2019.09.01. 10:02 – Lángoló

Magam adom: Somló Dani és Horváth Renátó (a BUSH szervezői) - Itt a Hangfoglaló Program friss lejátszási listája

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hangf_spoti_magam_adom_09_a.png

Jó pár hónapja Spotify-fiókkal is bővül a Hangfoglaló Program felületeinek portfóliója. A kilenc tematikus lejátszási listával felállt oldalon minden szempontból a magyar könnyűzene és a dalok állnak a középpontban. Legutóbb már írtunk ezekről a lejátszási listákról, úgyhogy mi most csak a minden hónapban a Lángolón debütáló, picit kakukktojás listával, a Magam adom új részével foglalkozunk, amibe most Vitáris Iván, Schoblocher Barbara, a Platon Karataev, a Mörk és Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője után Somló Dani és Horváth Renátó, a BUSH - Budapest Showcase Hub szervezői hoztak dalokat, akik természetesen pár kérdésre is válaszoltak. (A Budapest Showcase Hub 2019 az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program és a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes zenei exportiroda támogatásával és szakmai együttműködésével valósul meg.)

Miért éppen ezek a dalok kerültek rá a playlistetekre?

Ezek a dalok reprezentálják leginkább az egyes előadók zenei világát, vagy csak simán ezek a kedvenc trekkjeink tőlük.

Van-e köztük kakukktojás? Miért?

Minden férfi kakkutojásnak számít idén, mert a fellépők túlnyomó többsége női előadó. A kiválasztás szempontja nyilván nem gender alapú, mi is nagyon örültünk amikor a végleges lineupról a válogatás után kiderült, hogy többségében női előadókból áll. Fontosnak tartjuk, hogy nagyobb teret kapjanak a csajok az egyelőre maszkulin zeneiparban.

Ha a BUSH koncepcióját egy dalban kéne elmondani, melyik lenne az?

Ilyen dalt még biztosan nem írt senki. Nem sikk azt mondani, hogy az egész playlist reprezentálja a legjobban a BUSH-t, hiszen minden fellépő hazájában a legfrisebb, legizgalmasabb, leginkább progresszív művész. A látogatók így igazi zenei tudattágításon eshetnek át klubról klubra vándorolva, azokat az előadókat hallgatva, akik a jövőben a nemzetközi színtéren is nagy sikereket érhetnek el.

Mit tartasz a legfontosabb hazai dalnak az elmúlt évből?

Nem véletlenül, hiszen a Qualitons első magyar zenekarként a világ legismertebb független rádiójába (KEXP) vitt el egy igazi klasszikus underground magyar dalt. Fun fact: Ráadásul a KEX, faterom (Somló Tamás - a szerk.) egyik legelső zenekara a dal eredeti szerzője.


magam adom budapest showcase hub hangfoglaló program #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása