik, szóval ezután csak még szorosabb lehet a kapcsolat köztük.

A dobos-ügyvezető azt is elmondta, hogy természetesen nem kérik az önkormányzattól, hogy újítsák fel az ő részüket is (a Rocksuli költségeit az önkormányzat fizeti), mindent ők fognak állni, és szerinte a teljesen leromlott épületrész felújításával csak növelni fogják az ingatlan értékét. Lényegében a ráfordítás értékét lakják le a térítésmentes bérléssel, mondta Fejes, aki a Blikknek nyilatkozva a zenekar által nem kért ingyenes felújítással kapcsolatban még hozzáteszi, hogy

...Debrecenért annyi mindent tett a zenekar, úgy gondolom, ez is beleférne, de egyáltalán nem ez a cél, hanem, hogy normális körülmények között tudjunk dolgozni egy olyan helyen, amit hosszútávon, legalább 10 évig használhatunk.


tankcsapdaKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrew Lefty 2019.08.17. 16:10:48

Fiúk ebben politika van...szerintem köszönjétek meg és annyi...

CM2131 2019.08.18. 10:00:48

A hír első fele nagyon aranyos példa arra, hogy építi a 444/HVG stb. az alternatív valóságot. Csak egy kis ferdítés, kis csúsztatás és máris mehet a gyűlölködés, udorító tényleg ez a Tankcsapda, Fejes csak úgy odaszól az önkormányzatnak (ami ráadásul Fideszes !!!), hogy kell nekik egy próbaterem, és kapnak egyet ingyen. Ja nem is úgy volt, sebaj. Akkor is gyűlöljük őket.

dankógábor 2019.08.18. 10:20:57

@CM2131: A cikk első fele a hivatalos önkormányzati dokumentumból származik, semmivel nem kiegészítve vagy megrövidítve azt, politikai színezet pedig egyáltalán nincs benne. Ott a link, bárki számára elérhető.

humorpalanta 2019.08.18. 10:38:39

@CM2131: Te hülye vagy vagy hülye vagy?

Gaspen 2019.08.18. 12:21:02

Nehezen hihető, hogy eddig nem tudtak összepengetni egy normális próbahelyre valót.

fideszes Bróker kormány 2019.08.18. 12:38:12

Így épül ki Felszopó Ország: a htalom juttat tüzifát, Erzséet utalványt, ingyen próbatermet az alattvalóknak, azok meg egy egész életre felszopnak nekik.

Gaspen 2019.08.18. 13:56:45

@fideszes Bróker kormány: a másik féle hatalom meg nem ad lófaszt se.

levicrust 2020.01.17. 22:00:50

Ezek igazi tenyésztett barmok akik az állam csecsen híznak. Fantáziátlan, kiégett kirakatmunka. Valaki amúgy észrevett Laci füleimnek méretét?