2019.09.18. 15:00 – Lángoló Gitárok

Együtt verjük el éhünk, örökségünk - Itt egy új dal az Üllői úti Fucktól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ulloiutifuck_2019_press.jpg

Fordított világ címmel három hét múlva megjelenik az örök undergroud Üllői úti Fuck hetedik nagylemeze. Az album előfutáraként mától hallgatható a zenekar odamondogató módján a környezetünk pusztulásáért és a jövőért aggódó Holnap című szám. Az énekes-gitáros Szántó Faszi és tavaly 30 éves születésnapját ünneplő bandája nagy lendületben van: míg a Fuck az elmúlt 20 évben mindössze három albummal jelentkezett, a „Fordított világ” csupán két évvel követi a banda előző lemezét, tavaly ráadásul két további, a zenekarhoz kapcsolódó exkluzív megjelenés is napvilágot látott.

Szántó Faszi, az Üllői úti Fuck gitáros-énekese a következőket mondta el a dalról: 

A Holnap című dal a lustaságról, a halogatásról, a felelősséghárításról, az egymásra mutogatásról, a „miért én tennék bármit is” mentalitású emberekről szól. Ez a lehangoló, rettenetes hozzáállás, amely az egyik fő oka a környezetünk pusztulásának, alapvető tulajdonsága az embereknek. Félelmetes dolog, hogy mi lesz a gyerekeinkkel, s bármily hihetetlen, apukaként engem is aggaszt ez. És persze ugyanígy nyomasztja a szövegíró Paizs Miki Sickratmant is. 

A „Holnap” a Fuck három hét múlva megjelenő „Fordított világ” című lemezének előfutára. A tíz új dalt felvonultató album dalszövegeit nagy többségében a provokatív megnyilvánulásairól ismert Sickratman írta, a címadó számhoz azonban a magyar underground egyik legfontosabb szereplője, Müller Péter Sziámi írt szöveget, amivel kapcsolatban Szántó Faszi így nyilatkozott:  

Nagy megtiszteltetés, hogy most már Sziámit is bűnrészesként köszönhetjük a brigádban.

A budapesti odamondogatós Üllői úti Fuck éppen egy éve ünnepelte 30 éves – és ezzel párhuzamosan Szántó Faszi pedig az 50 éves – születésnapját egy nagyszabású koncerttel a Dürer Kertben. A „Fordított világ” a zenekar hetedik nagylemeze lesz, és mindössze két évvel követi az előző, „Kössszépeee” albumot. Eközben tavaly sem hagyták új megjelenés nélkül a rajongókat: Szántó Faszi a rockabilly Yellow Spots-szal adott ki Fuck-dalokat újraértelmező közös lemezt, 2018 végén pedig a Budapest Vinyl kiadásában jelent meg a „Faszi 50” című exkluzív válogatás-bakelit Szántó dalaiból.

További információk a zenekar Facebookján

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier magyar rock hír sickratman alter müller péter sziámi üllői úti fuck új dal szántó faszi #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása